Σε μια αποκαλυπτική τηλεοπτική συνέντευξη στη Ζήνα Κουτσελίνη «Αλήθειες με τη Ζίνα», ο Δήμος Βερύκιος άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε χωρίς περιστροφές για τη σάτιρα και τα πρόσωπα της επικαιρότητας — με αιχμές που δεν πέρασαν απαρατήρητες. Ο δημοσιογράφος έβαλε ξεκάθαρα όρια: ναι μεν υποστηρίζει τη σάτιρα, αλλά όχι όταν αυτή μετατρέπεται σε «εργαλείο» που πλήττει προσωπικότητες. Όπως τόνισε, υπάρχει μια λεπτή γραμμή που, όταν ξεπερνιέται, η σάτιρα παύει να είναι αστεία και γίνεται επιθετική. Κατά τη γνώμη του, δεν μπορεί κάποιος να «ισοπεδώνει» έναν άνθρωπο στο όνομα του χιούμορ, αγνοώντας την ανθρώπινη διάσταση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Λάκης Λαζόπουλος, εξηγώντας πως η σάτιρα —όχι μόνο από εκείνον αλλά και από άλλους που επηρεάστηκαν— προς τη Μιμή Ντενίση τον έκανε τελικά να τη δει με συμπάθεια. Όπως είπε, ο τρόπος που της ασκήθηκε κριτική ήταν κάτι που ο ίδιος δεν θα υιοθετούσε ποτέ. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόβλημα να γίνεται ο ίδιος στόχος σάτιρας. Ανέφερε μάλιστα ότι διασκεδάζει όταν τον μιμούνται καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Μητσικώστας ή όταν σχολιάζεται από πρόσωπα όπως ο Αντώνης Κανάκης. Όπως είπε, ως δημόσιο πρόσωπο θεωρεί ότι δίνει αφορμές —είτε μέσω των απόψεών του, είτε μέσω λαθών και εκφράσεων— και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό.

Ωστόσο, ο Βερύκιος στάθηκε κατηγορηματικά απέναντι σε μια άλλη πλευρά της σάτιρας: εκείνη που «χτυπά» προσωπικές αδυναμίες. Τόνισε ότι δεν είναι σωστό να αναδεικνύονται χαρακτηριστικά ή ευαισθησίες ενός ανθρώπου που ίσως δεν μπορεί να αλλάξει, χαρακτηρίζοντάς τα ως «αχίλλειο πτέρνα». Φέρνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρθηκε στην Άντζελα Δημητρίου και τα σχόλια που δέχεται για το γνωστικό της επίπεδο. Εξέφρασε την έντονη διαφωνία του, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια γυναίκα που έχει δώσει σκληρό αγώνα ζωής και έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα —ίσως περισσότερα από όσους την κρίνουν.
