Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Λήδα Μώρου: Χορεύοντας στα κύματα

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο θαλάσσιο σκι Λήδα Μώρου «σκίζει» και στις τέχνες

Τη χαρακτηρίζουν πολυτάλαντη, αλλά ίσως ο όρος που της ταιριάζει είναι «πολυεργαλείο»! Η Λήδα Μώρου, με τη διάχυτη θηλυκότητα, θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κλάδο της Υποστηρικτικής Ψυχολογίας, ταυτόχρονα όμως είναι «άσος» στο θαλάσσιο σκι και ανερχόμενο ταλέντο στους απαιτητικούς χώρους της υποκριτικής, της μουσικής, του χορού και του τραγουδιού.

rfwe5tgeyg 2

Το περίσσιο σκέρτσο της παραπέμπει στις πανέμορφες φιγούρες του αξεπέραστου pin-up ζωγράφου Τζιλ Ελβγκρεν. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει και η πορεία της, αφού από τη μια κατάφερε να ενσαρκώσει την Γαλλίδα Coco στην πετυχημένη ταινία «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» του σκηνοθέτη Στράτου Μαρκίδη το 2015 και από την άλλη να στεφθεί σε άλλη χρονική περίοδο της ζωής της πρωταθλήτρια Ευρώπης στο θαλάσσιο σκι.

Τη στιγμή που εκατοντάδες λουόμενοι την παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα να φωτογραφίζεται στη Βουλιαγμένη κάνοντας σκι, αποκαλύπτει στην «Espresso» ότι το μυστικό της επιτυχίας της σχετίζεται με το πάθος για δημιουργία και ζωή, κάτι που κατάφερε να καλλιεργήσει από μικρή.

«Αν σκεφτείς ότι, εκτός από τον αθλητισμό, οι γονείς μου με έτρεχαν στο Ωδείο Αθηνών για να μάθω βιολί και τρομπόνι, καταλαβαίνεις πως κάτι συνέβαινε μέσα μου από παιδί! Από την άλλη, κατάφερα έπειτα από πολύ διάβασμα να περάσω στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Ψυχολογίας (ΦΠΨ). Μια σχολή που ονειρευόμουν, αφού αυτό που ήθελα και εξακολουθώ να θέλω είναι να στέκομαι στο πλευρό μικρών και μεγάλων που έχουν ανάγκη τις εξειδικευμένες -τώρα πια- συνεδρίες μου. Εμπεριστατωμένα κείμενά μου για θέματα που αφορούν όλη την οικογένεια φιλοξενούνται και στο σάιτ parentsblock.gr που έχει δημιουργήσει η Μαργαρίτα Δρούτσα με τον σύζυγό της Γιάννη Τόλμη».

Χρυσό μετάλλιο

Με το ίδιο πάθος η Λήδα Μώρου κατάφερε να κερδίσει και πολλές σημαντικές διακρίσεις στο θαλάσσιο σκι, το άθλημα που λατρεύει, καθώς γυμνάζει αρμονικά όλο της το σώμα, όπως εξηγεί η ίδια.

rfwe5tgeyg 3

Ετσι, εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 και τις πρώτες θέσεις σε πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα, κατέκτησε και την τρίτη θέση στο ομαδικό του αθλήματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η ταχύτητα την ώρα που δαμάζει τα κύματα, σε συνδυασμό με τις φιγούρες υψηλής δυσκολίας και τα άκρως ισορροπημένα άλματα, τη μεταμορφώνει σε θαλασσινή θεά!

«Το θαλάσσιο σκι είναι η αδυναμία μου. Είναι το άθλημα που γυμνάζει όλο το κορμί, ανεβάζει την αδρεναλίνη μου στα ύψη και διεξάγεται στη θάλασσα που λατρεύω από μικρή, ως Καρκίνος στο ζώδιο. Υστερα από τόσα χρόνια, μάλιστα, εισπράττω και τον θαυμασμό του κόσμου, αφού, από την ώρα που θα μπω στο σκάφος στην παραλία Βουλιαγμένης, περιμένουν να δουν τις επιδόσεις μου στο θαλάσσιο σκι. Ειδικά όταν αρχίζω τις φιγούρες, ακούω τα χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα μέχρι μέσα». Αυτή την περίοδο η Λήδα Μώρου βρίσκεται στο στάδιο εντατικών προπονήσεων, καθώς σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στους αγώνες συμμετέχοντας στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

rfwe5tgeyg 4

«Είμαι σε καλή φόρμα και θέλω να κάνω comeback. Προπονούμαι και, αν όλα πάνε καλά, θα συμμετάσχω στους επόμενους αγώνες, έτσι για να δω σε ποιο στάδιο βρίσκομαι».

Επιστροφή σε μουσικά μονοπάτια

Ομως η πανέμορφη Λήδα ετοιμάζεται να κάνει και μουσική επιστροφή. Οπως αποκαλύπτει, βρίσκεται ήδη στο στούντιο ηχογράφησης για τη νέα της δουλειά, που θα υπογράφει ο ταλαντούχος συνθέτης Αντώνης Γεωργιάδης.

«Ή βάζεις πολλά καρπούζια κάτω από μια μασχάλη ή δεν βάζεις τίποτα! (γελάει) Ετσι σκέφτηκα και, μόλις μου έγινε η πρόταση, είπα αμέσως το “ναι”. Είμαστε στο στούντιο και ηχογραφούμε. Εύχομαι τα νέα τραγούδια να βγουν γρήγορα και να αρέσουν στον κόσμο. Ο χώρος του τραγουδιού είναι άλλη μια μεγάλη μου αγάπη, καθώς, εκτός από το ότι έχω να θυμάμαι όμορφες στιγμές, είχα και σημαντικές συνεργασίες με την Ελενα Παπαρίζου, τον Θάνο Πετρέλη και τον Νίνο, που δεν ξεχνάω ποτέ».

rfwe5tgeyg 1

Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...