«Νοικιάστε με!»

Ιάπωνας πληρώνεται για να υποδυθεί τον πατέρα σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις

Πατέρας προς… ενοικίαση έγινε Ιάπωνας, ο οποίος πληρώνεται για να συνοδεύσει σε γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις όποιον θέλει να έχει στο πλευρό του μια γονική φιγούρα.

Η δουλειά μάλιστα πήγε τόσο καλά, που όχι μόνο έχει προσλάβει και άλλους «μπαμπάδες», αλλά πλέον νοικιάζει ακόμη και «συγγενείς».

Ο 52χρονος Ριουίκι Ικινακάβα χρεώνει τους πελάτες του 230 ευρώ κάθε φορά που πρέπει να υποδυθεί τον πατέρα τους. Αν πρόκειται για γάμο και χρειαστεί να βγάλει λόγο, η τιμή ανεβαίνει κατά 38 ευρώ. Οπως εξηγεί, σε αυτόν απευθύνονται μέσω διαδικτύου κυρίως παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες, τα οποία νιώθουν άβολα να παρουσιαστούν στον γάμο τους χωρίς τον πατέρα τους. Αλλες φορές νεαροί άντρες τού ζητούν να τους συνοδεύσει την πρώτη φορά που θα συναντήσουν τους γονείς της κοπέλας τους, στην οποία έχουν πει ψέματα ότι έχουν πατέρα. Πολλές φορές, όμως, «είναι μόνο θέμα ματαιοδοξίας», όπως λέει χαρακτηριστικά ο 52χρονος, καθώς ο πελάτης θέλει απλά να κάνει καλή εντύπωση.

Ο Ικινακάβα δημιούργησε τη διαδικτυακή υπηρεσία ενοικίασης πατέρα πριν από περίπου 12 χρόνια. Με την πάροδο των χρόνων, όμως, οι πελάτες ζητούσαν μικρότερης ηλικίας «πατεράδες», οπότε ο 52χρονος άρχισε να κάνει προσλήψεις. Πλέον η επιχείρησή του νοικιάζει από «παρανύφους» σε γάμους μέχρι «συγγενικά πρόσωπα», χρεώνοντας 115 ευρώ το άτομο. «Κάποιες φορές μάς ζητούν 30-40 άτομα για έναν γάμο» λέει χαρακτηριστικά.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ