Η Εριέττα Κούρκουλου προχώρησε σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή Status με τον Κωνσταντίνο Καμέα, μιλώντας ανοιχτά για τη μητρότητα και τις προσωπικές της σκέψεις γύρω από την υιοθεσία. Η ίδια ξεκαθάρισε τη δική της φιλοσοφία για το τι σημαίνει να είσαι μητέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι η μητρότητα δεν σημαίνει απαραίτητα το ότι κυοφορώ εγώ αυτό το παιδί, μπορεί να έρθει με πολλούς άλλους τρόπους. Με μια υιοθεσία. Μπορεί όμως να μη θέλεις να υιοθετήσεις αλλά να είσαι μια πολύ καλή θεία, μια πολύ καλή νονά. Αυτό είναι μητρότητα, δηλαδή η μητρότητα είναι η φροντίδα».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως η σκέψη της υιοθεσίας πέρασε από το μυαλό της και αποτέλεσε θέμα συζήτησης με τον σύζυγό της: «Πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη να υιοθετήσω ένα παιδί και ήταν κάτι που συζητήσαμε ανοιχτά με τον σύζυγο μου τότε. Αλλά αποφασίσαμε ότι αν το κάναμε εκείνη την περίοδο, θα ήταν επειδή δεν καταφέραμε κάτι άλλο. Δηλαδή θα ήταν η Β’ επιλογή και ένα παιδί για μένα δεν θα πρέπει να είναι η Β’ επιλογή».

Με έντονο και ξεκάθαρο λόγο, υπογράμμισε την στάση της απέναντι στην υιοθεσία, τονίζοντας: «Ούτε η υιοθεσία θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή, γιατί “δεν τα κατάφερα, άντε, ας πάω να πάρω ένα παιδί”. Δεν είναι έτσι. Θέλει πολλή εργασία, πολλή δουλειά με το μέσα σου και ενδεχομένως δουλειά με ψυχολόγο. Θέλει σοβαρότητα αυτό και δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα».
Δείτε το βίντεο:
