Σαρώνουν οι επεμβάσεις αιδοιοπλαστικής σε ανήλικες

Περισσότερα από 150 κορίτσια κάτω των 15 ετών υποβλήθηκαν σε αιδoιοπλαστική το 2015-16, για να μοιάζουν τα γεννητικά τους όργανα πιο… κουκλίστικα!

Περισσότερα από 150 κορίτσια κάτω των 15 ετών υποβλήθηκαν σε αιδoιοπλαστική το 2015-16, για να μοιάζουν τα γεννητικά τους όργανα πιο… κουκλίστικα!

Μιλώντας σε βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, η γυναικολόγος εφήβων Ναόμι Κράουτς αποκάλυψε πως πάνω από 200 κορίτσια κάτω των 18 ετών προέβησαν συγκεκριμένα σε χειλεοπλαστική γεννητικών οργάνων, αναδεικνύοντας ένα ανησυχητικά ανερχόμενο φαινόμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, κορίτσια ακόμη και εννέα ετών φέρεται ότι είναι «απογοητευμένα» από την εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων και ζητούν τη χειρουργική αναδιαμόρφωσή τους. Η αιτία πρέπει να αναζητηθεί, σύμφωνα με τη δρα Πακίτα ντε Ζουλιέτ, στην πληθώρα πορνογραφικού υλικού που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στην εύκολη πρόσβαση σε αυτό, που οδηγεί τα νεαρά κορίτσια είτε να θεωρούν πως τα δικά τους έχουν «λανθασμένο σχήμα και μέγεθος» είτε να έχουν μη ρεαλιστικές αντιλήψεις για το πώς πρέπει να είναι.

Φόβοι

Κάποια φοβούνται ότι θα απορριφθούν ως σεξουαλικές σύντροφοι, ενώ κάποια άλλα θεωρούν πως η φυσιολογία τους τις παρεμποδίζει να κάνουν τα αγαπημένα τους σπορ ή ακόμη και σεξ. Κατά την επέμβαση το αιδοίο αναδιαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες της ασθενούς, γεγονός που, σύμφωνα με ειδικό πλαστικό χειρουργό, μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση των γυναικών, ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Ντε Ζουλιέτ, πρόκειται για πλαστική επέμβαση που καλό είναι να πραγματοποιείται μετά την ενηλικίωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ