Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Καλή Δάβρη: Στο σανίδι από παιδί

Παίζει στο σίριαλ του Alpha «Ελα στη θέση μου» και θεωρεί σημαντικές τις κακές κριτικές

 Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 1979 στη Χαλκίδα και μεγάλωσα σε αυτήν την όμορφη πόλη. Νιώθω ευγνωμοσύνη που οι παιδικές αναμνήσεις μου έχουν χρώμα και γεύση θάλασσας.

 Τελειώνοντας το σχολείο, είχα μεγάλη ανυπομονησία να σπουδάσω θέατρο. Ετσι άφησα τον τόπο μου και μετακόμισα στην Αθήνα, για να δώσω εξετάσεις στο υπουργείο Πολιτισμού. Πέρασα και άρχισα τις σπουδές μου στη Δραματική Σχολή Ράμπα.

 Η πρώτη επαφή μου με τον χώρο ήταν στην ηλικία των 15 χρόνων. Το Θέατρο Χαλκίδας αναζητούσε παιδιά για να πάρουν μέρος στην παιδική παράσταση που θα ανέβαζε. Ηταν το έργο «Ο φίλος μας ο Αίσωπος» του Γιάννη Νεγρεπόντη. Αυτή, λοιπόν, ήταν η πρώτη μου επαφή με τη σκηνή και μάλιστα με θεατές το πιο δύσκολο κοινό, τα παιδιά.

 Στην εφηβεία, όταν ένιωσα την ανάγκη να κάνω θέατρο, πήρα μέρος σε μια παιδική παράσταση. Η κοπέλα που μας σκηνοθέτησε, η οποία ήταν και ηθοποιός, απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης, με έκανε να το αγαπήσω και να θέλω να το υπηρετήσω με σεβασμό και ειλικρίνεια. Η αγάπη της και το πάθος της ήταν μια αφορμή για να ασχοληθώ κι εγώ με το θέατρο.

 Το όνομά μου ακούστηκε λόγω της συμμετοχής μου σε τηλεοπτικό σίριαλ.

 Αυτήν την περίοδο παίζω στην καθημερινή σειρά του Alpha «Ελα στη θέση μου» και υποδύομαι τη Βάνα, την οικονόμο της οικίας Σοφοκλέους. Το σενάριο είναι του Γιώργου Κρητικού και η σκηνοθεσία των Γιάννη Βασιλειάδη και Σπύρου Ρασιδάκη.

 Τρόμαξα όταν ένα σκυλάκι στη γειτονιά μου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα! Φυσικά ο οδηγός δεν σταμάτησε, προφανώς δεν το θεώρησε σημαντικό. Τι να πω.. Το ευτύχημα είναι ότι το σκυλάκι επέζησε!

 Συγκινήθηκα πρόσφατα με μια γιαγιάκα που βρισκόταν στον δρόμο και, παρότι ο χρόνος είχε αφήσει έντονα τα σημάδια του πάνω της, εκείνη γεμάτη ενέργεια και πλημμυρισμένη από χαμόγελο προσπαθούσε να πουλήσει την πραμάτεια της για ένα κομμάτι ψωμί. Το βλέμμα της έχει μείνει καρφωμένο στο μυαλό μου.

aergdrgt 1 Μου αρέσει να ακούω και να βλέπω κριτικές του κόσμου, όσο και αν με αγχώνει αυτό. Οι κακές κριτικές είναι ένα έναυσμα για να υπάρξει βελτίωση. Είναι πολύ σημαντική κάθε κριτική για έναν άνθρωπο που εκτίθεται. Αλλωστε, χωρίς κοινό δεν μπορεί να υπάρξει θέατρο.

 Στη δουλειά μου με φτιάχνει όλη αυτή η διαδρομή που κάνουμε για να βρούμε τον ρόλο μας, η διαδικασία να καταλάβουμε έναν άλλον ψυχικό κόσμο και να τον αγαπήσουμε. Μέσα από αυτό βγαίνεις σίγουρα κερδισμένος και καλύτερος άνθρωπος. Αυτό που μπορεί να με χαλάσει είναι όταν δεν υπάρχει ομαδικότητα. Δεν μου αρέσει να λειτουργούμε ως μονάδες.

 Το επόμενο project που δουλεύω είναι ακόμη μη ανακοινώσιμο.

 Χαλαρώνω κάνοντας βόλτες με το αυτοκίνητο, ακούγοντας μουσικούλα, κατά προτίμηση το βράδυ. Μου αρέσει να παίζω επιτραπέζια παιχνίδια με φίλους. Επίσης, με ηρεμεί μια βόλτα στη θάλασσα, απολαμβάνω τις ώρες που μένω στο σπίτι μόνη μου, διαβάζοντας μυθιστορήματα και βλέποντας ταινίες.

 Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη στη ζωή κάθε ανθρώπου. Η ανταπόκρισή του σου δίνει ενέργεια και, όπως λέει και ο Κοέλιο, «ο έρωτας δεν βρίσκεται στον άλλο, είναι μέσα σε μας τους ίδιους, εμείς τον ξυπνάμε. Αλλά για να τον ξυπνήσουμε, χρειαζόμαστε τον άλλο». Ερωτας μπορεί να υπάρξει σε καθετί μάς καίει την καρδιά και το μυαλό. Αν δεν υπάρχει έρωτας όλα στη ζωή μοιάζουν άγευστα.

 Ονειρεύομαι να γίνω καλύτερη και σοφότερη μέσα από αυτή τη δουλειά και να έχω την τύχη με το μέρος μου. Να συνεχίσω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που εκτιμώ και να κάνω όμορφες δουλειές.

offer


{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...