Ο Robocop θα περιπολεί στους δρόμους του Ντουμπάι!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Το νέο «υπερόπλο» της αστυνομίας του Ντουμπάι δεν είναι ακόμη ένα αυτοκίνητο-«Ιππότης της ασφάλτου», αλλά ο πρώτος αστυνομικός-Robocop!

Το νέο «υπερόπλο» της αστυνομίας του Ντουμπάι δεν είναι ακόμη ένα αυτοκίνητο-«Ιππότης της ασφάλτου», αλλά ο πρώτος αστυνομικός-Robocop!

Η επίσημη πρώτη του έγινε την Κυριακή στην 4η Gulf Information Security Expo Conference (GISEC), όπου καλωσόριζε τους επισκέπτες. Εχει ύψος 1,70 μέτρα, βάρος 100 κιλά και ένα βλέμμα ψυχρό και άτεγκτο ως… ρύθμιση από επιλογή του κατασκευαστή, για να ταιριάζει με τη δουλειά του.

Δεν στερείται, ωστόσο, εκφράσεων, αφού το λογισμικό του διαθέτει μια πλούσια γκάμα, μιλά έξι ξένες γλώσσες, μεταξύ αυτών αραβικά και αγγλικά, δέχεται πληρωμές προστίμων, ενώ η βιομετρική αναγνώριση που φέρει θα βοηθά την αστυνομία στην άμεση ταυτοποίηση των παραβατών.

Οταν αναλάβει υπηρεσία, θα περιπολεί εμπορικά κέντρα και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του εγκλήματος, στη διατήρηση της ασφάλειας, της προστασίας και της ευτυχίας των πολιτών σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Αμπντάλα μπιν Σούλταν, «έως το 2030 θα θέλαμε περίπου το 25% της συνολικής μας δύναμης να είναι ρομπότ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρυφή ζωή πασίγνωστου star της showbiz και οι νύχτες πληρωμένου έρωτα με κορίτσια που γεννήθηκαν… αγόρια

Υπήρξαν ταιριαστό ζευγάρι. Από τα πιο προβεβλημένα της εγχώριας showbiz, με...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ