Γκουρού στην κατάψυξη

Μαθητές του στην Ινδία περιμένουν να… αναστηθεί

Εφτασε στη Νιρβάνα ή απλά… πέθανε; Οι πιστοί μαθητές και οπαδοί ενός πνευματικού γκουρού στην Ινδία κατάφεραν να πείσουν δικαστήριο στην Πουντζάμπ της Ινδίας να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να διατηρούν το σώμα του στην κατάψυξη, γιατί, όπως υποστηρίζουν, δεν πέθανε, αλλά έχει περιέλθει σε κατάσταση βαθέος… διαλογισμού και θα επιστρέψει στη ζωή!

Ο Ασουτός Μαχαράτζ (φωτό), ιδρυτής της σέκτας Divya Jyoti Jagriti Sansthan (Αποστολή Αφύπνισης Θεϊκού Φωτός), πέθανε από καρδιακή ανακοπή τον Ιανουάριο του 2014, σε ηλικία 70 ετών. Οι οπαδοί του, ωστόσο, επιμένουν ότι βρίσκεται σε μια βαθιά πνευματική κατάσταση, η οποία ονομάζεται samadhi, και διατήρησαν το σώμα του σε κατάψυξη, σε ένα ισχυρά φυλασσόμενο θρησκευτικό καταφύγιο 100 στρεμμάτων στην Πουντζάμπ.

Δικαστική απόφαση

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα του γιου του, Νταλίμ Κουμάρ Τζα, να πάρει το σώμα του και να το κάψει κατά το ινδουιστικό τελετουργικό, το απέρριψε, αναιρώντας απόφαση του 2014 που διέταξε την αποτέφρωση του γκουρού, μετά την ανακήρυξή του ως κλινικά νεκρού από τους γιατρούς. Οι μαθητές του αμφισβήτησαν την απόφαση αποτέφρωσης, υποστηρίζοντας πως έπεφτε συχνά σε βαθύ διαλογισμό στις υπό το μηδέν θερμοκρασίες των Ιμαλαΐων. Ο γιος του θα προχωρήσει σε έφεση. Ο γκουρού Μαχαράτζ ή Μαές Κουμάρ Τζα, όπως φέρεται να είναι το πραγματικό του όνομα, είναι ένας από τους πολλούς γκουρού που έχουν κατασκευάσει τεράστιες αυτοκρατορίες και διοικούν εκατομμύρια οπαδούς. Ιδρυσε την αίρεση το 1983 για να προωθήσει την αυτοαφύπνιση και την παγκόσμια ειρήνη, αποκτώντας εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και ακίνητα αξίας 120.000.000 δολαρίων στην Ινδία, στη Νότια Αμερική, στην Αυστραλία, στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ