Η Ελεονώρα Μελέτη τοποθετήθηκε για τη χρήση των social media από παιδιά, μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται».
Η ίδια ξεκαθάρισε πως στο δικό της σπίτι υπάρχουν αυστηρά όρια, αποκαλύπτοντας ότι η κόρη της δεν έχει πρόσβαση σε κινητό ή tablet.
«Καμία πρόσβαση. Δεν έχει δικό της τάμπλετ, δεν έχει δικό της κινητό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε, ακόμα και όταν της δίνει το δικό της κινητό, έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα εργαλεία γονικού ελέγχου, ώστε να υπάρχει προστασία.

Παράλληλα, τόνισε πως το θέμα της χρήσης των social media σε μικρές ηλικίες είναι κάτι που έχει θέσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνοντας πως υπήρξε σχετική πρωτοβουλία για περιορισμό πρόσβασης κάτω των 16 ετών.
Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε και στην προβολή του έργου των Ελλήνων ευρωβουλευτών, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για την έλλειψη ενημέρωσης γύρω από τη δράση τους.

Η στάση της για τα παιδιά και το διαδίκτυο άνοιξε ξανά τη συζήτηση για τα όρια και την ασφάλεια στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα.
