ΣαλΠάρη για νέες περιπέτειες

Ο Κασιδόκωστας επενδύει μέσω κοινοπραξίας σε πλοία ξηρού φορτίου, τύπου Supramax και Panamax

Σε δυναμικές κινήσεις στον χώρο της ναυτιλίας προχωρά ο Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης (φωτό), που μαζί με άλλους δύο επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς συνέστησε την κοινοπραξία Ivy Shipping LLC, με κύρια επιδίωξη τις επενδύσεις σε πλοία ξηρού φορτίου, τύπου Supramax και Panamax.

Ηδη, ως πρώτη επενδυτική κίνηση, η Ivy Shipping προχώρησε στην αγορά τεσσάρων Supramax εξαετίας, κατασκευασμένα σε ιαπωνικό ναυπηγείο.

Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν ως το τέλος του καλοκαιριού και η διαχείρισή τους πραγματοποιείται από τη Marla Shipmanagement Ltd συμφερόντων του Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση. Η Ivy Shipping θα παρακολουθεί την πορεία των αγορών και οι μέτοχοί της έχουν ήδη συμφωνήσει στην επέκταση του στόλου ως το τέλος του 2017, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Αναφορικά με τη νέα αυτή επιχειρηματική κίνηση, ο Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης σχολίασε σχετικά: «Το 2014 θέσαμε ως στόχο την αύξηση του στόλου μας στα LPG και τα δεξαμενόπλοια, που είναι ο παραδοσιακός χώρος δραστηριοποίησής μας. Τρία χρόνια μετά, ο στόχος έχει επιτευχθεί με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, λάβαμε την απόφαση να διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα των φορτηγών πλοίων με τη συνεργασία πολύ σημαντικών, διεθνών, στρατηγικών επενδυτών. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνεργασία αυτή και με μεγάλη αυτοπεποίθηση προσβλέπουμε στην επίτευξη των νέων στόχων, που από κοινού θέσαμε».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ