Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μάκης Τσίκος: Καθηλώνει με το κλαρίνο του

Ο ιδιαίτερος τρόπος παιξίματος, που τον έκανε γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό

Είναι το νέο αστέρι του κλαρίνου, που καταφέρνει να καθηλώνει το κοινό των πανηγυριών, των γάμων, αλλά και της λαϊκής διασκέδασης σε ανοιχτούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, με τον ιδιαίτερο τρόπο παιξίματός του.

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο λόγος για τον ταλαντούχο Μάκη Τσίκο, ο οποίος υπογράφει τα τραγούδια του διπλού CD που κυκλοφορεί με την «Espresso» αυτού του Σαββατοκύριακου, όχι μόνο ως κλαρινίστας, αλλά και ως συνθέτης. Το διπλό CD περιλαμβάνει 38 επιτυχίες, σε κάποια από τα οποία τη μουσική έχει γράψει ο ίδιος.

Ο σολίστ του κλαρίνου, με καταγωγή από το Μορφάτι Θεσπρωτίας, γεννήθηκε στον Καναδά και στην Ελλάδα ήρθε σε ηλικία οκτώ χρόνων. Τα πρώτα ερεθίσματά του στο κλαρίνο τα πήρε ως παιδάκι από τον πατέρα του Σταύρο Τσίκο, που επίσης συνεχίζει να παίζει κλαρίνο επαγγελματικά.

«Από τότε που γεννήθηκα, θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει κλαρίνο. Είχα έφεση και σε άλλα μουσικά όργανα, αλλά ο πατέρας μου με συμβούλεψε να αφοσιωθώ στο κλαρίνο, αν θέλω να ξεχωρίσω, και τον άκουσα. Από 11 χρόνων τον ακολουθούσα στους γάμους και στα πανηγύρια, και στα 14 ξεκίνησα μόνος μου να παίζω κλαρίνο σε ένα μαγαζί στο χωριό μου, την Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, μετά σε άλλο μαγαζί στη Βέροια, αλλά και αλλού, σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει ο 34χρονος κλαρινίστας στην «Espresso» και προσθέτει πως ο πατέρας του είναι σήμερα πολύ περήφανος για την εξέλιξή του.

Στην Αθήνα

Σε ηλικία 20 χρόνων ήρθε στην Αθήνα και, από τότε μέχρι τον περασμένο χειμώνα, εμφανιζόταν στο γνωστό κέντρο της πρωτεύουσας Αγρίμια, πλάι σε μεγάλα ονόματα του λαϊκού και του παραδοσιακού τραγουδιού, που τον έχουν καλέσει να παίξει κλαρίνο και σε πολλές από τις δισκογραφικές δουλειές τους. «Τα πρότυπά μου στο κλαρίνο είναι ο Βασίλης Σαλέας, ο Μάκης Μπέκος, ο Γιάννης Βασιλόπουλος και άλλα μεγαθήρια του είδους» μας λέει.

Ο ίδιος αισθάνεται ότι βαδίζει στα χνάρια τους; «Προσωπικά δεν μπορώ να κρίνω τον εαυτό μου, πάντως δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου στο κλαρίνο και θέλω να παίζω όλο και καλύτερα» υποστηρίζει και με χαρά αναφέρει ότι το κλαρίνο κυριαρχεί πλέον στη διασκέδαση της σημερινής νεολαίας.

«Επειδή έχω μεγάλο ρεπερτόριο, μπορώ να παίξω τραγούδια που ευχαριστούν από τον παππού μέχρι τον εγγονό. Πιστέψτε με, η σημερινή νεολαία έχει γυρίσει πιο πολύ στα κλαρίνα παρά στα μπουζούκια. Με τον Γιάννη Καψάλη και τη Γιώτα Γρίβα, που είμαστε ομάδα, κάναμε τα τραγούδια τόσο διασκεδαστικά, που είναι καλύτερα και από τα μπουζούκια. Οσο για τους Ελληνες του εξωτερικού, δεν το συζητώ: Είναι άρρωστοι με το κλαρίνο!»

Εκτός από τραγούδια, ο ταλαντούχος κλαρινίστας έχει γράψει μουσική για σόλο κλαρίνο σε ένα CD που τιτλοφορείται «Deep feelings» και σκοπό έχει, εκτός από την Ελλάδα, να κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό.

«Η δουλειά μου αυτή κυκλοφόρησε το 2012 και έχει έθνικ στιλ. Αυτή την εποχή ετοιμάζω ακόμα μία δουλειά, σε ανάλογο μουσικό ύφος, και, δεν το κρύβω, θα ήθελα το κλαρίνο μου να ακουστεί και εκτός Ελλάδας και -γιατί όχι;- να αποτελέσει τη μουσική επένδυση σε κάποια ενδιαφέρουσα ελληνική ή και ξένη κινηματογραφική ταινία» εξομολογείται.

Ο Μάκης, εκτός από μια επιτυχημένη καριέρα, απολαμβάνει και μια επιτυχημένη προσωπική ζωή: Είναι παντρεμένος και έχει δύο κοριτσάκια.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...