Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Ο «εφιάλτης» του Μποτρίνι!

Ο διάσημος σεφ μιλάει για τη νέα εκπομπή «My Way» και τις κόντρες του (σε όλα) με τον Αρναούτογλου

Ο διάσημος σεφ μιλάει για τη νέα εκπομπή «My Way» και τις κόντρες του (σε όλα) με τον Αρναούτογλου

Από TH
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ 

Το ραντεβού μας με τον Εκτορα Μποτρίνι δόθηκε στο εστιατόριό του στο Χαλάνδρι, με αφορμή την πρεμιέρα, πριν από λίγες μέρες, της εκπομπής «My Way» στον ΑΝΤ1 (Σαββατοκύριακα στις 18.00).

«Τι σας αρέσει περισσότερο στη νέα εκπομπή;» τον ρωτήσαμε και η απάντησή του ήταν αναπάντεχη: «Οτι καβαλάω vespa. Κατά τα άλλα, ζω έναν εφιάλτη… Με τον Γρηγόρη διαφωνούμε σχεδόν σε όλα, αλλά αυτό έχει την αξία του».

Αυτή η ατάκα στάθηκε ικανή για να σπάσει τον «πάγο» μεταξύ μας και να διαπιστώσουμε ότι ο ιδιότροπος -για πολλούς- σεφ έχει πολύ χιούμορ και φοβερές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό του. Και όταν μας κουνάει το δάχτυλο τονίζοντας ότι δεν υπάρχει «ελληνική κουζίνα», αλλά μια μίξη γαλλικής, τουρκικής, ιταλικής κουζίνας, έχει πολλά επιχειρήματα για να μας πείσει… Οπως, επίσης, μας διορθώνει όταν αποκαλούμε σεφ τις Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Ντίνα Νικολάου, Μαρία Εκμεκτσίογλου. «Είναι καλές μαγείρισσες» σημειώνει, δίνοντας τον τίτλο «σεφ» στον Λευτέρη Λαζάρου.

Ο Χατζιδάκις

«Για εμένα τα περισσότερα εστιατόρια της Αθήνας δεν έχουν καλό φαγητό, γιατί δεν έχουν καλές πρώτες ύλες. Και το 90% στο φαγητό είναι οι πρώτες ύλες και το 10% ο καλός μάγειρας» επισημαίνει ο σεφ και συνεχίζει λέγοντας ότι η γαστρονομία θέλει ανθρώπους με υψηλή παιδεία. «Τα καλά εστιατόρια, τα προσεγμένα, τα φτιάχνει η καλή πελατεία. Οταν ο Μάνος Χατζιδάκις είχε στέκι τον “Μαγεμένο Αυλό” στο Παγκράτι, τότε αυτό το εστιατόριο δεν μπορούσε να μην είχε καλά πιάτα. Στην Ελλάδα πάσχουμε σε αυτόν τον τομέα. Γι’ αυτό στη χώρα μας υπάρχουν τρία εστιατόρια με αστέρι Μισελέν και στην Ιταλία 700» αναφέρει.

my way 3

Η συζήτηση έρχεται μοιραία και γύρω από την ελληνική κουζίνα, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Μποτρίνι, δεν έχει ξεκάθαρη ταυτότητα. «Στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εδώ και τέσσερα χρόνια γίνεται μια έρευνα πάνω στις κουζίνες των χωρών. Στην Αμερική τα περισσότερα εστιατόρια έχουν πιστοποίηση εθνικής κουζίνας. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το σούσι είναι γιαπωνέζικο, το μπέργκερ αμερικανικό. Η ελληνική κουζίνα, όμως, έχει πολλές φορές αναφορές στην τουρκική κουζίνα -ιμάμ, ντολμάδες, γύρος ντονέρ, μπακλαβάς-, στη γαλλική -σουφλέ, φρικασέ-, στην ιταλική -σπαγγέτι με ντομάτα, καρμπονάρα, πίτσα-, αν και την ντομάτα δεν την εφηύραν οι Ιταλοί, αλλά οι Ισπανοί. Οι Ιταλοί τη θεωρούσαν δηλητηριώδες φυτό». Οταν, λοιπόν, η συζήτηση για το θέμα… φουντώνει, ο Εκτορας παίρνει και πάλι θέση: «Ελληνική κουζίνα είναι η χωριάτικη σαλάτα με τη φέτα της, οι πίτες στη Μακεδονία και την Ηπειρο. Αν πάρετε έναν κατάλογο στις ελληνικές ταβέρνες, θα διαβάσετε για καρμπονάρες και πίτσες. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για πρωτογενή κουζίνα στον ελλαδικό χώρο, θα σταθούμε με διαφορά στην κρητική κουζίνα, η οποία έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως».

Για το τέλος, ο σεφ, με καταγωγή από Κέρκυρα και Ιταλία, κατάφερε να μας αφήσει και πάλι με το στόμα ανοιχτό: «Αν μου έλεγαν ότι αύριο φεύγω από τη ζωή, θα έπινα ένα καλό κρασί και θα έτρωγα κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...