Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Ο «Τζεπέτο» των γυναικών

O Π. Παππάς κατασκευάζει τσάντες από ξύλο και δέρμα, οι οποίες κάνουν θραύση

O Π. Παππάς κατασκευάζει τσάντες από ξύλο και δέρμα, οι οποίες κάνουν θραύση

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Μετά την «επανάσταση» που προκάλεσε στη μόδα, δημιουργώντας μια σειρά από πρωτότυπες in fashion… ξύλινες τσάντες, με αφορμή τη γιορτή της αγαπημένης του, ο 34χρονος «Τζεπέτο» των γυναικών Παναγιώτης Παππάς είναι έτοιμος να κατακτήσει και το «ισχυρό» φύλο, αφού σχεδιάζει ένα trendy ανδρικό αξεσουάρ.

Ολα άρχισαν όταν ο Παναγιώτης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο δώρο για τη σύντροφο και μούσα του Αντζελα. Ετσι, κατασκεύασε την πρώτη μασίφ ξύλινη τσάντα, που έμελλε να αποτελέσει την αρχή για τη δημιουργία μιας ολόκληρης σειράς.

«Η γιορτή της Αντζελας στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσω την κατασκευή της ξύλινης τσάντας, που καιρό πριν επεξεργαζόμουν στο μυαλό μου. Αυτό που ήθελα ήταν η δημιουργία να είναι αποτέλεσμα ενός καλοδουλεμένου κομματιού ξύλου και όχι να αποτελείται από διάφορα μικρότερα, με το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο παζλ. Επειτα από πολύμηνους σχεδιασμούς κατάφερα να βρω τη λύση και να φτιάξω μια τσάντα η οποία δεν έχει ενώσεις απ’ όποιο σημείο κι αν την κοιτάξεις» λέει. Το ξύλο από το οποίο αποτελείται ο βασικός κορμός της τσάντας είναι κυρίως δεσποτάκι, μία καθόλου τυχαία επιλογή για τον δημιουργό που, εκτός από την ανθεκτικότητα, έδωσε ιδιαίτερη σημασία και στο τελικό design.

«Εύκολη η επιλογή του ξύλου»

«Με πατέρα επιπλοποιό και με σπουδές στο ΤΕΙ Σχεδιασμού Ξύλου και Επίπλου στην Καρδίτσα, δεν ήταν καθόλου δύσκολο για μένα να καταλήξω στην επιλογή του ξύλου!» εξηγεί ο 34χρονος «Τζεπέτο» και προσθέτει: «Το δεσποτάκι θεωρείται σκληρό ξύλο με μεγάλη πυκνότητα. Μοιάζει με αυτό της δρυός, σχεδόν τραχύ, με πόρους και αρκετά ισόβενα νερά. Το χρώμα του είναι ανοιχτό καφέ, κρεμ με καφεκίτρινες έως σκούρες καφέ αποχρώσεις προς το τμήμα του καρδιόξυλου. Ονομάζεται και φραξολιά. Τα νερά και οι ρόζοι που έχει πάνω του κάθε κομμάτι ξύλου που χρησιμοποιώ μου χαρίζουν διαφορετικό αποτέλεσμα. Σε αυτό, φυσικά, συμβάλλει και το τελικό βερνίκι, που χαρίζει το σκούρο ή το πιο ανοιχτό τελικό χρωματικό αποτέλεσμα. Επίσης, ένα καλό ξύλο για τις δικές μας κατασκευές είναι και η καρυδιά».

2 350

Οι διαστάσεις στις τσάντες οφείλονται κάθε φορά στο μέγεθος του ξύλου που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης, με αποτέλεσμα η σειρά να αποτελείται από μικρές τσάντες χειρός, φακέλους ή ακόμα και μεγαλύτερες. «Η διαδικασία είναι αρκετά πολύπλοκη και χωρίζεται σε τρία βασικά στάδια. Το πρώτο στάδιο αφορά τον σχεδιασμό με τη χρήση 3D σχεδιαστικών προγραμμάτων σε υπολογιστή. Στο δεύτερο στάδιο περνάμε στη διαμόρφωση του ξύλου βάσει του σχεδίου. Το ξύλο πρέπει απαραιτήτως να είναι ένα ενιαίο κομμάτι χωρίς ενώσεις, για αντοχή στον χρόνο και ομοιομορφία στο φινίρισμα. Στο τρίτο στάδιο -πάντα με τη βοήθεια της Αντζελας- ασχολούμαστε με το δέρμα και τα επιμέρους στοιχεία (φόδρα, κουμπιά, κ.λπ.), ενώ τέλος σκαλίζουμε το λογότυπο, που κι αυτό είναι χειροποίητο για κάθε τσάντα Redwood ξεχωριστά…»

Τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την ελληνική αγορά, καθώς, όπως εξηγεί, προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει τους Ελληνες εμπόρους. Συγκεκριμένα, η προμήθεια της ξυλείας γίνεται από ξυλεμπορικά της Αττικής και τα δέρματα έρχονται όλα από την Καστοριά, έπειτα από επιλογή. «Μεγάλη ζήτηση έχουν τον χειμώνα οι τσάντες από ξύλο καρυδιάς με δέρμα pony skin, καθώς και οι τσάντες με δέρμα τύπου croco. Αντίθετα, το καλοκαίρι μάς ζητούν περισσότερο τσάντες σε ανοιχτόχρωμο ξύλο (δεσποτάκι) με καφέ δέρμα».

«Στόχος, ένα αξεσουάρ για άνδρες»

Επόμενος στόχος του Παναγιώτη Παππά είναι η δημιουργία της πρώτης ξύλινης τσάντας πλάτης (backbag), καθώς και χειροποίητες δημιουργίες μόνο για άνδρες.

«Εκτός από τη δημιουργία, αγαπώ και το σχέδιο, γι’ αυτό και το διάστημα αυτό προσπαθώ να καταλήξω στα επόμενα κομμάτια της συλλογής. Ηδη η πρώτη backbag είναι σχεδόν έτοιμη. Αρχικά, βέβαια, δυσκολεύτηκα στο πώς θα προσαρμοστούν τα δερμάτινα λουριά, καθώς έπρεπε να είναι σταθερά, ώστε η τσάντα να παραμένει στη θέση της. Ομως βρήκα τη λύση και τώρα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Από την άλλη, έχω ξεκινήσει να σχεδιάζω τα πρώτα ξύλινα αξεσουάρ για άνδρες, όπως πορτοφόλια και τσάντες».


offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...