Ωρα μηδέν για τον γιο του «βασιλιά των πλαστικών»

Η οικογένεια του 54χρονου Μιχάλη Λεμπιδάκη σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς του.

Η οικογένεια του 54χρονου Μιχάλη Λεμπιδάκη σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς του

Από τον
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Φόβους για τη ζωή του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος έχει πέσει θύμα απαγωγής, εκφράζουν οι συγγενείς του με επιστολή που έστειλαν στα μέσα ενημέρωσης, στην οποία σηματοδοτούν τις δραματικές στιγμές που ζουν εδώ και 80 ημέρες και παράλληλα αφήνουν να εννοηθεί ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαπραγματεύσεων. Η οικογένεια εκφράζει την υποψία ότι του συνέβη κάποιο «ατύχημα», καθώς οι απαγωγείς έχουν να επικοινωνήσουν μαζί της από τις 25 Απριλίου!

Τότε οι δράστες είχαν στείλει στους συγγενείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη ένα «στικάκι» που περιείχε ένα ολιγόλεπτο βίντεο, μέσω του οποίου ο 54χρονος γιος του «βασιλιά των πλαστικών» και πατέρας τριών παιδιών απευθυνόταν σε αυτούς λέγοντας πως είναι καλά και ότι θα πρέπει να κάνουν ό,τι τους λένε οι απαγωγείς. Μάλιστα, αναφερόταν σε κάποιο γεγονός της επικαιρότητας, που προφανώς είχε δει στην τηλεόραση, προκειμένου να δείξει ότι το βίντεο ήταν πρόσφατο.

Λύτρα

Εκτοτε, όμως, δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία, πράγμα που προκαλεί έντονη ανησυχία τόσο στην οικογένεια Λεμπιδάκη όσο και στους αστυνομικούς που ασχολούνται με την απαγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αρχικά οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα ύψους 100.000.000 ευρώ, ένα ποσό που ήταν αδύνατον να μαζέψει η οικογένεια. Στη συνέχεια έπεσαν στα 70.000.000, μετά στα 50.000.000 και, τέλος, κατέληξαν στα 8.000.000 ευρώ. Παραμένει άγνωστο αν η οικογένεια έδωσε τελικά τα λύτρα.

dffd

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μακράς διάρκειας έλλειψη επικοινωνίας με τους δράστες κάνει τους συγγενείς του απαχθέντος να φοβούνται ότι κάτι κακό συνέβη στον βιομήχανο, ίσως επειδή αναγνώρισε κάποιους από τους απαγωγείς του. Ετσι, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων και με προτροπή των αστυνομικών η οικογένεια έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή, στην οποία αναφέρει: «Υστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας.

Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάστασή του και η οικογένειά μας βυθίζεται σε απόγνωση. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα. Με το πέρας των διαπραγματεύσεων ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένειά μας ο Μιχάλης. Στις δύσκολες αυτές στιγμές παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ