Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Λάμψη και super θέαμα στο ελληνικό Aσκοτ

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών ιπποδρομιών τη «χρυσή» νίκη κατέκτησε η προπονήτρια του ΓΙΟΥ ΤΟΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΜΗ

4w45y45 1Σε κοσμικό γεγονός που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τις διάσημες Βασιλικές Ιπποδρομίες του Ασκοτ εξελίχθηκε την περασμένη Τετάρτη το συναρπαστικό 71ο Ντέρμπι ΟΠΑΠ για την ανάδειξη του καλύτερου ίππου της χρονιάς.

Περισσότεροι από 6.000 θεατές, μεταξύ των οποίων η «αφρόκρεμα» του ελληνικού θεάματος, κατέκλυσαν τις ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο για τη σημαντικότερη κούρσα των ελληνικών ιπποδρομιών, θυμίζοντας τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος στο Φάληρο.

Η έκταση πρασίνου δίπλα στον ιππόδρομο είχε μεταμορφωθεί σε ένα υπαίθριο πάρκο ψυχαγωγίας, όπου οι επισκέπτες διασκέδαζαν δωρεάν με πολλές δραστηριότητες. Οι μικροί φίλοι προτίμησαν τον θεματικό χώρο με τα φουσκωτά παιχνίδια και τις βόλτες με τα πόνι. Στον χώρο του στίβου οι θεατές απόλαυσαν επιδέξια σόου από επαγγελματίες ιππείς, ενώ από το απολαυστικό μενού ξεχώρισε η επίδειξη μηχανοκίνητου αθλητισμού με kart cross οχήματα στην ειδικά σχεδιασμένη πίστα.

Μεγάλο πάρτι

Μετά τη λήξη των ιπποδρομιών ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι με πολλή μουσική και πρωταγωνίστρια της βραδιάς την Ελλη Κοκκίνου. Το «παρών» στη μεγάλη φιέστα, από την οποία δεν έλειψαν φέτος τα εντυπωσιακά καπέλα, όπως στις ιπποδρομίες του Ασκοτ, έδωσαν ο σόουμαν Τάκης Ζαχαράτος με το «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ» Τόνια Σωτηροπούλου, η διαχρονικά λαμπερή Νόνη Δούνια, οι ηθοποιοί Μέμος Μπεγνής, Παναγιώτα Βλαντή, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μαρία Κορινθίου, ο σεναριογράφος Παναγιώτης Αμαραντίδης και η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη. Οι αγώνες συγκέντρωσαν και εκπροσώπους του αθλητισμού, όπως τον «βιρτουόζο» Κώστα Νεστορίδη, τον Δημήτρη Σαραβάκο, τον προπονητή του μπασκετικού Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ, τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Στέλιο Γιαννακόπουλο και Λάμπρο Χούτο, τον εν ενεργεία Ζέκα, την Πηγή Δεβετζή, τον μπασκετμπολίστα Δημήτρη Αγραβάνη και άλλους. Θριαμβευτής του ελληνικού ντέρμπι των 2.400 μέτρων, στο οποίο έλαβαν μέρος τριετείς ίπποι με καθαρή γραμμή αίματος, ήταν ο «κιτρινόμαυρος» ΓΙΟΥ ΤΟΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΜΗ. Το ιρλανδικό άλογο, με τζόκεϊ τον Δημήτρη Δρόσο (που κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ιπποδρομία Ντέρμπι) και προπονήτρια την Ειρήνη Κεράτσα, ανήκει στην Aegean Stables, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

4w45y45 3

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης βράβευσε τον ιδιοκτήτη του νικητή ίππου παραδίδοντας το κύπελλο στον κ. Μελισσανίδη, ενώ στην τελετή απονομής βρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος της Φιλίππου Ενώσεως Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ και πρόεδρος της Ιπποδρομίες Α.Ε. Ντάμιαν Κόουπ και ο α΄ αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες Α.Ε. Σπύρος Φωκάς.

4w45y45 2

Η νίκη του ΓΙΟΥ ΤΟΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΜΗ δημιούργησε ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών ιπποδρομιών τη «χρυσή» νίκη σε Ντέρμπι κατέκτησε γυναίκα προπονήτρια. Στη γραμμή εκκίνησης του ελληνικού Ντέρμπι παρατάχθηκαν επτά ίπποι, που είτε έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είτε προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά κανείς τους δεν έχει αγωνιστεί εκτός ελληνικών συνόρων.

4w45y45 5

Το πρώτο ελληνικό Ντέρμπι έγινε το μακρινό 1931, ενώ το καλοκαίρι του 2003 έγινε το τελευταίο στο Δέλτα Φαλήρου, πριν από τη μεταφορά του ιπποδρόμου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Μαρκοπούλου.

4w45y45 4

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες:
(Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος)

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....