Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Αποκαλύψεις από τον «Λουκά»

Ο Νίκος Αρβανίτης μιλά στην «Espresso» για τη νέα τηλεοπτική πρόκληση και την Βουγιουκλάκη

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Μετρά 30 χρόνια στον χώρο του θεάματος, καθώς μπορεί να πέρασε στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, αλλά η ενασχόλησή του με τα θεατρικά κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων τον «έκλεψε» από τις θετικές επιστήμες και τον «έριξε» στην αγκαλιά των τεχνών, με τις ευλογίες και των γονιών του.

Ο λόγος για τον Νίκο Αρβανίτη, τον αξιόλογο ηθοποιό από τη Θεσπρωτία, ο οποίος μίλησε στην «Espresso» με αφορμή τη συμμετοχή του στη νέα καθημερινή σειρά του Alpha και της Μαρίας Γεωργιάδου, με τίτλο «Σαν οικογένεια».

Ο ρόλος

«Ο ήρωας που υποδύομαι, ο Λουκάς, είναι ο σκληρός διευθυντής ορφανοτροφείου. Δεν τον σταματάει τίποτα προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του. Για μένα αυτός ο τύπος είναι ανασφαλής, φοβισμένος, μπερδεμένος. Ουσιαστικά, συναισθηματικά ανάπηρος. Μέσα από την ισχύ που έχει ασκεί πίεση στους άλλους, και μάλιστα με κυνισμό, για να νιώσει εκείνος καλύτερα. Στα 90 επεισόδια της σειράς δεν τον βλέπω να αλλάζει» μας λέει και συνεχίζει με αποκαλύψεις για τη συνέχεια του σίριαλ.

«Η αδυναμία του είναι η Νίκη (Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), μια ευαίσθητη και όμορφη κοπέλα, που μεγαλώνει στο ορφανοτροφείο. Το επίμονο ενδιαφέρον του την κολακεύει και θα τον ερωτευτεί. Ομως, σιγά σιγά θα αρχίζει να ανακαλύπτει τα μυστικά του, τους ανθρώπους που τον βοηθούν οικονομικά για να πολιτευτεί και τότε θα πάψει να τον εμπιστεύεται» αναφέρει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας μαθαίνουμε με έκπληξη πώς ο Νίκος Αρβανίτης πήρε τον δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο του δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη στην πρώτη ελληνική σειρά του ΑΝΤ1, το 1990, «Και εύθυμη και χήρα». «Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω την Αλίκη. Ηταν καταπληκτική ως άνθρωπος. Ανοιχτή, δίκαια. Θυμάμαι τον πρώτο ρόλο τον είχε πάρει ο Κώστας Σπυρόπουλος και τον δεύτερο, παρά τις πιέσεις που δεχόταν για να πάρει άλλον στη θέση μου, η Αλίκη, ύστερα από τρεις οντισιόν, τον έδωσε σε μένα. “Κύριε Αρβανίτη, συγχαρητήρια, ο ρόλος είναι δικός σας” μου είχε πει. Ηθοποιοί σαν την Αλίκη δεν πρόκειται να ξαναβγούν» μας λέει και επιστρέφει στο σήμερα. «Δυστυχώς για τα νέα παιδιά, το επάγγελμα του ηθοποιού είναι ένα… χωνευτήρι. Η τέχνη μας είναι ακριβή, σοβαρή, μεγάλη, δεν πρέπει να ευτελίζεται και δεν έχει σχέση με το αν σε γνωρίζει ο κόσμος στο σούπερ μάρκετ. Αν δεν είσαι φτιαγμένος για το σανίδι, το σανίδι σε εκδικείται και γίνεται αφόρητο» τονίζει ο ηθοποιός και καταλήγει σε μια διαπίστωση που του προκαλεί το γέλιο.

«Η διαδρομή μου στη μικρή οθόνη με έχει καθιερώσει σε ήρωες που είναι καθάρματα. Νομίζω μόνο ο Δημήτρης Αρβανίτης μού έχει δώσει τον ρόλο του καλού στα “Κλεμμένα όνειρα”».
Από τον Οκτώβριο ο ηθοποιός θα βρίσκεται παρέα με τη Νάντια Κοντογεώργη στη νέα παράσταση της Ελένης Γκασούκα, με τίτλο «Βούβα».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...