Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παναγιώτης Καποδίστριας: Ο πιο γκαντέμης Ελληνας ηθοποιός

Τον λες και… γκαντέμη! Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Παναγιώτης Καποδίστριας έζησε τον τρόμο στη Βαρκελόνη, καθώς έφτασε προχθές στην ισπανική πόλη…

Τον λες και… γκαντέμη! Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Παναγιώτης Καποδίστριας έζησε τον τρόμο στη Βαρκελόνη, καθώς έφτασε προχθές στην ισπανική πόλη που χτυπήθηκε από τους τρομοκράτες. 

Από την
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ 

Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε στο facebook, έχει ζήσει άλλα τρία τρομοκρατικά χτυπήματα, που είχαν γίνει στο Κάιρο, στο Παρίσι και το Λονδίνο. Οπως ήταν αναμενόμενο, κάτω από τη σχετική ανάρτησή του έγινε… πάρτι, με τα σχόλια των φίλων του να είναι άκρως απολαυστικά, αφού τον αποκάλεσαν από γκαντέμη μέχρι μαυρόγατα.

«Σε έχει καταβάλει το πνεύμα του επίτιμου που πέθανε πριν λίγο καιρό; Μην το πολυλές, γιατί θα σε αποκηρύξουν, θα βάλουν φωτογραφία σου σαν ανεπιθύμητου στους ελέγχους διαβατηρίων στα αεροδρόμια…» έγραψε κάποιος.

«Γιατί να μη συνεργαστείς με την Αντιτρομοκρατική; Να τους ειδοποιείς για τα σχέδιά σου!» σχολίασε ένας άλλος, ενώ πολλοί ενδιαφέρθηκαν να μάθουν ποιο είναι το επόμενο ταξίδι του. Ο Παναγιώτης τούς ενημέρωσε πως πρόκειται να βρεθεί στο Μιλάνο 6 με 8 Οκτωβρίου και μια κοπέλα τού απάντησε πως θα ενημερωθεί ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης, ο ανταποκριτής του Alpha στην Ιταλία.

5q3t4 1

«Η Interpol έχει ήδη σπεύσει προς αναζήτησή σου!» συμπλήρωσε κάποιος άλλος, ενώ μια φίλη του καλλιτέχνη, η οποία είχε ταξιδέψει μαζί του κι έζησε τα τρία χτυπήματα σε Κάιρο, Παρίσι και Λονδίνο, έγραψε: «Νόμιζα ότι έφταιγε ο συνδυασμός των δυο μας, αλλά τελικά, παλιοβουρβούλακα, δεν πάω ξανά μαζί σου ούτε μέχρι το περίπτερο!»

Ο στόχος

Απολαυστικός ήταν και ο διάλογος που είχε ο Καποδίστριας με τον ηθοποιό Μάνο Ψιστάκη. «Μήπως τελικά είσαι εσύ ο στόχος; Μήπως δεν πρόκειται τελικά για τρομοκράτες, αλλά απλά για ανθρώπους που θέλουν να σωθεί το θέατρο;» του έγραψε κι ο Παναγιώτης αντέδρασε αμέσως: «Ε και τι; Ο μόνος ατάλαντος είμαι στην Ελλάδα;» σημείωσε, ενώ ο Μάνος επανήλθε τείνοντας χείρα… συμπαράστασης! «Οχι βέβαια! Σε έχω αφήσει, βρε, ποτέ μοναχούλη σου; Εγώ είμαι εδώ!»

Ωστόσο, οι περισσότεροι, γνωρίζοντας πως ο Παναγιώτης βρισκόταν στη Βαρκελόνη -μάλιστα είχε κάνει σχετικά post από το ταξίδι του στην Ισπανία- έσπευσαν να μάθουν αν ήταν ασφαλής, μεταξύ αυτών κι εμείς.

5q3t4 2

Σε διαδικτυακό μήνυμά μας μάς απάντησε ότι βρισκόταν κοντά στο σημείο της τραγωδίας, ωστόσο μόλις είχε φτάσει στην πόλη και τα πάντα ήταν αποκλεισμένα, ενώ η εντολή που είχαν από την αστυνομία ντόπιοι και τουρίστες ήταν να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

—-

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας της Ελληνίδας τουρίστριας, η οποία τραυματίστηκε στο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε προχθές τη Βαρκελόνη. Οπως δήλωσε συγγενής της στον Σκάι, η άτυχη γυναίκα θα αναχωρούσε σήμερα για την Ελλάδα μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους έπειτα από ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη, αλλά για κακή τους τύχη βρέθηκαν στο επίκεντρο των γεγονότων και ήταν ανάμεσα στους 100 και πλέον τραυματίες. Τα ξημερώματα της Παρασκευής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σήμερα θα εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της είναι γερμανικής καταγωγής και η μητέρα της Ελληνίδα. Χθες το πρωί βγήκε από το νοσοκομείο η 19χρονη κόρη της, ενώ ο γιος και ο σύζυγός της τραυματίστηκαν ελαφρά, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

—-

Ο πυρήνας των 12 που σκόρπισε τον θάνατο σε Ράμπλας και Καμπρίλς

Πυρήνας περίπου 12 ατόμων, που ήθελε να σκοτώσει ακόμα περισσότερους αθώους, χρησιμοποιώντας βόμβες και μεγαλύτερα φορτηγά, ήταν αυτός που διοργάνωσε και εκτέλεσε τις δύο επιθέσεις χθες στην Ισπανία, στη Βαρκελόνη αλλά και στο τουριστικό θέρετρο Καμπρίλς, και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό 130.

Ο εκπρόσωπος του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοακίμ Φορν δήλωσε χθες ότι είναι πιθανό οι τρομοκράτες να είχαν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν φιάλες βουτανίου στην επίθεση στη λεωφόρο Λας Ράμπλας. Οι ισπανικές Αρχές θεωρούν ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις και στην έκρηξη που σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην πόλη Αλκανάρ και από την οποία ανατινάχθηκε κατοικία στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 20 φιάλες βουτανίου. Αστυνομική πηγή δήλωσε ότι οι κάτοικοι του σπιτιού είναι πιθανόν ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικούς μηχανισμούς χρησιμοποιώντας φιάλες αερίου.

5q3t4 3

Η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας Ισπανός και ένας Μαροκινός. Ο οδηγός του μικρού φορτηγού που πραγματοποίησε την επίθεση στη Βαρκελόνη διαφεύγει. Ο Ισπανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι γεννημένος στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο. Συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελόνης, σε μια κωμόπολη όπου την περασμένη νύχτα είχε σημειωθεί έκρηξη σε κατοικία, με έναν νεκρό και επτά τραυματίες. Ο Μαροκινός ονομάζεται Ντρις Ουκάμπιρ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Συνδέεται με την ενοικίαση της καμιονέτας, ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτός δεν είχε ανάμειξη αλλά μπλέχτηκε από τον αδελφό του, τον 18χρονο Μούσα Ουκαμπίρ, που πιστεύεται ότι ήταν ο οδηγός που έσπειρε τον θάνατο στη Λας Ράμπλας. 

Αυτοί που τελικά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά ήταν άνθρωποι από 34 χώρες, με το μικρότερο θύμα των επιθέσεων, όπως μεταδίδεται από τα τοπικά μέσα, να είναι ένα τριών ετών κοριτσάκι, ενώ ένα εξάχρονο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εγκεφαλική αιμορραγία. Μεταξύ των νεκρών που έχουν ήδη αναγνωριστεί είναι και ένας Ιταλός πατέρας, ο Μπρούνο Γκουλότα, που προτίμησε να θυσιαστεί βάζοντας το σώμα του ως ασπίδα για να σώσει τα δύο παιδιά του.

offer

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...