Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Έφυγε από τη ζωή η Κλαούντια Καρντινάλε

Η εμβληματική ηθοποιός που σημάδεψε τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο πέθανε στα 87 της χρόνια.

Η Κλαούντια Καρντινάλε, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές του ευρωπαϊκού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 87 ετών, στη Νεμούρ, κοντά στο Παρίσι. Την είδηση γνωστοποίησε ο μάνατζέρ της, Λοράν Σαβρί, τονίζοντας ότι η ηθοποιός «μας αφήνει την κληρονομιά μιας ελεύθερης και εμπνευσμένης γυναίκας, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως καλλιτέχνης». Γεννημένη στην Τύνιδα το 1938, με σικελικές ρίζες, η Καρντινάλε δεν άργησε να ξεχωρίσει στον ιταλικό κινηματογράφο.

Από νωρίς κέρδισε τον τίτλο της «ομορφότερης Ιταλίδας της Τύνιδας» και σύντομα το ταλέντο και η αφοπλιστική της ομορφιά την ανέδειξαν σε «αρραβωνιαστικιά της Ιταλίας». Η κινηματογραφική της πορεία υπήρξε θριαμβευτική. Συνεργάστηκε με κορυφαίους δημιουργούς όπως ο Λουκίνο Βισκόντι και ο Φεντερίκο Φελίνι, ενώ στάθηκε ισάξια δίπλα σε θρύλους του παγκόσμιου σινεμά, ανάμεσά τους οι Μπαρτ Λάνκαστερ, Αλέν Ντελόν, Χένρι Φόντα, Ζαν-Πολ Μπελμοντό και Μαρτσέλο Μαστρογιάννι. Ερμηνείες της σε ταινίες όπως «Ο Γατόπαρδος» (1963), «8½» (1963), «Η Ροζ Πάνθηρας» (1963) και «Κάποτε στη Δύση» (1968) θεωρούνται πλέον κλασικές. Παράλληλα με τη λάμψη της μεγάλης οθόνης, η Καρντινάλε έζησε μια ζωή γεμάτη αντιθέσεις.

Σε νεαρή ηλικία βίωσε τον βιασμό που οδήγησε στη γέννηση του γιου της, τον οποίο κράτησε κρυφό στα πρώτα βήματα της καριέρας της, ενώ αργότερα βρήκε στη δημιουργία καταφύγιο και δύναμη. Με τον σκηνοθέτη Πασκουάλε Σκουιτιέρι, με τον οποίο έζησε δεκαετίες, απέκτησε την κόρη της, Κλαούντια. Η φιλμογραφία της ξεπερνά τις 150 ταινίες, ενώ διακρίθηκε με σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων ο Χρυσός Λέων στη Βενετία (1993) και η Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο (2002).

Η χαρακτηριστική βραχνή φωνή της και το μαγνητικό της βλέμμα παρέμειναν σύμβολα απαράμιλλης μεσογειακής γοητείας. Εκτός από την τέχνη της, υπήρξε δραστήρια σε κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς αγώνες. Στήριξε την UNESCO, αγωνίστηκε ενάντια στη μυοπάθεια και το AIDS, υπήρξε φωνή υπέρ της Amnesty International και πρωτοστάτησε σε ζητήματα ισότητας και δικαιωμάτων των γυναικών.

Το 2023 ιδρύθηκε το Ίδρυμα Claudia Cardinale για την ενίσχυση νέων καλλιτεχνών, σφραγίζοντας την προσφορά της και πέρα από το σινεμά. Με την απώλειά της, το παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα αποχαιρετά μια από τις τελευταίες μεγάλες μούσες της χρυσής εποχής, μια γυναίκα που έζησε και έπαιξε με πάθος, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της έβδομης τέχνης.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Τζένη Θεωνά – Δήμος Αναστασιάδης: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι

Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης λίγο καιρό...




Μποζουκια Αθηνα