Τους έζωσαν τα… φίδια

Πανικός στους κατοίκους της Λάρισας από την εμφάνιση των ερπετών στους κεντρικούς δρόμους

Από την
Εύα Παπαδάτου

Κυριολεκτικά και μεταφορικά, στη Λάρισα τους έζωσαν τα… φίδια. Τα ερπετά προκαλούν καθημερινά πανικό στους πολίτες, καθώς σουλατσάρουν ανενόχλητα στους κεντρικούς δρόμους, ακόμα και στις αυλές των σπιτιών! Εξήγηση δεν υπάρχει κι έτσι βρίθουν οι θεωρίες συνωμοσίας για προμήνυμα σεισμού ή για έργο… οικολόγων!
Τις τελευταίες εβδομάδες, ερπετά κάνουν την εμφάνισή τους όλες τις ώρες της ημέρας, όχι μόνο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα όπου υπάρχουν ποντίκια, αλλά και σε κεντρικές οδούς, γέφυρες και κήπους.

Πλέον, οι Λαρισαίοι τρέμουν να βγουν από τα σπίτια τους και περπατούν κοιτώντας προσεκτικά δεξιά και αριστερά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη συνάντηση. Ο δήμος κατηγορήθηκε από αρκετούς ότι δεν έχει μεριμνήσει για την απομάκρυνση των χόρτων που ευνοούν την εμφάνιση ερπετών.

«Ο πληθυσμός των φιδιών αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Οι πολλές και συνεχείς βροχές ευθύνονται και για τη μεγαλύτερη βλάστηση που υπάρχει φέτος» εκτιμά ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ζαούτσος και σχολίασε ότι, έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο, στο οποίο έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα ερπετά, δεν υπάρχουν χόρτα! Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι οργανωμένοι και ο ανοργάνωτοι χώροι του δήμου καθαρίζονται συνεχώς και με πρόγραμμα, καθώς υπάρχουν δύο ή τρεις υπάλληλοι σε κάθε δημοτική κοινότητα αποκλειστικά γι’ αυτή τη δουλειά.

Ομως, εκείνο που έχει κάνει τους κατοίκους να χάσουν τον ύπνο τους είναι η πιθανότητα η αύξηση του πληθυσμού των ερπετών να αποτελεί προμήνυμα σεισμού. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η μαζική εμφάνιση φιδιών είχε προηγηθεί από μεγάλου μεγέθους σεισμούς, καθώς λέγεται πως τα ζώα με μικρό κεφάλι που σέρνονται στη γη διαισθάνονται τις σεισμικές δονήσεις. Οι σεισμολόγοι, πάντως, ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει πρόγνωση σεισμών που να στηρίζεται στις αντιδράσεις ζώων.

Σενάρια σεισμού

Ωστόσο, μια Τουρκάλα βουλευτής και δημοσιογράφος, είχε γράψει στο twitter δύο ώρες πριν από τον φονικό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε τη Λέσβο: «Γεμίσαμε φίδια, θα γίνει σεισμός»! Η Μελντά Ονούρ είχε ποστάρει την εκτίμησή της, προσθέτοντας πως κάτι ανάλογο με τα ερπετά είχε γίνει και πριν από τον μεγάλο σεισμό του 1999 στην Κωνσταντινούπολη, όταν η πόλη είχε γεμίσει φίδια! Πάντως, στη Λάρισα κυκλοφορεί και η θεωρία ότι τα φίδια ελευθερώνονται από ανθρώπινο χέρι σε διάφορα σημεία της πόλης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ