Επεκτείνει τις επενδύσεις του στην πράσινη ενέργεια ο Ρουβάς

Δεύτερη επένδυση στον κλάδο του βιοαερίου, αυτή τη φορά στη δυτική Ελλάδα, σχεδιάζει ο Σάκης Ρουβάς

Δεύτερη επένδυση στον κλάδο του βιοαερίου, αυτή τη φορά στη δυτική Ελλάδα, σχεδιάζει ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να συζητήσει με τον πρόεδρό της Νίκο Μπουλαξή και μέλη του Δ.Σ. τις εξελίξεις γύρω από το βιοαέριο. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τα εμπόδια στην αδειοδότηση των μονάδων.

Είναι η δεύτερη επιχειρηματική προσπάθεια του ποπ σταρ στις αρχές του έτους με την ίδρυση ανώνυμης εταιρίας που θα δραστηριοποιείται στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων και της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως βιομάζα και βιοαέριο.

Ηδη κατασκευάζεται στους Σοφάδες Καρδίτσας υπερσύγχρονη μονάδα πράσινης ενέργειας ισχύος 500 KW για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο, το οποίο θα διοχετεύεται στο δίκτυο. Παράλληλα, με την αδρανοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων 20.000 τόνων ετησίως θα παράγεται θερμότητα και θα χρησιμοποιείται σε υδροπονικό θερμοκήπιο της εταιρίας. Για την εκπροσώπηση των παραγωγών ο δημοφιλής καλλιτέχνης δημιούργησε τον ΣΠΕΒ (Σύνδεσμος Παραγωγών και Υποστηρικτών Εργων Βιοαερίου) με 25 μέλη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ