Ιπτάμενη κι ωραία

Νεότερη γυναίκα κυβερνήτης Boeing 777 στον κόσμο η 30χρονη Ινδή Ανι Ντίβγια

Τον τίτλο της νεότερης γυναίκας κυβερνήτη Boeing 777 στον κόσμο κατέκτησε μια 30χρονη Ινδή πιλότος. Η Ανι Ντίβγια (φωτό) κατάφερε να υπερπηδήσει την ταπεινή καταγωγή της και να πετύχει αυτό που για την κοινωνία όπου ζούσε θεωρούνταν ανέκαθεν εξωπραγματική φιλοδοξία.

«Ευτυχώς οι γονείς μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος τούς έλεγε να μη με στείλουν να κάνω μαθήματα αεροπορίας. Υπήρχε αρκετή αντίσταση, ειδικά για τα δίδακτρα, που τότε ήταν πολλά για τους γονείς μου» λέει, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να γίνει πιλότος από παιδί.

Αγόρασε καινούργιο σπίτι

Γράφτηκε στη σχολή στα 17 της και κατάφερε να ολοκληρώσει με υποτροφία την εκπαίδευσή της στα 19. Αμέσως έπιασε δουλειά στην Air India και παράλληλα ειδικεύτηκε στα Boeing 737 στην Ισπανία και προσφάτως στα Boeing 777 στο Λονδίνο, που είναι ο μεγαλύτερος τύπος δικινητήριου αεροσκάφους στον κόσμο.

«Είχα την επιλογή να κυβερνήσω 737, όμως το 777 είναι το αεροσκάφος που ήθελα να κυβερνήσω ανέκαθεν, επομένως χρειάστηκε να περιμένω λίγο περισσότερο» εξηγεί η Ντίβγια, η οποία με τα χρήματα που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα αγόρασε καινούργιο σπίτι στους γονείς της και χρηματοδότησε τις σπουδές των αδερφών της.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ