Μπικίνι για υποτροφία

Τι προσόντα πρέπει να έχει κανείς για να κάνει τη μαθητεία του σ’ έναν μεγάλο πυρηνικό σταθμό της Τσεχικής Δημοκρατίας;

Τι προσόντα πρέπει να έχει κανείς για να κάνει τη μαθητεία του σ’ έναν μεγάλο πυρηνικό σταθμό της Τσεχικής Δημοκρατίας; Τα ίδια μάλλον που απαιτούνται και για να περάσει μια υποψήφια σε διαγωνισμό ομορφιάς στους τελικούς, αφού μεταξύ των δικαιολογητικών που ζητούνται είναι και φωτογραφίες των υποψηφίων με μπικίνι!

Μάλιστα, οι προκλητικές φωτογραφίες που έστειλαν μερικές από τις πολλά υποσχόμενες εκπαιδευόμενες αναρτήθηκαν σε σελίδα στο facebook και συνοδεύονταν από το αίτημα προς τους χρήστες να ψηφίσουν την καλύτερη. Η νικήτρια θα είναι αυτή που θα εξασφαλίσει τη θέση για τη μαθητεία δύο εβδομάδων στον πυρηνικό σταθμό της εταιρίας ενέργειας CEZ.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η εταιρία σε σχετικό δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε περιγράφει αυτόν τον διαγωνισμό ως πρωτοβουλία που εντάσσεται στα «προγράμματα πολιτιστικού εμπλουτισμού». Με λίγα λόγια, οι υπεύθυνοι θεωρούν τον διαγωνισμό με μπικίνι παρεμφερή με κονσέρτο της Φιλαρμονικής της Βοημίας που έχει ήδη οργανώσει σ’ ένα άλλο εργοστάσιό της, στον Νότο της Βοημίας.

Οπως είναι φυσικό, η κριτική στο διαδίκτυο και όχι μόνο ήταν έντονη. «Ο διαγωνισμός είναι απολύτως εκτός κάθε ορίου ηθικής. Είμαστε στο 2017 και θεωρώ ότι είναι απίστευτο ότι κάποιος μπορεί να κερδίσει ένα επαγγελματικό προβάδισμα μόνο και μόνο για την ωραία του εμφάνιση» σχολίασε χαρακτηριστικά η Πέτρα Χαβλίκοβα, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Neshnuti.

Μετά την κατακραυγή οι υπεύθυνοι του πυρηνικού εργοστασίου ζήτησαν συγγνώμη μέσω facebook και ενημέρωσαν ότι τελικά η δυνατότητα μαθητείας δόθηκε σε όλες τις υποψήφιες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ