Μπαράζ λουκέτων

Το club 4711, στο οποίο τραγουδά ο Διονύσης Σχοινάς, ανάμεσα στα καταστήματα που κλείνουν για 48 ώρες λόγω φορολογικών παραβάσεων

Χωρίς ανάσα συνεχίζεται το «σαφάρι» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που μοίρασε νέα… λουκέτα σε γνωστά (και όχι μόνο) μαγαζιά, από τη Μύκονο έως την Ξάνθη και από την Τούμπα έως τη Θεσσαλονίκη!

Μεταξύ αυτών ήταν και το γνωστό club 4711 της Μυκόνου, όπου εμφανίζεται ο Διονύσης Σχοινάς, καθώς διαπιστώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι σε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις.

Παραβάσεις βεβαιώθηκαν κατά την έφοδο της ΑΑΔΕ ακόμη και σε πλοιάριο που εκτελεί τα δρομολόγια Μύκονος – Δήλος, στο οποίο δεν είχαν εκδοθεί 62 εισιτήρια συνολικής αξίας 1.240 ευρώ! Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προβλέπεται διακοπή λειτουργίας, αλλά επιβάλλεται πρόστιμο που αρχίζει από τα 1.500 ευρώ.

Αν και η Μύκονος είναι η «συνήθης ύποπτη», και στην υπόλοιπη Ελλάδα το… σπορ της φοροδιαφυγής δεν είναι άγνωστο, όπως έδειξαν οι έλεγχοι. Συνολικά έγιναν 55 έλεγχοι στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ξάνθη, με ποσοστό παραβατικότητας 71% (39 παραβάτες – 157 παραβάσεις)!

Λουκέτα 48 ωρών μπήκαν σε γνωστή ψαροταβέρνα και κλαμπ στην Τούμπα (δεν είχαν κοπεί 26 αποδείξεις), σε ψαροταβέρνα στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, σε καφέ στον Βόλο, σε κομμωτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε κατάστημα τουριστικών ειδών και κλαμπ στη Σκιάθο, σε beach bar στην περιοχή Αφυτα Χαλκιδικής.

Αναστολή λειτουργίας

Με βάση τη νομοθεσία, αν από τον φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση περισσοτέρων από 10 παραστατικών πώλησης ή η αξία των παραστατικών πώλησης που δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ, ανεξαρτήτως του πλήθους τους, αναστέλλεται άμεσα για 48 ώρες η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος.

Αν εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους διαπιστωθεί εκ νέου από μερικό επιτόπιο έλεγχο στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου ότι δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς τουλάχιστον τρία παραστατικά πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας, τότε η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για 96 ώρες, δηλαδή για τέσσερις μέρες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ