Τα βλέπουν όλα μαύρα

Οι Ελληνες, οι πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον τους, σύμφωνα με έρευνα

Οι Ελληνες, οι πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον τους, σύμφωνα με έρευνα

Στα τάρταρα βρίσκεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην κυβέρνηση, στη Βουλή αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση, με σχεδόν τους μισούς πολίτες της χώρας μας να δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι, όπως προκύπτει από αποκαλυπτική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου! Παράλληλα, όπως ήταν αναμενόμενο, οι Ελληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι σχετικά με το μέλλον τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε την άνοιξη και δημοσιοποιήθηκε χθες, μόλις το 11% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση, το 13% τη Βουλή και το 22% την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι χειρισμοί των ευρωπαϊκών οργάνων και των κυβερνήσεων απέναντι στη χώρα μας από την αρχή της κρίσης έχουν καταφέρει καίριο πλήγμα στη σχέση των Ελλήνων με την Ε.Ε., γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι Ελληνες σε ποσοστό μόλις 52% δήλωσαν στο Ευρωβαρόμετρο ότι αισθάνονται Ευρωπαίοι πολίτες, ενώ το 48% απάντησε το αντίθετο.

Η κατάσταση της οικονομίας χαρακτηρίζεται από το 98% των ερωτηθέντων εντελώς κακή (το ποσοστό είναι αυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με το φθινόπωρο του 2016) και έξι στους 10 Ελληνες βλέπουν να έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες τους επόμενους 12 μήνες, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Μόλις το 7% των Ελλήνων (έναντι 26% στην Ε.Ε.) θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη τους επόμενους 12 μήνες στη χώρα, ενώ «μία από τα ίδια» εκτιμά ότι θα ζήσει τον προσεχή χρόνο το 30% των πολιτών.

Eμπιστοσύνη

Ολα αυτά καταγράφονται στην Ελλάδα, την ώρα που σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. φτάνει το 42%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2010, και το ποσοστό υποστήριξης στο ευρώ ανέρχεται στο 73%, το υψηλότερο από το 2004!
Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου ανέδειξε ως σημαντικότερα προβλήματα στην Ελλάδα, βάσει των απαντήσεων των πολιτών, την ανεργία (51% των ερωτηθέντων) και την οικονομική κατάσταση (45%). Πολύ χαμηλότερα ακολουθούν το χρέος (26%), η φορολογία (16%), η μετανάστευση και το κόστος ζωής (12%), η κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (11%) και οι συντάξεις (10%).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Πρόταση στην Ελένη Μενεγάκη από τον πρώην της Ρούλας Στέφανο Σαρτίνι

Το 1992 ο Ιταλός σκηνοθέτης Στέφανο Σαρτίνι ήρθε στην Ελλάδα και...

Η Μαντώ Γαστεράτου βάφτισε τον γιο της με κουμπάρα την Μπάγια Αντωνοπούλου

Στα λευκά και στα γαλάζια, η βάφτιση του Γιώργου τους! Ιδιαίτερα...

Σάλος για παράνομη διαφήμιση αυτοκινητοβιομηχανίας με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά στο Ηρώδειο

Της... κακομοίρας έγινε στο διαδίκτυο από την απόφαση του Σάκη Ρουβά...

Αθόρυβο τέλος έδωσαν στη σχέση τους Βάσω Γουλιελμάκη και Χρήστος Γιάνναρης

Βελούδινος χωρισμός στη showbiz! Η τσαχπίνα κωμική ηθοποιός Βάσω Γουλιελμάκη και...