Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Μαρίνα Λαμπροπούλου: Τάγνκο με «Δύναμη ψυχής»

Η Μαρίνα Λαμπροπούλου μιλά για το show με αθλητές ΑμεΑ και «πυροβολεί» τη Φουρέιρα

Να συγκινήσει το κοινό και ταυτόχρονα να το κάνει να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του φιλοδοξεί η λαμπερή χορεύτρια του θρυλικού show «3, 2, 1» Μαρίνα Λαμπροπούλου, η οποία κάνει φέτος πραγματικότητα ένα επαγγελματικό όνειρο ζωής στην Καβάλα, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία έξι χρόνια.

Το πανέμορφο κορίτσι του θεάματος ανεβάζει ψηλά τον πήχη, καθώς θα βρεθεί για πρώτη φορά επί σκηνής με δύο αθλητές του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ Ιρις Καβάλας. Σκοπός της είναι να αποδείξει σε όλους ότι ο χορός είναι πάνω απ’ όλα συναίσθημα και πάθος και όχι άψυχα κορμιά με τέλεια κουντεπιέ!

gaergear 1«Φέτος είναι μια πολύ δυνατή στιγμή για μένα, γιατί θα χορέψω μαζί με δύο υπέροχα παιδιά, τον Δρόσο Χατζησάββα και τον Γιώργο Παπαδόπουλο, που, αν και είναι καθηλωμένα σε αμαξίδια λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, είναι έτοιμα ύστερα από σκληρές πρόβες να μας δείξουν τις ικανότητές τους στον χορό» περιγράφει στην «Espresso» η γοητευτική Μαρίνα, η οποία βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Τα δύο παιδιά με τα κινητικά προβλήματα που προέρχονται από την ομάδα καλαθοσφαίρισης θα χορέψουν tango μαζί με τη Μαρίνα Λαμπροπούλου.

Η επιλογή

«Υστερα από τόσα χρόνια, βαρέθηκα να βλέπω γύρω μου επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες που απλά εκτελούν δύσκολες φιγούρες χωρίς όμως να δίνουν στο κοινό την ένταση και το πάθος που χρειάζεται. Ετσι, επέλεξα δύο αθλητές του μπάσκετ, οι οποίοι ξέρουν να κάνουν όλες αυτές τις κινήσεις με την μπάλα πάνω στα αμαξίδια. Αυτό μου ήταν αρκετό ώστε να τους καθοδηγήσω προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Επέλεξα την ομάδα μπάσκετ, γιατί την ώρα του αγώνα ή της προπόνησης συμμετέχει και κινείται πολύ το πάνω μέρος του κορμιού τους. Αυτό για μένα είναι χορός! Μπορεί να μην έχει μουσική, υπάρχει όμως εσωτερικό τέμπο. Το αποτέλεσμα είναι δυναμικό και το έχουμε συνδυάσει μουσικά με το Libertango του Astor Piazzolla». Οπως εξηγεί, οι δύο νέοι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την ιδέα της και έκαναν τα πάντα για να τη βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρό της.

«Θέλω να δείξω πως η δύναμη της ψυχής μας μάς βοηθάει να χορεύουμε ακόμη κι αν είμαστε πάνω σε αμαξίδια. Αρχικά ήταν δύσκολο αυτό, γιατί από τις κινήσεις τα παιδιά είχαν αποκτήσει ένα είδος κύφωσης, την ώρα που εγώ ήθελα να κάνουν υπερέκταση της πλάτης! Ως δασκάλα μπαλέτου και stretching, τους έπιανα προτού αρχίσουμε, τους άνοιγα τα χέρια, την πλάτη, τους έκανα διατάσεις κι έτσι φτάσαμε εκεί που θέλαμε! Εβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και πιστεύω πως το πέτυχα. Το αποτέλεσμα είναι συγκινητικό, ειδικά τη στιγμή που ο Δρόσος Χατζησάββας σηκώνεται από το αμαξίδιο και χορεύει στο ένα πόδι. Οχι απλά χορεύει, αλλά με σηκώνει κιόλας» λέει περήφανη η Μαρίνα.

Κριτική

Η παράσταση έχει τίτλο «Δύναμη ψυχής» και θα παρουσιαστεί στις 25 και τις 26 Ιουνίου στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας.

Το γλυκό κορίτσι της TV δεν φοβάται να πει ελεύθερα τη γνώμη του, ακόμα και για το σόου χορού «So you think you can dance» του ANT1, καθώς και να κριτικάρει την Ελένη Φουρέιρα για τη συμμετοχή της στην κριτική επιτροπή.

«Το σόου έχει πραγματικά αξιόλογο υλικό και μια υπέροχη κριτική επιτροπή, αν και δεν συμφωνώ με τη συμμετοχή της Ελένης Φουρέιρα. Αλλο να ξέρεις να κουνιέσαι και άλλο να γνωρίζεις από τεχνική χορού! Υπάρχει διαφορά. Είναι υπέροχη, λατρεύω να τη βλέπω πάνω στη σκηνή να τραγουδάει, να λικνίζεται με αυτό τον αισθησιακό τρόπο που έχει, αλλά δεν μπορεί να κρίνει χορευτές που έχουν σπουδάσει κλασικό χορό. Ο κλασικός χορός σε κάνει χορευτή, το hip hop και το street dance είναι πάρα πολύ ωραία, αλλά αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να χορέψουν σύγχρονο, από τη στιγμή που στηρίζεται στην τεχνική του κλασικού χορού» εξηγεί.

Σχολή χορού στην Καβάλα

Η Μαρίνα Λαμπροπούλου δεν βρέθηκε τυχαία στην Καβάλα, πριν από περίπου έξι χρόνια. Οπως εκμυστηρεύεται, αποφάσισε τότε να ακολουθήσει την καρδιά της! «Η οικονομική κρίση ανάγκασε τότε τον σύντροφό μου να εγκαταλείψει την Αθήνα και να δραστηριοποιηθεί εκτός Ελλάδας. Η Καβάλα ήταν ο συνδετικός μας κρίκος. Ανοιξα σχολή χορού, την οποία αγκάλιασαν από τον πρώτο κιόλας χρόνο άτομα όλων των ηλικιών, ενώ απέκτησα και τον γιο μου Ανδρέα. Δυστυχώς, όμως, ένα αναπάντεχο γεγονός έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας, με αποτέλεσμα να μεγαλώνω πλέον μόνη μου τον μικρό Ανδρέα. Ο Ανδρέας είναι όλη μου η ζωή, είναι το παιδί που ονειρεύτηκα να έχω» αποκαλύπτει.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...