Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

Στο σανίδι η ζωή του Ντέμη Ρούσσου

Ο επί 25 χρόνια επιστήθιος φίλος του, Κώστας Αναγνωστάκος, μεταφέρει στο θέατρο τον πολυτάραχο βίο του καλλιτέχνη

Η μυθιστορηματική ζωή του παγκοσμίου φήμης τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσου γίνεται παράσταση! Ο Κώστας Αναγνωστάκος, ο επί 25 χρόνια επιστήθιος φίλος του, αποφάσισε να μεταφέρει στο θέατρο τον πολυτάραχο βίο του καλλιτέχνη, με τον συγγραφέα Γιώργο Βασιλειάδη να γράφει αυτές τις ημέρες τα κείμενα.

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

«Τιμώ τον κολλητό μου και σπουδαίο καλλιτέχνη, τον αδελφό μου, τον μέντορά μου, τον άνθρωπο που όσοι γνωρίσαμε τον λατρέψαμε για τον υπέροχο χαρακτήρα του, το τεράστιο ταλέντο, το χιούμορ και την απλότητά του.

Μάλιστα, μετά την παρουσίαση στην Αθήνα, θα ακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία του έργου» αναφέρει στην «Espresso» ο επιχειρηματίας και συνεχίζει: «Στην Αμερική, μέσω ατζέντηδων, που μου γνώρισε στο παρελθόν ο Ρούσσος, έχω “κλείσει” να παίξουν χολιγουντιανοί σταρ κι αυτό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση».

Η παράσταση, η οποία θα έχει τον τίτλο «Ντέμης Ρούσσος Follow Me», στήνεται σιγά σιγά, προσεκτικά, με μια αυστηρή προσέγγιση γεγονότων και προσώπων, ενώ ο χαρακτήρας του κορυφαίου ερμηνευτή θα παρουσιάζεται στη σκηνή με έναν ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο. Ωστόσο, παρόλο που ο Κώστας Αναγνωστάκος 2 0άφησε να εννοηθεί πως έχει «κλειδώσει» τους πρώτους Ελληνες ηθοποιούς που θα λάβουν μέρος στο πρότζεκτ, αρνήθηκε να ανακοινώσει ονόματα. Αποκάλυψε, όμως, κάτι σημαντικότερο: «Τρία χρόνια πριν πεθάνει, ο Ντέμης είχε δεχτεί πρόταση από τον παραγωγό Κρις Οικονομίδη να παίξει σε μια κινηματογραφική ταινία παρέα με τον Αντονι Χόπκινς και τον Αλ Πατσίνο. Οχι σαν τραγουδιστής, αλλά με ρόλο δικό του και άλλο όνομα. Είχε ενθουσιαστεί, ήθελε πολύ να ασχοληθεί με το θέαμα, δυστυχώς όμως τα γυρίσματα ακυρώθηκαν λίγο προτού αρχίσουν».

Σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα έσοδα

Για τον επιχειρηματία, ο οποίος είναι μέτοχος σε θεατρική εταιρία, αυτή η παράσταση αποτελεί όνειρο ζωής και, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. «Γι’ αυτό θα ήταν τιμή μου κάποιοι χορηγοί να συνέβαλλαν στην προσπάθειά μου, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια υπερπαραγωγή που θα γράψει ιστορία» μας λέει.

Το μεγαλεπήβολο θεατρικό σχέδιό του προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό στην οικογένεια του Ντέμη Ρούσσου. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τα παιδιά του καλλιτέχνη, Κύριλλος και Εμιλι, τα οποία ζουν στο Παρίσι, συμφώνησαν με την ιδέα και πως είναι πρόθυμα να παραχωρήσουν σπάνιο αρχειακό υλικό, αφού η παράσταση θα περιλαμβάνει και οπτικοακουστικό υλικό.

Το 2010 η κόρη του διεθνούς φήμης ερμηνευτή, όπως είχε αποκαλύψει τότε η «Espresso», είχε αρχίσει τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μπαμπά της, ωστόσο το φιλμ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι.

Ο σοφέρ «μαϊμού» και ο «υπουργός Παραλίας»

Η γνωριμία του πρώην ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών Κώστα Αναγνωστάκου με τον ελληνικό μύθο, που αγαπήθηκε παγκοσμίως, έγινε την εποχή που ο Ντέμης Ρούσσος έψαχνε για σοφέρ στην Αθήνα, ώστε να μετακινείται άνετα.

Ο επιχειρηματίας υπήρξε από τότε μεγάλος θαυμαστής του και προθυμοποιήθηκε να γίνει ο οδηγός του. «Οι φίλοι μου έπαθαν σοκ. Παράτησα το μαγαζί για να γνωρίσω το ίνδαλμά μου από κοντά και κανείς δεν με 3 0καταλάβαινε τότε. Στην πρώτη βόλτα μας, λοιπόν, με κοίταξε έντονα και είπε: “Εσύ δεν είσαι οδηγός. Βρες μου έναν αληθινό κι εμείς ας γίνουμε καλοί φίλοι”. Τόσο έξυπνος ήταν. Στη συνέχεια γίναμε κολλητοί, αλλά ανταγωνιστικοί με τις γυναίκες! Ηταν άφταστος!» λέει στην «Espresso». Ηταν η εποχή που ο ερμηνευτής, ύστερα από ένα χαριτωμένο σκηνικό, του χάρισε το παρατσούκλι «υπουργός Παραλίας», το οποίο κρατάει μέχρι σήμερα.

«Γιόρταζα την ονομαστική μου γιορτή με την Ελένη Φιλίνη, στη Γαλάζια Ακτή, αλλά το πάρτι τράβηξε μέχρι αργά στην παραλία και οι μουσικές ενόχλησαν τους περιοίκους. Οταν κατέφθασε η Αμεση Δράση και μας έκανε παρατήρηση, ο Ντέμης μπήκε στη μέση και είπε με ύφος περισπούδαστο πως ο εορτάζων της βραδιάς είναι ένας υπουργός! Οι αστυνομικοί ψάρωσαν. “Ο υπουργός Παραλίας” φώναξε γελώντας κι από τότε κανείς πια δεν με φωνάζει “Κώστα”. Μόνο υπουργό» ανέφερε.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...