Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Δάφνη Αγγελίδου: Ρομαντισμός στον καμβά

❱❱ Εκθεση της εικαστικού Δάφνης Αγγελίδου στην γκαλερί Marina Keas στο γραφικό Βουρκάρι της Τζιας Κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Τζιας η διακεκριμένη εικαστικός Δάφνη Αγγελίδου παρουσιάζει τις ευφάνταστες δημιουργίες της. 

thalassa mikriΑνοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό η ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Summer Sky», η οποία φιλοξενείται στην γκαλερί Marina Keas, που βρίσκεται στο γραφικό Βουρκάρι της Τζιας. Η καλλιτέχνις, η οποία διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα του ψηφιδωτού, συνεργάζεται πρώτη φορά με την γκαλερί, που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εκθεσιακές αίθουσες στην περιοχή των Κυκλάδων.

«Συνολικά 35 πίνακες ζωγραφικής θα παρουσιάσει η Δάφνη Αγγελίδου στην Τζια» εξηγεί στην «Espresso» η «ψυχή» της γκαλερί, η ιδιοκτήτριά της Κατερίνα Μαρούλη. «Μάλιστα από τα 35 αυτά έργα οι 15 συνθέσεις είναι καινούργιες δημιουργίες, ενώ πρώτη φορά φιλοτεχνεί και εκθέτει θαλασσινά τοπία».

Εκτός από τα έργα ζωγραφικής, η γνωστή εικαστικός θα δείξει στο κοινό της Κέας και μια σειρά από ψηφιδωτά, 10 έργα μικρών διαστάσεων αλλά και αντικείμενα που «κουβαλούν» το διακριτό καλλιτεχνικό ιδίωμά της. Ζευγάρια που dentro se kokkinoσφιχταγκαλιάζονται με διάθεση για ρέμβη και ονειροπόληση, μοναχικές σιλουέτες που αναζητούν την έμπνευση στον έναστρο ουρανό αλλά και φιγούρες που πλέουν ξένοιαστα σε ήρεμες θάλασσες… Αυτοί είναι οι «πρωταγωνιστές» των έργων που θα δει κάποιος στην έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται επισήμως το προσεχές Σάββατο και αναμένεται να «τραβήξει» το ενδιαφέρον των φιλότεχνων, μια και η δημιουργός θεωρείται από τις πλέον ταλαντούχες της γενιάς της.

Ψηφιδωτά

Η Δάφνη Αγγελίδου έχει σπουδάσει ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους της τους Γιάννη Μόραλη και Δημήτρη Μυταρά, ενώ στο ψηφιδωτό είχε καθηγητή τον Γιάννη Κολέφα. Από το 1987 έως σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα ψηφιδωτού, ενώ έργα της έχουν παρουσιαστεί, εκτός από την Ελλάδα, στο Βέλγιο, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Αμερική αλλά και στην Κίνα.

«Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι γι’ αυτή τη χρονιά» τονίζει η κυρία Μαρούλη. «Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά τόσο στο νησί όσο και στην γκαλερί και το σημαντικό είναι πως ο κόσμος όχι απλά περνάει από τη Marina Keas αλλά κοιτάζει και ενδιαφέρεται πραγματικά για την τέχνη. Πιστεύω ότι φέτος είναι μια από τις καλύτερες χρονιές μας και θεωρώ πως η επιτυχία αυτή θα συνεχιστεί και με την έκθεση της Αγγελίδου». Μετά τη λήξη της έκθεσης στην γκαλερί θα παρουσιαστούν έργα της Τίνας Καραγεώργη. Η δημιουργός έρχεται στην Τζια φέρνοντας πίνακες ζωγραφικής, καθώς και έργα κεραμικής, μεταλλικά γλυπτά και κοσμήματα από το σύνολο της εικαστικής πορείας της.

INFO: Η έκθεση της Δάφνης Αγγελίδου με τίτλο «Summer Sky» ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό. Τα επίσημα εγκαίνιά της θα γίνουν το προσεχές Σάββατο παρουσία και της εικαστικού. Η διάρκειά της θα είναι ως τις 20 Αυγούστου.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...