Οι συμβουλές του διαρρήκτη

«Οδηγός» από πρώην κακοποιούς στη Βρετανία για το πώς δεν θα βρει κάποιος το σπίτι του ρημαγμένο

«Οδηγός» από πρώην κακοποιούς στη Βρετανία για το πώς δεν θα βρει κάποιος το σπίτι του ρημαγμένο 

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Καταλληλότερους ανθρώπους για να δώσουν συμβουλές ώστε να κρατήσει κανείς τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι του από τους ίδιους τους διαρρήκτες δεν μπορεί να βρει κάποιος! Αυτό σκέφτηκαν ειδικοί σε θέματα ασφαλείας και απευθύνθηκαν σε άτομα που γνωρίζουν τη… δουλειά καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.

Οπως αποκάλυψαν στους ερευνητές της ασφαλιστικής εταιρίας Co-op 12 Βρετανοί πρώην κακοποιοί που εξέτισαν ποινές για κλοπές σε σπίτια, οι περισσότεροι διαρρήκτες επιλέγουν τυχαία τις κατοικίες που θα «χτυπήσουν». Εξηγούν ότι συνήθως οι κακοποιοί περιφέρονται στους δρόμους παρατηρώντας τα σπίτια και διαλέγουν τον στόχο τους προσπαθώντας να αποφύγουν πολύπλοκες καταστάσεις που μπορεί να τραβήξουν την προσοχή των περαστικών.

Γι’ αυτό τον λόγο αρκούν απλά μέτρα προστασίας για να διατηρήσει κανείς το σπίτι του ασφαλές. Οι πρώην διαρρήκτες πιστεύουν ότι οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες πρέπει να βρίσκονται σε εμφανή σημεία, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπούν οι επίδοξοι κλέφτες. Σε αυτό βοηθούν επίσης εξωτερικά φώτα που ενεργοποιούνται κάθε φορά που οι αισθητήρες τους «πιάνουν» κάποια κίνηση.

Σκύλος

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συστήνουν στους ιδιοκτήτες να αφήνουν ανοιχτή την τηλεόραση και να έχουν στο σπίτι σκύλο-φύλακα που θα γαβγίζει δυνατά κάθε φορά που κάποιος πλησιάζει.
Σε περίπτωση όμως που δεν έχουν κατοικίδιο, ο μαγνητοφωνημένος ήχος γαβγίσματος που θα ακούγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά.

Τα σπίτια καλό είναι να διαθέτουν πόρτες ασφαλείας που να δίνουν την εικόνα ότι είναι βαριές και δύσκολο να ανοιχτούν. Τα παράθυρα, σύμφωνα με τους πρώην διαρρήκτες, πρέπει να είναι πάντα κλειστά και κατά προτίμηση να είναι παράθυρα βινιλίου (UPVC), καθώς δεν παραβιάζονται εύκολα.

Σε περίπτωση που η κατοικία διαθέτει κήπο, συστήνεται η δημιουργία φράχτη, ενώ η πρόσβαση σε αυτόν από τον δρόμο πρέπει να γίνεται μόνο μέσω καγκελόπορτας. Τέλος, οι πρώην διαρρήκτες συμβουλεύουν, όταν οι ένοικοι απουσιάζουν, κάποιος γείτονας να παρκάρει το αυτοκίνητό του στην είσοδο του σπιτιού τους, για να μη φαίνεται ότι λείπουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ