Σε «ομηρία» στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη

Εγκλωβισμένος με τη σύντροφό του ο γιος του Αντώνη Γούναρη

Μια απίστευτη περιπέτεια ζει αυτές τις μέρες ο Δημήτρης Γούναρης, γιος του διάσημου μουσικοσυνθέτη Αντώνη Γούναρη, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Ομάν.

Ο 39χρονος είχε αναχωρήσει για μια σύντομη απόδραση στη Σιγκαπούρη με τη σύντροφό του, με σκοπό να συναντήσουν εκεί έναν φίλο τους. Ομως, στην επιστροφή, το ταξίδι μετατράπηκε σε έναν εφιάλτη γεμάτο αβεβαιότητα, αναμονή και αδιάκοπη αγωνία για το πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ανέτρεψαν τα σχέδια και μετέτρεψαν ένα ταξίδι που ξεκίνησε γεμάτο χαμόγελα και ενθουσιασμό σε μια περιπέτεια χωρίς τέλος.

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης και η σύντροφός του είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Ντόχα. Κανείς όμως δεν είχε προβλέψει τις ξαφνικές εξελίξεις, που απαγόρευσαν τις πτήσεις σε πολλές χώρες της περιοχής, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να αλλάξει πορεία και να τους στείλει στο Ομάν. Από το Σάββατο, οι 115 ταξιδιώτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί, χωρίς σαφή ενημέρωση, με την αγωνία να βαθαίνει ώρα με την ώρα.

Οι συνεχείς αναταραχές στην περιοχή, με τις επιθέσεις να πληθαίνουν, προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση και αβεβαιότητα σε όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί. Χθες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν δεξαμενή καυσίμων στο εμπορικό λιμάνι του Ομαν, προκαλώντας ζημιές που, ευτυχώς, ήταν χωρίς θύματα. Ηταν η δεύτερη επίθεση στο συγκεκριμένο λιμάνι μέσα σε τρεις ημέρες, καθώς την Κυριακή 1 Μαρτίου είχαν τραυματιστεί εργαζόμενοι από πτώση drone σε καταλύματα, γεγονός που εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας και κάνει την αναμονή των εγκλωβισμένων Ελλήνων ακόμη πιο αγωνιώδη.

«Ο γιος μου και η σύντροφός του είναι εκεί από το Σάββατο, μένουν σε ξενοδοχεία διάσπαρτα στην περιοχή και προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν» περιγράφει με ανησυχία ο Αντώνης Γούναρης στην Espresso. Οπως λέει ο καθηγητής των πρώτων κύκλων του μουσικού ριάλιτι «Fame Story», η καταριανή αεροπορική εταιρία φρόντισε να εξασφαλίσει τη διαμονή των εγκλωβισμένων επιβατών, όμως οι ίδιοι καλούνται να πληρώνουν τα γεύματά τους και κάθε άλλη ανάγκη τους στην ξένη χώρα, χωρίς καμία ενημέρωση για πιθανή αποζημίωση. Εν τω μεταξύ, οι επιβάτες δεν έχουν μαζί τους τις βαλίτσες τους, καθώς οι αποσκευές δεν κατέβηκαν ποτέ από τα αεροπλάνα, αφήνοντάς τους με τα απολύτως απαραίτητα.

Η αβεβαιότητα αυτή προκαλεί έντονο στρες ακόμα και στους πιο ψύχραιμους. «Μιλάμε με τον γιο μου και είναι ψύχραιμος όσο μπορεί, αλλά εμείς ανησυχούμε. Δεν ξέρουν πότε θα επιστρέψουν. Είναι 115 άτομα εγκλωβισμένα εκεί» λέει ο μουσικοσυνθέτης των μεγάλων επιτυχιών στην «Espresso», περιγράφοντας την αγωνία που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η Ελλάδα δεν διαθέτει πρεσβεία στο Ομάν για άμεση υποστήριξη. Οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί ότι θα τους παραλάμβανε χθες ένα αεροσκάφος, όμως λίγο πριν από την επιβίβασή τους τούς γύρισαν ξανά στα ξενοδοχεία, αφήνοντάς τους να αντιμετωπίσουν ένα επικίνδυνα αβέβαιο καθεστώς. Η αγωνία του

Δημήτρη μεγαλώνει περισσότερο, καθώς τον περιμένουν επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Αθήνα, που πλέον κινδυνεύουν να χαθούν, προσθέτοντας έναν ακόμα λόγο πίεσης και ανησυχίας σε μια ήδη δύσκολη κατάσταση.

Κάθε μέρα που περνά στο Ομάν μοιάζει ατελείωτη. Οι ώρες μετριούνται με αναστεναγμούς και νευρικές τηλεφωνικές κλήσεις, η ψυχραιμία των ταξιδιωτών δοκιμάζεται, ενώ οι οικογένειές τους μένουν σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας νέα και ελπίζοντας σε μια ασφαλή επιστροφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιο ερωτευμένοι από ποτέ! Άφησαν για λίγο τα παιδιά τους και βγήκαν βόλτα στη Γλυφάδα

Άφησαν για λίγο τα παιδιά τους και βγήκαν μια βόλτα οι δυο τους.

Διαζύγιο «βόμβα» για Έλληνα πρωταγωνιστή;

Σαν βόμβα «έσκασε» δημοσίευμα περί χωρισμού γνωστού ηθοποιού μετά από 25 χρόνια γάμου.

Αυτή η Ελληνίδα θα παίξει στο πλευρό του Μπραντ Πιτ

Από τις θρυλικές «Αγριες μέλισσες», σε χολιγουντιανή παραγωγή!

Ζευγάρι της σόουμπιζ ανακοίνωσε πως περιμένει τρίτο παιδί!

Ζευγάρι της σόουμπιζ ανακοίνωσε πως περιμένει τρίτο παιδί!

Σκαρμούτσος σε Σκορδά: «Σταμάτα να τρως έχεις και γάμο» – Η αντίδρασή της

Μία ακόμα επιβεβαίωση στο ρεπορτάζ της Espresso για τον...

Γιάννης Νταλιάνης: Στην κηδεία του αδελφού του με τις κόρες του – Δίπλα του η Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Το τελευταίο αντίο στον αδελφό του, Κωνσταντίνο είπε ο Γιάννης Νταλιάνης τη Δευτέρα.