Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Η ξέφρενη ζωή στον «πλανήτη Nammos»

❱❱ Το υποτιμημένο παραθαλάσσιο οικόπεδο που έγινε το στέκι των rich and famous και του ξεσαλώματος με πανάκριβες σαμπάνιες ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Μπορεί το φημισμένο beach bar Nammos στην κοσμοπολίτικη Μύκονο να είναι γνωστό σε κάθε γωνιά του πλανήτη για τα θρυλικά πάρτι, τις συναυλίες και τα champagne showers, ωστόσο τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα εξαιτίας του σάλου που έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «δημοκρατία» για τις σκανδαλώδεις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην επιχείρηση που το διαχειρίζεται και στο υπουργείο Οικονομικών για τη μίσθωση της παραλίας της Ψαρούς αντί πινακίου φακής.

qwe5ty 2

Το τίμημα των μόλις 64.800 ευρώ για τρία χρόνια σημαίνει ότι το Nammos νοίκιασε την πιο διάσημη πλαζ με 80 ευρώ το τετραγωνικό, τη στιγμή που θα βγάζει από τον ίδιο χώρο ως και… 1.000 ευρώ από μόνο μία ξαπλώστρα!

qwe5ty 3

Κι αυτό στην παραλία όπου πριν από 50 χρόνια στη θέση του Nammos υπήρχε ένα υποτιμημένο παραθαλάσσιο οικόπεδο!

qwe5ty 4

Η θαλασσινή αύρα δεν ανακατευόταν τότε με το άρωμα της πανάκριβης σαμπάνιας, του φίνου γαλλικού αρώματος των rich and famous επισκεπτών και του αντηλιακού. Οι δε ιδιοκτήτες του μπορούσαν να το επισκεφτούν μόνο με γαϊδούρια! Το χέρσο χωράφι χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως περιβόλι και στη συνέχεια ως παραδοσιακή ψαροταβέρνα της οικογένειας Αγγελετάκη. Ομως, από το 2002, όταν το χλιδάτο Nammos άλλαξε χέρια, πέρασε στην ιστορία ως συνώνυμο της κραιπάλης και της επίδειξης πλούτου!

Υδρομασάζ και μπάτλερ

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και έναν χρόνο στο beach bar restaurant έχουν κατασκευαστεί τέσσερις καμπάνες των 5.000 δολαρίων ευρώ την ημέρα, με γεύμα επτά πιάτων για έξι άτομα, αποκλειστική χρήση ενός τεράστιου υδρομασάζ και μπάτλερ. Επώνυμοι επισκέπτες έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια στην Ψαρού, από τη Μαράια Κάρεϊ, τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, την Κένταλ Τζένερ και την Μπέλα Χαντίντ ως τον Ροναλντίνιο και τελευταία τον Γιουσέιν Μπολτ.

qwe5ty 1

Ως πρώτοι ιδιοκτήτες καταγράφονται το 1967 το ζευγάρι Κυριάκος και Ελένη Αγγελετάκη, ενώ ιδιοκτήτης της πρώτης επιχείρησης που στήθηκε εκεί ήταν ο γιος τους Κώστας. Σήμερα, ύστερα από μια στρατιά «μνηστήρων» που βρέθηκαν κατά καιρούς να διεκδικούν και να παζαρεύουν την παραθαλάσσια έκταση, ιδιοκτήτης της θεωρείται ο «άγνωστος κροίσος» του βαλκανικού real estate Γιάννης Παπαλέκας, με καταγωγή από το Ζευγολατιό Κορινθίας. Προκειμένου να το αποκτήσει, το 2014, υπολογίζεται ότι πλήρωσε πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Χλιδάτος προορισμός

Στη διεύθυνση, όμως, θα παραμένει ως το 2022 η τριανδρία που τόλμησε και μεταμόρφωσε το 2002 το φτωχικό περιβόλι της Ψαρούς σε… μικρογραφία του Σεν Τροπέ. Οι «τρεις σωματοφύλακες» της παραθαλάσσιας έκτασης we5yt 3Ζαννής Φραντζέσκος, Κωνσταντής Κουσαθανάς και Σάμι Ιμπραήμ ήταν οι πρώτοι που την αγόρασαν από τον Κώστα Αγγελετάκη, όταν εκείνος τους ζήτησε 300.000 ευρώ «αέρα» και 4.000 ευρώ τον μήνα για ενοίκιο.

Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν με έξυπνες κινήσεις, σκληρή δουλειά και καλές δημόσιες σχέσεις να θεωρείται το Nammos ένα από τα διασημότερα beach bar restaurant του κόσμου.

Η τύχη για την άγνωστη ως το 1967 παραλία της Μύκονου άρχισε να αλλάζει από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν η πρώτη επιχείρηση, με λογαριασμούς που άγγιζαν τα 3.000.000 και 4.000.000 δραχμές την ημέρα, μετέτρεψε την Ψαρού σε χλιδάτο προορισμό.

Κάποιοι θυμούνται πασίγνωστους επιχειρηματίες, celebrities και jet setters να μπαίνουν από τον χειμώνα στη λίστα με τους ενδιαφερομένους για ενοικίαση ξαπλώστρας, ομπρέλας και τραπεζιών, αντί ποσών που προκαλούσαν εγκεφαλικό για την εποχή!

Ο τότε ιδιοκτήτης Κώστας Αγγελετάκης, νέος και δραστήριος Μυκονιάτης, είχε όραμα να γεμίσει την παραλία και το εστιατόριό του με το enfant gaté της αθηναϊκής κοινωνίας και τα κατάφερε. Αυτό είδαν και οι Ζαννής Φραντζέσκος, Κωνσταντής Κουσαθανάς και Σάμι Ιμπραήμ, που, αν και είχαν σχέσεις με την επιχειρηματική ζωή του νησιού από διαφορετικές θέσεις, ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Οι τρελοί τζίροι, οι συναυλίες και το χρυσό deal 

Υπολογίζεται ότι μόνο την πρώτη σεζόν λειτουργίας του Nammos ο τζίρος άγγιξε το 1.500.000 ευρώ. Η ανεξέλεγκτη ανοδική πορεία της επιχείρησης με πάρτι, συναυλίες εκατομμυρίων ευρώ και με Αραβες, Τούρκους, Ελληνες και Λιβανέζους κροίσους να συναγωνίζονται για τους μεγαλύτερους λογαριασμούς, μετατρέπει το Nammos σε χρηματιστήριο.

Γύρω στο 2009 μπαίνει στο «παιχνίδι» της διασκέδασης ο Αντώνης Ρέμος, δίνοντας την πρώτη καλοκαιρινή συναυλία του, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό. Βάσει των τζίρων, επιτυχημένες συναυλίες θεωρούνται του 2014, όταν οι Αντώνης Ρέμος και Χούλιο Ιγκλέσιας μοιράστηκαν την πλωτή εξέδρα του Nammos, η συνεργασία του Ελληνα τραγουδιστή με τους διαχρονικούς Gipsy Kings το 2016 και, φυσικά, του φετινού Ιουλίου με τον Ιταλό τροβαδούρο της αγάπης Ερος Ραματσότι.

Τις χρονιές αυτές αρχίζει και το στενό μαρκάρισμα από τον «βασιλιά» του real estate Γιάννη Παπαλέκα, που έχει μάθει να αποκτά αυτό που βάζει στο μάτι. Ετσι, κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων που κράτησαν τουλάχιστον έναν ολόκληρο χρόνο, το Nammos άλλαξε και πάλι χέρια. Η αγοραπωλησία έφτασε τα 10.500.000 ευρώ και αφορά συνολικά τρία ακίνητα στη Μύκονο, μεταξύ των οποίων και αυτό όπου στεγάζεται το διάσημο Nammos.

Champagne shower

Εκτός από τις συναυλίες του Αντώνη Ρέμου, στο Nammos έχουν γίνει και τα πιο μυθικά γλέντια. Ανάμεσα σ’ αυτά, η γαμήλια δεξίωση τον Σεπτέμβριο του 2014 του Αιγύπτιου σεφ Σάμι Ιμπραήμ, ενός εκ των τριών ιδιοκτητών του Nammos, ο οποίος αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης με τη γυναίκα της ζωής του Καρίνα. Η γαμήλια δεξίωση δόθηκε στο διάσημο beach bar restaurant της Ψαρούς, το οποίο είχε διαμορφωθεί καταλλήλως.

we5yt 2

Εναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2015, το σχεδιαστικό δίδυμο των Dsquared διοργάνωσε το μεγαλύτερο champagne shower που έγινε ποτέ στο beach bar. Σ’ αυτό το κάλεσμα διοργανώθηκε και η πιο πρωτότυπη επίδειξη μόδας, αφού τo catwalk σχηματίστηκε από ξαπλώστρες πάνω στις οποίες τα μοντέλα αλλά και οι Ντιν και Νταν επέδειξαν τη δουλειά τους. Ακολούθησε ένα τρελό κατάβρεγμα με σαμπάνια σε σωματώδη αγόρια και γυμνόστηθα καλλίγραμμα κορίτσια.

Αξέχαστο είναι και το πάρτι της Ράνα Ζέιν, συζύγου του Λιβανέζου εφοπλιστή Ριάντ Ζέιν, τον Ιούλιο του 2016, με guest τραγουδίστρια την Ελενα Παπαρίζου. Για χάρη της η παραλία άλλαξε εντελώς, θαλαμηγοί είχαν κατακλύσει τον μικροσκοπικό κόλπο της Ψαρούς και πάνω από 1.000 άτομα διασκέδασαν με την ψυχή τους στο μεγάλο πάρτι.

we5yt 1

offer

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...