Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Καυτό καλοκαίρι με Εφετείο για την άλλοτε «χρυσή» οικογένεια

«Πρωταγωνιστές» του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου της Folli Follie

Καλοκαίρι με το βλέμμα στραμμένο στο Εφετείο θα κάνουν ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης. Πρόκειται για τους τρεις βασικούς «πρωταγωνιστές» του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου της Folli Follie, μια υπόθεση για την οποία η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί σε πρώτο βαθμό με απόφαση που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2024. Με την απόφαση αυτή στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο επιβλήθηκε κάθειρξη 17 ετών, στη σύζυγό του Καίτη κάθειρξη 10 ετών και στον γιο τους Τζώρτζη κάθειρξη 11 ετών.

Με την ίδια απόφαση κάθειρξη 15 ετών επιβλήθηκε στον καταζητούμενο συνεργάτη της οικογένειας Ιωάννη Μπεγιέτη και κάθειρξη 10 ετών σε ακόμη μία συνεργάτιδα της εταιρίας, η οποία, ωστόσο, έλαβε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής της και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Εκτός φυλακής, παρά τις πολυετείς καθείρξεις, βρέθηκαν όμως ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγός του Καίτη, για τους οποίους οι δικαστές έκριναν πως λόγω της ηλικίας τους μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους με κατ’ οίκον περιορισμό. Ο μόνος που οδηγήθηκε στη φυλακή βάσει της πρωτόδικης απόφασης ήταν ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επέβαλε στον 56χρονο επιχειρηματία με το σκεπτικό πως, αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πιθανό να διαπράξει νέα αδικήματα.

Να σημειωθεί πως οι πέντε καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για βαριά κακουργήματα, τα οποία κατά περίσταση είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη, πλαστογραφία, χειραγώγηση της αγοράς και συνέργειες στα συγκεκριμένα αδικήματα. Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης ομόφωνα αθωώθηκαν από κάθε κατηγορία που αντιμετώπιζαν. Μετά την ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος οδηγήθηκε στις Φυλακές Χαλκίδας, στις οποίες παρέμεινε μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, οπότε οι δικαστές δέχτηκαν την αίτηση που είχε καταθέσει ζητώντας την αποφυλάκισή του με όρους. Ετσι, η πόρτα της φυλακής άνοιξε για τον 56χρονο με την υποχρέωση της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Πλέον, τα τρία μέλη της οικογένειας Κοτσολιούτσου και οι δύο συγκατηγορούμενοί τους αναμένουν τη δίκη τους στο Εφετείο, η οποία έχει προσδιοριστεί κατόπιν αναβολών για τις 15 Οκτωβρίου 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Σας απογοήτευσα» – Η πίεση των Πανελληνίων Εξετάσεων ήταν ο λόγος της πτώσης των 17χρονων;

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγωδία...

Η ατάκα Παπανώτα για την αποχώρηση Κοσιώνη που άναψε φωτιές – «Η άλλη περιμένει μήνες…»

Στο παρασκήνιο της αποχώρησης της Σία Κοσιώνη από τον...

«Survivor»: Ο Σταύρος Φλώρος υπέστη ακρωτηριασμό στο πόδι – Δίνει μάχη στην εντατική

Ο Σταύρος Φλώρος ενώ έκανε ψαροντούφεκο κατά τη διάρκεια...

Η Κωνσταντία Χριστοφορίδου «καρφώνει» γνωστή ηθοποιό: «Όλοι νομίζουν ότι είναι καλή, αλλά είναι τεράστιο έγκλημα»

Σε αποκαλύψεις με αρκετές αιχμές προχώρησε η Κωνσταντία Χριστοφορίδου,...

«Βόμβα» από τη Φαίη Σκορδά για ΣΚΑΪ και Σία Κοσιώνη: Ο παρουσιαστής που ήθελαν για το κεντρικό δελτίο

Σε μια αποκάλυψη που συζητήθηκε έντονα προχώρησε η Φαίη...

Ηλιούπολη: Το σημείωμα που άφησαν οι 17χρονες πριν πέσουν στο κενό

Η πτώση δύο 17χρονων κοριτσιών από ταράτσα πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη έχει παγώσει το πανελλήνιο. Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ανέβηκαν στην ταράτσα πολυκατοικίας όπου έμενε μία εκ των δύο κλείδωσαν την πόρτα και έπεσαν στο κενό.

Οι Metallica «αλληθώρισαν» με τη Ζέτα Θεοδωροπούλου

Ο frontman των Metallica πόζαρε με τον γιο της...