Κατάρρευση στα… 35!

Σύμφωνα με έρευνα, σε αυτή την ηλικία αρχίζει κάποιος να μισεί τη δουλειά του

Η ημερομηνία λήξης στη σχέση αγάπης του κάθε ανθρώπου με τη δουλειά του είναι τελικά η ηλικία των 35. Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και διαπίστωσε ότι σε αυτή την ηλικία οι άνθρωποι αρχίζουν να σιχαίνονται την εργασία τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Οι 35άρηδες που δήλωσαν δυστυχισμένοι εξαιτίας της δουλειάς τους, στην έρευνα της εταιρίας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Robert Half U.K., στην οποία συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί, είναι διπλάσιοι από τον αντίστοιχο αριθμό όσων είναι κάτω των 35.

Χαρακτηριστικό είναι δε ότι το ποσοστό των δυστυχισμένων εργαζομένων παραμένει σχεδόν το ίδιο τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, δυστυχισμένο από τη δουλειά του δηλώνει το 8% των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών, ενώ στους εργαζομένους 35-54 ετών το ποσοστό εκτοξεύεται στο 16% και στους μεγαλύτερους των 55 ετών αυξάνεται σε 17%.Τα 35 θεωρούνται κομβική ηλικία, σύμφωνα με το Bloomberg που δημοσιεύει την έρευνα, καθώς τότε είναι πιθανό να νιώθει κάποιος απογοητευμένος επειδή δεν έκανε την καριέρα που ονειρευόταν. Αν, αντίθετα, έχει φτάσει σε ανώτερες θέσεις, η αιτία είναι το πρόσθετο άγχος λόγω των ευθυνών.

Επίσης, στα 35 είναι πιθανό να έχει ήδη δημιουργήσει οικογένεια, οπότε αυξάνονται τα έξοδα, με αποτέλεσμα ο μισθός να μην αρκεί όπως σε μικρότερη ηλικία. Αν, από την άλλη, έχει επικεντρωθεί αποκλειστικά στην καριέρα του, αρχίζει να νιώθει ότι έχει μείνει πίσω στην προσωπική ζωή του.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ