Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025

Γεννητούρια! Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη έγινε μαμά

Γέννησε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη. Η δημοσιογράφος και ο Γρηγόρης Μόργκαν εδώ και λίγες ώρες κρατούν στην αγκαλιά το μωρό τους και η ευτυχία τους δεν περιγράφεται

Δημήτρης Μακαλιάς: «Ο γιο μας πέρασε μια φάση δύσκολη, από τα έξι...

Ο Δημήτρης Μακαλιάς μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαιρινό ραντεβού» για...

Ζέτα Μακρυπούλια: «Αν είμαι στο αυτοκίνητο, μπορώ να εφεύρω βρισιές»

Η Ζέτα Μακρυπούλια καλεσμένη της διαδικτυακής εκπομπής του Fipster στο youtube απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δίκη για δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Φωνές, χτυπήματα χεριών στα έδρανα

Σε... ζούγκλα μετατράπηκε χθες η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού...

Σε λαϊκό προσκύνημα χθες η σορός του τεράστιου Πετρολούκα Χαλκιά πριν κηδευτεί στο Δελβινάκι

Mοιρολοΐ

Συγκίνηση αλλά και δάκρυα ευγνωμοσύνης στο χθεσινό λαϊκό προσκύνημα για τον θρύλο του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, στη Μητρόπολη Αθηνών! Η οικογένειά του, φίλοι, συγγενείς αλλά και συνεργάτες βρέθηκαν από νωρίς εκεί για το ύστατο «αντίο» σε έναν μοναδικό βιρτουόζο που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο όργανο που λάτρεψε όσο τη ζωή του.

Ο Γιάννης Χαλκιάς γιος του πετρολούκα με μέλη της οικογένειάς του

Γυναίκες, ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές από ηπειρώτικους συλλόγους της Αθήνας, απέτισαν φόρο τιμής στον άνθρωπο που έκανε γνωστό τον τόπο τους στα πέρατα του κόσμου, με τραγικές φιγούρες την κόρη του Ολυμπία Χαλκιά, τον γιο του Γιάννη και τα εγγόνια του, που συνόδευαν τον πατέρα και παππού τους λίγο πριν από το τελευταίο ταξίδι στο χωριό του, Δελβινάκι Ιωαννίνων, όπου σήμερα θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία με όλες τις τιμές που του αρμόζουν. Στο φέρετρό του, μάλιστα, έχει τοποθετηθεί ένα στεφάνι από τα παιδιά του, το οποίο γράφει: «Στον πολυαγαπημένο μας πατέρα». Ο Πετρολούκας Χαλκιάς είναι από εκείνους τους μουσικούς που λες ότι το κενό που αφήνουν δεν αναπληρώνεται.

Η κόρη του θρύλου του κλαρίνου, Ολυμπία

Γεννήθηκε το 1934 στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, σε μια περιοχή με βαθιές μουσικές παραδόσεις. Από πολύ μικρό παιδί έδειξε μια τεράστια αγάπη και αυτοσυγκέντρωση στο κλαρίνο, ένα όργανο που θα τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή και θα τον καθιέρωνε ως έναν από τους κορυφαίους βιρτουόζους του. Ωστόσο, ο πατέρας του Περικλής Χαλκιάς είχε αντίθετη άποψη, ο οποίος μάλιστα ήταν επίσης διακεκριμένος μουσικός. Ετσι ο νεαρός Πετρολούκας άρχισε να μαθαίνει κλαρίνο σε ηλικία μόλις 11 ετών. Μαθητεύοντας δίπλα στον Φίλιππα Ρούντα, γνωστό ως «το καλύτερο κλαρίνο του Ζαγορίου», έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε αυτή την τρυφερή ηλικία, σηματοδοτώντας την αρχή μιας σπουδαίας καριέρας.

Στη δεκαετία του ’60 πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρέμεινε έως και 1970, διαδίδοντας την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ο Πετρολούκας Χαλκιάς είναι η έκτη γενιά που ασχολείται με το κλαρίνο, έβδομη γενιά είναι ο γιος του και ακολουθεί η όγδοη, που είναι ο συνονόματος εγγονός του, στον οποίο είχε πολύ μεγάλη αδυναμία. Στα 90 χρόνια της ζωής του ο Πετρολούκας Χαλκιάς υπήρξε ένας από τους πιο πολυβραβευμένους δεξιοτέχνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με κυριότερο αυτό από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν στον Λευκό Οίκο, ενώ τη μουσική του παιδεία αναγνώρισε και ο Μπιλ Κλίντον ως σαξοφωνίστας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα παθιασμένα φιλιά της Κατερίνας Λιόλιου στον σύντροφό της στη Μύκονο

Η Κατερίνα Λιόλιου πήγε στη Μύκονο να χαλαρώσει με τον σύντροφό της, Χάρη Παπατζανή και φίλους.

Ο πρίγκιπας της Ζαμούντα με τα 1.024 καράτια στην Ψαρού

Οπίσθια και κοσμήματα σε... πρώτο πλάνο στον «πλανήτη» Μύκονος....

Συμπλήρωσε 20 χρόνια γάμου γνωστή ηθοποιός – Το μήνυμά της

Η γνωστή ηθοποιός γιόρτασε την 20η επέτειο γάμου της και συνεχίζει να είναι τρελά ερωτευμένη με τον σύζυγό της και πατέρα των παιδιών της.

Πικάντικες λεπτομέρειες για τη σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον παντρεμένο εραστή της

«Γαργαλιστικές» λεπτομέρειες για την ερωτική σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα...

Η Άννα Φόνσου στα 86 της σβήνει τα κεράκια της τούρτας φορώντας το μπικίνι της

Η Άννα Φόνσου είχε τα γενέθλιά της και τα γιόρτασε με την οικογένειά της.

Συγκινεί η Άννα Μαρία Βέλλη: «Πάλεψες τον καρκίνο με τρόπο που δεν χωράει στο μυαλό μου»

Η Άννα Μαρία Βέλλη περνάει μία δύσκολη περίοδο και εξομολογήθηκε στο instagram τι της συνέβη.

Χρήστος Κούγιας: «Οι γονείς μου ήταν καλοί και πολύ κακοί γονείς, δεν έπρεπε να μπαίνω στη μέση»

Ο Χρήστος Κούγιας λίγο καιρό μετά την απώλεια του πατέρα του παραχώρησε συνέντευξη στη διαδικτυακή εκπομπή του Ανέστη Ευαγγελόπουλου στο Youtube και μίλησε για όλα.
spot_img
spot_img