Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Λίλιαν Συρίγου: Γεωμετρία, έμπνευση και ταξίδι

Η νέα έκθεση με κοσμήματα «Geo Vol.2» της ταλαντούχας σχεδιάστριας Λίλιαν Συρίγου στη Σύρο f1 2Τα κοσμήματά της σε παίρνουν από το χέρι και σε ταξιδεύουν στις ωραιότερες γειτονιές του κόσμου: Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Ρώμη, Ντένβερ, Μέξικο Σίτι, αλλά και στα σοκάκια της Μυκόνου, της Σύρου, της Σαντορίνης, καθώς και σε διάφορα σημεία του πολύχρωμου πλανήτη μας. 

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια Λίλιαν Συρίγου στη νέα έκθεσή της, η οποία εγκαινιάζεται αύριο στο Πνευματικό Κέντρο της Ανω Σύρου, δεν θα μας δείξει μόνο τα «ταξιδιάρικα» κομμάτια της.

f7Στην παρουσίαση με τίτλο «Geo Vol.2» θα δει κανείς ευφάνταστα κοσμήματα με γεωμετρικά σχέδιά της, καθώς και πολλές ακόμη δημιουργίες που αποδεικνύουν πως η φαντασία στα χέρια ενός καλλιτέχνη είναι το μεγαλύτερο όπλο του.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, η σχεδιάστρια κοσμημάτων, η οποία τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στο Βερολίνο, μιλάει στην «Espresso» για τα νέα σχέδιά της αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας δημιουργός που αποφασίζει να μετοικήσει.

f2 3«Η έκθεση αυτή είναι κάτι σαν παράδοση στη Σύρο» μας εξηγεί η κυρία Συρίγου. «Ξεκίνησε, αν θυμάμαι καλά, το 2011 και εκτός από ένα μικρό διάλειμμα δύο ετών -την περίοδο, δηλαδή, που μετακόμισα στο Βερολίνο- πραγματοποιείται αδιαλείπτως στο νησί. Φέτος παρουσιάζω κοσμήματα με γεωμετρικά σχέδια, αλλά και δημιουργίες μου που απεικονίζουν πόλεις, τις οποίες επισκέφθηκα την περσινή χρονιά.

Οπως το Σαν Φρανσίσκο, το Ντένβερ, το Μέξικο Σίτι. Μάλιστα, επειδή κάποιοι πελάτες μου στο Βερολίνο δυσανασχετούσαν όταν δεν έβλεπαν τις δικές τους πόλεις, τους έβαλα πέρυσι να ψηφίσουν για το ποιες θα ήθελαν να είναι οι επόμενες που θα φτιάξω. Οι δύο δημοφιλέστερες που προέκυψαν από την ψηφοφορία αυτή ήταν η Νέα Υόρκη και η Ρώμη. Αυτές, λοιπόν, τις έφτιαξα και θα τις δει και το κοινό της Σύρου».

Ευφάνταστα two-d

Ανάμεσα στις νέες δημιουργίες της συγκαταλέγονται κολιέ που απεικονίζουν τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, αλλά και τα ευφάνταστα two-d (two dimension), δηλαδή δύο διαστάσεων, σκουλαρίκια της, σε διαφορετικά σχέδια. «Κάποια από αυτά είχαν κάνει το “ντεμπούτο” τους την περσινή χρονιά, ενώ φέτος τα συνεχίζω σε πιο μεγάλη κλίμακα και τα παρουσιάζω και σε άλλα υλικά» μας λέει η σχεδιάστρια, η οποία χρησιμοποιεί κατά κόρον στα περίτεχνα έργα της μπρούντζο, ασήμι, αλλά και κορδόνια.

Αν και ζει στο Βερολίνο τα τελευταία πέντε χρόνια, η Λίλιαν δεν παραλείπει να επισκέπτεται τη γενέτειρά της διοργανώνοντας ενδιαφέρουσες -όπως η συγκεκριμένη- εκθέσεις. «Η βάση μου παραμένει η Γερμανία» μας λέει, συνεχίζοντας: «Τον προσεχή Φεβρουάριο μάλιστα θα πάω στο Μόναχο για να πάρω μέρος σε μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Στο Βερολίνο είναι ωραία και δύσκολα ταυτόχρονα. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις εκεί ως ελεύθερη επαγγελματίας, διότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός».

f5 0

INFO

Η έκθεση «Geo Vol.2» εγκαινιάζεται αύριο στο Πνευματικό Κέντρο της Ανω Σύρου και θα διαρκέσει ως τις 15 Αυγούστου. Ωρες λειτουργίας, από τις 19.00 ως τις 24.00.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.madebyliliian.com.

f4 1

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...