Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο Μένιος την είδε (και) διαιτολόγος

Να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όσα ανεκδιήγητα είπε στον αέρα της εκπομπής του το περασμένο Σάββατο ζητάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) από τον Μένιο Φουρθιώτη…

Να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όσα ανεκδιήγητα είπε στον αέρα της εκπομπής του το περασμένο Σάββατο ζητάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) από τον Μένιο Φουρθιώτη.

Χωρίς να… φιλτράρει τα λεγόμενά του -κάτι που συνηθίζει άλλωστε-, ο παρουσιαστής προσπαθούσε να πλασάρει στο τηλεοπτικό κοινό προϊόν αδυνατίσματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «με αυτό το ρόφημα ρυθμίζεται η όρεξη, άρα μπορεί να τρώει κανείς ό,τι θέλει, όσο θέλει και να χάνει βάρος». fqe4rwtertΩστόσο, όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΠΣΔΔ, «προέβη σε ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές» προσβάλλοντας χωρίς καμία ντροπή τους επαγγελματίες ενός ολόκληρου κλάδου.

«Αγνωστοι διατροφολόγοι που βαπτίζονται διατροφολόγοι», «δεν ακούμε κανένα λαμόγιο διατροφολόγο που βαπτίζεται» ήταν κάποιες φράσεις που χρησιμοποίησε -μεταξύ άλλων- ο παρουσιαστής, προκειμένου να «σπρώξει» την πραμάτεια του, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο να συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση δύο μέρες μετά, για να πάρει θέση. «Ο Σύλλογός μας σέβεται την ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων […] Ομως κι εκείνοι οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα τους κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης, πολύ περισσότερο, ανοίκειων φραστικών επιθέσεων» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα μέσα. Κι όλα αυτά γιατί ο Μένιος Φουρθιώτης, χωρίς να είναι διατροφολόγος ή διαιτολόγος, έδινε οδηγίες διατροφής και τρόπου ζωής στους τηλεθεατές «χωρίς να παραμένει αυστηρά και μόνο στη διαφήμιση προϊόντος», όπως επισημαίνει η ανακοίνωση.

Παραπλάνηση

«Συνεπώς, δεδομένης και της σοβαρότητας του περιστατικού περί προσβολής ενός επαγγελματικού κλάδου υγείας, καθώς και περί παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού, καλούμε τον κ. Φουρθιώτη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του σε επαγγελματίες πτυχιούχους διαιτολόγους και να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με το διαφημιζόμενο προϊόν» καταλήγει η επιστολή, τονίζοντας πως σε κάθε άλλη περίπτωση «ο ΠΣΔΔ και τα μέλη του θα προσφύγουν σε κάθε αρμόδια Αρχή». 

Επίσης, επισήμαναν πως «τα επιστημονικά δεδομένα δεν έχουν αποκαλύψει κανένα προϊόν ικανό να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στη διαχείριση του βάρους».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...