Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ενοχλημένος ο Γιώργος Αμούτζας μετά από ερώτηση για την προσωπική του ζωή

Ο Γιώργος Αμούτζας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@star» και...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα...

Κέλλυ Κελεκίδου: Η φωνή της έγινε σύμμαχος των πρωταγωνιστριών της «Vaginahood» σε...

To δικό της λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια, υπέρ οργανώσεων προστασίας γυναικών, που κάνει η ομάδα της παράστασης «Vaginahood», θέλησε να βάλει η Κέλλυ Κελεκίδου.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Ν. Ζηλανδία: Το πιο εναλλακτικό σχολείο του κόσμου

Χωρίς τάξεις, χωρίς διαγωνίσματα και χωρίς εργασίες για το σπίτι, το Deep Green Bush School στη Νέα Ζηλανδία είναι αναμφίβολα το σχολείο των ονείρων κάθε μαθητή.

Χωρίς τάξεις, χωρίς διαγωνίσματα και χωρίς εργασίες για το σπίτι, το Deep Green Bush School στη Νέα Ζηλανδία είναι αναμφίβολα το σχολείο των ονείρων κάθε μαθητή. Εκεί, ανάμεσα στα ποταμάκια και τα ψηλά δέντρα της επαρχίας του Οκλαντ, το πιο εναλλακτικό σχολείο του κόσμου, όπως το αποκαλούν, εκπαιδεύει τα παιδιά σε τεχνικές επιβίωσης.

Οταν ο καιρός το επιτρέπει, οι μαθητές περνούν τη μέρα τους στη φύση, εξερευνώντας τα δάση της Νέας Ζηλανδίας, μαθαίνοντας να ψαρεύουν, να κυνηγούν και να πιάνουν οπόσουμ. «Εχουμε τον τίτλο σχολείο, αλλά δεν μοιάζουμε με κανένα άλλο σχολείο» λέει ο συνιδρυτής του Deep Green Bush School Τζόι Μόνκαρτζ (φωτό), ο οποίος εξηγεί πως οι δάσκαλοι του συγκεκριμένου σχολείου δεν πιέζουν τα παιδιά να μάθουν γραμματική και αριθμητική. «Δεν λέμε στα παιδιά ότι έχει έρθει η ώρα να γράψουν ή να κάνουν μαθηματικά.

Το κάνουν μόνο όταν δείξουν ενδιαφέρον γι’ αυτό» προσθέτει, τονίζοντας ότι ακολουθούν τους ρυθμούς των μαθητών. «Εχοντας διδάξει σε συμβατικό σχολείο, θα έλεγα ότι τα περισσότερα παιδιά είναι αγχωμένα και δυστυχισμένα. Είναι φυσιολογικό ή σωστό να γυρνούν τα παιδιά σπίτι αγχωμένα και δυστυχισμένα;» αναρωτιέται ο Μόνκαρτζ.

Το σχολείο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στις λίστες του υπουργείου Παιδείας ως «ανεξάρτητο» σχολείο, λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και έχει ήδη οκτώ μαθητές.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της σόουμπιζ

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;





Μποζουκια Αθηνα