Ντου στην «πόλη του κρακ»

«Πόλεμος» στο Σάο Πάολο μεταξύ αστυνομικών και τοξικομανών! Βανδαλισμοί και δεκάδες συλλήψεις

«Πόλεμος» στο Σάο Πάολο μεταξύ αστυνομικών και τοξικομανών! Βανδαλισμοί και δεκάδες συλλήψεις

«Η πόλη του κρακ» στο κέντρο του Σάο Πάολο αντιστάθηκε, αλλά έπεσε έπειτα από μια μαζική επιδρομή ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που επέβαλαν την πρόθεση της κυβέρνησης να την εξαφανίσει από τον αστικό χάρτη.

Η περιοχή του κέντρου του Σάο Πάολο ήταν γνωστή ως «πόλη του κρακ», της κρυσταλλικής κοκαΐνης σε μορφή σκόνης, μια περιοχή «γκέτο», κλειστή για τους περισσότερους κατοίκους, όπου διακινούνταν και καταναλώνονταν ασύδοτα και ανεξέλεγκτα πολλά χρόνια τώρα.
Σε μια προσπάθεια να πατάξουν τη διακίνηση ναρκωτικών και να μειώσουν τη χρήση τους, ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο έθεσαν σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο καταστολής – καθαρισμού – θεραπείας.

Στη συντονισμένη επιχείρηση εκκαθάρισης πάνω από 500 ένοπλοι αστυνομικοί αντιμετώπισαν δεκάδες τοξικομανείς, οι οποίοι, αντιδρώντας στην επιχείρηση, ξέσπασαν με βανδαλισμούς και λεηλασίες καταστημάτων, αυτοκινήτων κ.λπ. Το αποτέλεσμα ήταν 40 συλλήψεις.

Ο δήμαρχος του Σάο Πάολο Ζοάου Ντόρια δήλωσε ότι η επιχείρηση σηματοδότησε το τέλος της ατιμωρησίας στην περιοχή, ενώ οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι η κίνηση απλώς θα μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλα μέρη της πόλης.

Κάμερες

Ο Ντόρια υποσχέθηκε να γκρεμίσει πολλά κτίρια και να ανακατασκευάσει τους δρόμους κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Λους, οι οποίοι είχαν καταντήσει μια «λαϊκή αγορά» ναρκωτικών την τελευταία δεκαετία. Σε συνέντευξη Τύπου αναγνώρισε ότι «θα είναι δύσκολο να τεθεί τέρμα σε ένα ιστορικό πρόβλημα», όπως το χαρακτήρισε, προανήγγειλε την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης στο κομμάτι αυτό της πόλης, αλλά και τη μόνιμη μεταφορά της αστυνομίας εκεί, ώστε να μειωθεί το πρόβλημα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ