Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Εμφύλιος» πυροσβεστών για τον πρώην της Φουρέιρα

❱❱ Διαμάχη ανάμεσα σε Ενώσεις Πυροσβεστών για όσα διαδραματίστηκαν στην Κεφαλλονιά σε πλοίο πρώην συντρόφου της Φουρέιρα Διαμάχη και εμφύλιος ξέσπασε μεταξύ των συνδικαλιστών του Πυροσβεστικού Σώματος με αφορμή την αποκάλυψη της «Espresso» ότι, όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν για την Κυλλήνη, η εταιρία του εφοπλιστή, πρώην συντρόφου της τραγουδίστριας Ελένης Φουρέιρα, Σπυράγγελου Λυκούδη τούς πέταξε έξω από το πλοίο με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν εισιτήριο.

Την περιπέτεια που έζησαν οι πυροσβέστες έπειτα από πολυήμερη μάχη με τη μεγάλη φωτιά στην Κεφαλλονιά είχε αποκαλύψει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών με έγγραφη καταγγελία που κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

f2 2«Οι εν λόγω πυροσβέστες δεν ήταν σε καμία κατάσταση επιβίβασης προς αποχώρησή τους από την Κεφαλλονιά, όπως απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία» είχε απαντήσει τότε με ανακοίνωσή της η εταιρία Kefalonian Lines, για να δικαιολογήσει γιατί άφησε έξω από το πλοίο «Nissos Kefalonia» τους ταλαιπωρημένους πυροσβέστες.

Στο πλευρό της εταιρίας του Σπυράγγελου Λυκούδη τάχθηκε τώρα η Ενωση Πυροσβεστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, που έβαλε «φωτιά» με ανακοίνωση (πολλοί πάντως λένε πως εκδόθηκε κατόπιν πιέσεων) στην οποία παρουσιάζει την εκδοχή ότι οι πυροσβέστες είχαν εισιτήριο για πλοίο άλλης εταιρίας.

«Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά λέγονται, γράφονται και ακούγονται για το συμβάν μεταξύ των πυροσβεστών και της ναυτιλιακής εταιρίας Kefalonian Lines, οφείλουμε για λόγους ηθικής τάξης να δηλώσουμε τα κάτωθι: Οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος Κεφαλλονιάς και τα συνδικαλιστικά του όργανα οποτεδήποτε ζήτησαν οποιαδήποτε διευκόλυνση από την Kefalonian Lines πάντοτε στάθηκε και στέκεται αρωγός τόσο στα καθήκοντά μας όσο και σε καθέναν από εμάς ξεχωριστά.

f1 1

Σε ό,τι αφορά το συμβάν, είναι γεγονός ότι οι υπάλληλοι κατείχαν εισιτήρια με την άλλη εταιρία που δραστηριοποιείται στην Κεφαλλονιά, η οποία αναχωρούσε μια ώρα μετά. Ηταν καθαρά δική τους απόφαση, χωρίς σχετική ενημέρωση της υπηρεσίας, να θέλουν να αναχωρήσουν μια ώρα πριν από την Κεφαλλονιά με την Kefalonian Lines, αναλαμβάνοντας έτσι τις υπηρεσιακές ευθύνες τους» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει το μέλος του προεδρείου της ένωσης Νικόλαος Γόντικας.

Διάψευση

Η αντίδραση ήταν άμεση από τον πρόεδρο των Συμβασιούχων και Πενταετούς Υποχρέωσης Πυροσβεστών Αλέξανδρο Φαραντάκη και τον γ.γ. Στυλιανό Πλέπη, με τους οποίους επικοινώνησε η «Espresso». Οι δύο συνδικαλιστές επανέλαβαν ότι οι συνάδελφοί τους δεν είχαν εισιτήριο ούτε φύλλο πορείας, καθώς έφυγαν εκτάκτως από Αθήνα για την Κεφαλλονιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα. Ακόμη, διέψευσαν τον ισχυρισμό της ένωσης ότι είχαν εισιτήρια για άλλη εταιρία και παρέπεμψαν στον κανονισμό του υπουργείου Ναυτιλίας που αναφέρει ότι πρέπει πάντα να υπάρχουν θέσεις για δύο οχήματα υπηρεσιών κοινής ωφελείας και 10 θέσεις για το προσωπικό τους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...