Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο πατέρας Παύλος με την «Αλίκη στο Ναυτικό» και άλλα χιουμοριστικά...

Ο πατήρ Παύλος έχει γίνει viral στο TikTok, ανεβάζοντας...

Η πρεμιέρα του έργου «The Big Game» με Στεριανού και Θωμά

Πρεμιέρα στο θέατρο Αλκμήνη για το «The Big Game»...

Γεωργιανός εξωσχολικός μπούκαρε σε γυμνάσιο της Κυψέλης, χτύπησε μαθητή με σφυρί και...

Σκηνές τρόμου που βλέπουμε συχνά στις ΗΠΑ εκτυλίχθηκαν στο...

Ταξιδάκι στη Ρώμη για τα… πιτσουνάκια Βανδή και Μπισμπίκη

Κάτω από την πανσέληνο της Ρώμης χάρηκαν τον έρωτά...

«MasterChef» από την Αυστραλία

Ο διάσημος μάγειρας George Calombaris ήρθε από τη μακρινή ήπειρο για να πάρει μέρος στον τελικό του παιχνιδιού

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Αρωμα ομογένειας θα έχει ο τελικός του «MasterChef», αυτή την Κυριακή στις 21.00, στο Star. Και δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε ομογενή, αλλά για τον πολυβραβευμένο chef με ελληνική και κυπριακή καταγωγή George Calombaris.

Εκτός του ότι είναι ένας από τους τρεις κριτές παρουσιαστές του ομώνυμου τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής στη μακρινή Αυστραλία, υπογράφει την τρίτη και δυσκολότερη συνταγή, την οποία θα κληθούν να αντιγράψουν στην τελική δοκιμασία τους οι δύο υποψήφιοι για να κερδίσουν τον τίτλο του Ελληνα νέου MasterChef.

Ο 38χρoνος George Calombaris κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό με το μοναδικό στιλ του και τις εξαιρετικές ιδέες του. Είναι ιδιαίτερα γνωστός και δημοφιλής στη μακρινή ήπειρο και έχει κερδίσει πολλά βραβεία και τον σεβασμό από τους λάτρεις της μαγειρικής όχι μόνο στη χώρα του αλλά και σε όλον τον κόσμο. Ο Calombaris λατρεύει την Ελλάδα και θεωρεί πως το να είσαι Ελληνας δεν είναι απλώς μια εθνικότητα, αλλά στάση ζωής. Δηλώνει Αυστραλός με ελληνική καρδιά και οι αγαπημένες του λέξεις, σύμφωνα με τις οποίες προσπαθεί καθημερινά να ζει, είναι φιλότιμο, κέφι και μεράκι.

Ο George ήξερε από πολύ μικρός ότι η μαγειρική είναι το στοιχείο του και άρχισε να δουλεύει σε εστιατόρια. Την αγάπη του για τη μαγειρική τού την ενέπνευσαν δύο υπέροχες μαγείρισσες, η μαμά και η γιαγιά του. asdgr

Η επιτυχία του συνεχίστηκε εκτός Αυστραλίας, όταν το 2003 επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό Bocuse D’Or International Culinary Grand Prix στη Λιόν, πετυχαίνοντας την καλύτερη βαθμολογία που πέτυχε ποτέ Αυστραλός μάγειρας. Τρία χρόνια αργότερα βραβεύθηκε ως ο καλύτερος σεφ της χρονιάς και το εστιατόριό του αναδείχθηκε το καλύτερο νέο εστιατόριο της χρονιάς. Εχοντας κατακτήσει πολλές διακρίσεις, κατάφερε να αναδειχτεί ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Αυστραλία, ενώ έχει εκδώσει επτά βιβλία μαγειρικής. Μέσα σε όλα, είναι και ένας από τους διασημότερους κριτές «MasterChef» σε όλον τον κόσμο. Παρέα, λοιπόν, με την ελληνική τριάδα των κριτών θα χαρίσει στο ελληνικό κοινό μοναδικές στιγμές γαστρονομικής απόλαυσης.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Σωτήρης Κοντιζάς έκριναν τις προσπάθειες, τις γνώσεις, τις τεχνικές των 20 διαγωνιζομένων, αξιολόγησαν, κατεύθυναν, συμβούλευσαν και πλέον όλοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για να έχουμε αυτήν την Κυριακή τους δύο καλύτερους να… συγκρούονται σε έναν συγκλονιστικό τελικό. Ενας, όμως, θα κερδίσει το έπαθλο των 50.000 ευρώ, έπειτα από τρεις δοκιμασίες. Απόψε θα έχουμε ακόμα μία αποχώρηση από τους πέντε που είναι στο παιχνίδι και περιμένουμε να δούμε την τελική δυάδα την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα παιχτεί ένα επεισόδιο-έκπληξη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...