Αποικία στον Αρη

Το φιλόδοξο σχέδιο του Ελον Μασκ για αποστολή 1.000.000 ανθρώπων στον κόκκινο πλανήτη

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Οχι μόνο θέλει να στείλει ανθρώπους στον Αρη, αλλά ο Ελον Μασκ πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα τα σχέδιά του και οραματίζεται αποικία 1.000.000 κατοίκων στον κόκκινο πλανήτη. Πιστεύει, μάλιστα, ότι το φιλόδοξο σχέδιό του μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 50 χρόνια, ενώ υπόσχεται ότι το ταξίδι των εποίκων προς τον πλανήτη θα είναι γεμάτο διασκέδαση.

Ο ιδρυτής της εταιρίας SpaceX είναι πεπεισμένος ότι, για να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος, θα πρέπει να αποικίσει διάφορους πλανήτες, χτίζοντας πόλεις που θα μπορούν να είναι αυτάρκεις. Αν, αντίθετα, παραμείνουμε στη Γη, όπως επισήμανε στο περιοδικό «New Space», κινδυνεύουμε από πιθανή μαζική εξαφάνιση. Για τη δημιουργία της αποικίας στον Αρη, ο Μασκ θέλει να κατασκευάσει στόλο από 1.000 διαστημόπλοια, καθένα από τα οποία θα μεταφέρει προμήθειες, δομικά υλικά και επιβάτες. Αρχικά θα χωρούν 100 άνθρωποι, με την πάροδο των χρόνων, όμως, τα διαστημόπλοια θα αναβαθμιστούν ώστε να μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 200 επιβάτες έκαστο. Ο Μασκ εκτιμά ότι θα χρειαστούν από 40 μέχρι 100 χρόνια για τη μεταφορά 1.000.000 ανθρώπων στον κόκκινο πλανήτη, αλλά θεωρεί πιο πιθανό το σχέδιό του να ολοκληρωθεί σε μια πεντηκονταετία.

Το ταξίδι στον Αρη κάθε άλλο παρά βαρετό θα είναι, καθώς τα διαστημόπλοια θα διαθέτουν εστιατόρια, αίθουσες κινηματογράφου, χώρους με μηδενική βαρύτητα, αλλά και αίθουσες διδασκαλίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ