Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Τρίτη 18.01.2022

Ο γιος των Αλιμπέρτη – Πάριου ετοιμάζει την πρώτη του φωτογραφική έκθεση

Με πατέρα τον σπουδαιότερο ερωτικό τραγουδιστή της Ελλάδας, τον...

Η «Φάρμα» κάνει στην άκρη για τις «Σέρρες» του Καπουτζίδη

O Γιώργος Καπουτζίδης με τις αναμνήσεις από την πατρίδα...

Χρήστος Βέργαδος: H ζωή του σαν μια τέλεια lemon pie!

Ο γοητευτικός pastry chef Χρήστος Βέργαδος μιλά για τις τηλεοπτικές συνεργασίες που τον σημάδεψαν

Αν η ζωή του πετυχημένου pastry chef Χρήστου Βέργαδου ήταν… γλυκό, θα έμοιαζε με μια πετυχημένη lemon pie, επειδή είναι όσο πρέπει τραγανή και μπισκοτένια, ξινή όσο χρειάζεται σαν τον χυμό του λεμονιού και ταυτόχρονα γλυκιά και πικρή σαν την καμμένη μαρέγκα, όπως εξηγεί!

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά… Από τη μία θυμάται τον εαυτό του να ανακατεύεται με υλικά, σκεύη και τεχνικές ζαχαροπλαστικής στο εργαστήριο της οικογένειάς του στη Σπάρτη και από την άλλη να καταφέρνει έπειτα από σκληρή δουλειά και αγάπη να θεωρείται ο πιο εμπορικός τηλεοπτικός pastry chef της γενιάς του.

Οπως αναφέρει στην «Espresso» ο γοητευτικός ζαχαροπλάστης, μπορεί οι συνεργασίες που τον σημάδεψαν να ήταν δίπλα στον Θανάση Πάτρα και τον Ανδρέα Μικρούτσικο, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι παρουσιαστές που τον εμπιστεύτηκαν, ωστόσο εκείνη που δεν θα ξεχάσει όσα χρόνια και αν περάσουν είναι η Ελένη Μενεγάκη, καθώς απολαμβάνει κάθε φορά που βρίσκεται στην τηλεοπτική κουζίνα της.

Τυχερός και ευλογημένος

«Η αλήθεια είναι πως από όλες τις εκπομπές με τις οποίες συνεργάστηκα είχα να πάρω μόνο θετικά πράγματα. Τι να πω για τα πετυχημένα Σαββατοκύριακα δίπλα στον Θανάση Πάτρα και τον Ανδρέα Μικρούτσικο ή για τις συνεργασίες μου με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, τον Νίκο Μουτσινά, την Κατερίνα Ζαρίφη, την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου; Ωστόσο, εδώ και τρία χρόνια που είμαι στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη, αισθάνομαι πιο τυχερός και ευλογημένος γιατί συνεργάζομαι με την top παρουσιάστρια! Ξέρω πως με εκτιμά, αναγνωρίζει και σέβεται τη δουλειά μου και μου το δείχνει τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις dsc 3867κάμερες. Εκτός του είναι η αγαπημένη του τηλεοπτικού κοινού, η Ελένη Μενεγάκη έχει μεγάλη εμπειρία και στο κομμάτι της κουζίνας. Ξέρει τα πάντα γύρω από τις συνταγές και τολμάει να λέει τη γνώμη της. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα που έχω βρεθεί στην ομάδα της, καθώς περνάω υπέροχα μαζί της όσες φορές έχουμε συναντηθεί τηλεοπτικά».

Αυτό που επιδίωξε ο Χρήστος Βέργαδος από τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις του ήταν να αγαπήσει το τηλεοπτικό κοινό τη ζαχαροπλαστική στο σπίτι.

«Από την πρώτη κιόλας επαφή με το τηλεοπτικό κοινό, ήθελα να παρουσιάζω συνταγές εύκολες, γρήγορες, προσιτές, ώστε όποιος θέλει ένα γλυκό να μπορεί να το φτιάξει στην κουζίνα του. Δυστυχώς, υπήρχε ένα κακό τηλεοπτικό παρελθόν στο κομμάτι του γλυκού, όπου οι τηλεοπτικοί μάγειρες – ζαχαροπλάστες έδιναν τις συνταγές σε κούπες και φλιτζάνια, κάτι που είναι καταστρεπτικό για το τελικό αποτέλεσμα και την επιτυχία. Η ζαχαροπλαστική έχει να κάνει με γραμμάρια και ζυγίσματα!» εξηγεί και προσθέτει: «Στη δουλειά αυτή δεν μπορείς να πεις ότι τα ξέρεις όλα, γιατί συνεχώς εξελίσσεται.

Επιβάλλεται να ενημερώνεσαι για τα καινούργια υλικά, τις συνταγές, τις καινούργιες τεχνικές. Αν θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας, οφείλεις να ακολουθείς και να μαθαίνεις όλες τις νέες τάσεις. Φυσικά, έπειτα από τόσα χρόνια μπορώ να παραδεχτώ πως έχω κάνει και λάθη, αλλά ευτυχώς δεν μένω σ’ αυτά. Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις! Ετσι κι εμένα δεν μου αρέσει να βαλτώνω, όπως επίσης δεν μου αρέσει να βάζω μακρινούς στόχους. Είμαι ονειροπόλος, αλλά αισθάνομαι τυχερός, γιατί τους περισσότερους από τους στόχους που έχω βάλει τους έχω κατακτήσει».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

offer

Συλλογές με ρούχα από υλικά ζαχαροπλαστικής

Εκτός από τα γλυκά του, διθυραμβικά σχόλια αποσπούν από τους καταξιωμένους συναδέλφους του pastry chef Χρήστου Βέργαδου και οι συλλογές με ρούχα που δημιουργεί, κάθε φορά από υλικά ζαχαροπλαστικής.

«Εχω παρουσιάσει τρεις ολοκληρωμένες επιδείξεις μόδας με ρούχα από υλικά ζαχαροπλαστικής, δύο στην Ελλάδα και μία στο Μόντρεαλ του Καναδά! Αγαπώ αυτό το εικαστικό κομμάτι της δουλειάς μου και σκέφτομαι σοβαρά να παρουσιάσω κάτι ολοκληρωμένο στο άμεσο μέλλον» αναφέρει ο ζαχαροπλάστης, που εδώ και 13 χρόνια έχει και τον ρόλο του καθηγητή:

«Οσο καλός κι αν φαίνομαι, με τους μαθητές μου στην ΑΚΜΗ οφείλω να είμαι και αυστηρός. Είμαι εκεί για να τους μάθω την τέχνη της ζαχαροπλαστικής όσο πιο σωστά γίνεται, γι’ αυτό και χαίρομαι που δημιουργώ την επόμενη γενιά των pastry chefs».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σουίτα βιασμού: Οι αδελφοί Λεβέντη της Coca-Cola και τα άλλα τρία «μπουμπούκια»

Τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου, ανάμεσά τους και οι...

Γιώργος Μπόγρης: Μετά τη σχέση με τη Κοκκίνου ερωτεύτηκε και πάλι τραγουδίστρια

Ο Γιώργος Μπόγρης ερωτεύτηκε και ναι είναι και πάλι...

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τσαούσης

Έφυγε από τη ζωή ο γόης του κινηματογράφου, Γιώργος...

Κατερίνα Μονογυιού – Το ποστ για τη κηδεία αύριο, του αδελφού της στη Μύκονο

Η Κατερίνα Μονογυιού πόσταρε μια φωτογραφία του αδελφή της,...