Ν. Ζηλανδία: Το πιο εναλλακτικό σχολείο του κόσμου

Χωρίς τάξεις, χωρίς διαγωνίσματα και χωρίς εργασίες για το σπίτι, το Deep Green Bush School στη Νέα Ζηλανδία είναι αναμφίβολα το σχολείο των ονείρων κάθε μαθητή.

Χωρίς τάξεις, χωρίς διαγωνίσματα και χωρίς εργασίες για το σπίτι, το Deep Green Bush School στη Νέα Ζηλανδία είναι αναμφίβολα το σχολείο των ονείρων κάθε μαθητή. Εκεί, ανάμεσα στα ποταμάκια και τα ψηλά δέντρα της επαρχίας του Οκλαντ, το πιο εναλλακτικό σχολείο του κόσμου, όπως το αποκαλούν, εκπαιδεύει τα παιδιά σε τεχνικές επιβίωσης.

Οταν ο καιρός το επιτρέπει, οι μαθητές περνούν τη μέρα τους στη φύση, εξερευνώντας τα δάση της Νέας Ζηλανδίας, μαθαίνοντας να ψαρεύουν, να κυνηγούν και να πιάνουν οπόσουμ. «Εχουμε τον τίτλο σχολείο, αλλά δεν μοιάζουμε με κανένα άλλο σχολείο» λέει ο συνιδρυτής του Deep Green Bush School Τζόι Μόνκαρτζ (φωτό), ο οποίος εξηγεί πως οι δάσκαλοι του συγκεκριμένου σχολείου δεν πιέζουν τα παιδιά να μάθουν γραμματική και αριθμητική. «Δεν λέμε στα παιδιά ότι έχει έρθει η ώρα να γράψουν ή να κάνουν μαθηματικά.

Το κάνουν μόνο όταν δείξουν ενδιαφέρον γι’ αυτό» προσθέτει, τονίζοντας ότι ακολουθούν τους ρυθμούς των μαθητών. «Εχοντας διδάξει σε συμβατικό σχολείο, θα έλεγα ότι τα περισσότερα παιδιά είναι αγχωμένα και δυστυχισμένα. Είναι φυσιολογικό ή σωστό να γυρνούν τα παιδιά σπίτι αγχωμένα και δυστυχισμένα;» αναρωτιέται ο Μόνκαρτζ.

Το σχολείο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στις λίστες του υπουργείου Παιδείας ως «ανεξάρτητο» σχολείο, λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και έχει ήδη οκτώ μαθητές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ