Τεχνητό κρέας από τα… χέρια των Μπράνσον και Γκέιτς

Λύση στο πρόβλημα της πείνας επιδιώκουν να δώσουν οι Μπιλ Γκέιτς και Ρίτσαρντ Μπράνσον, επενδύοντας στην παρασκευή τεχνητού κρέατος στο εργαστήριο

Λύση στο πρόβλημα της πείνας επιδιώκουν να δώσουν οι Μπιλ Γκέιτς και Ρίτσαρντ Μπράνσον, επενδύοντας στην παρασκευή τεχνητού κρέατος στο εργαστήριο, στοχεύοντας στη μελλοντική χρήση του ως τροφή.

Οι δύο επιχειρηματίες επένδυσαν από κοινού με τον Τζακ Γουέλς, πρώην επικεφαλής της General Motors, στη start-up εταιρία Memphis Meats, η οποία δραστηριοποιείται στην παρασκευή τεχνητού κρέατος στο εργαστήριο. Πρόκειται για ένα ζωικό προϊόν που δεν αποτελεί μέρος του σώματος ενός ζώου, αλλά παράγεται από κύτταρά του.

Βλαστοκύτταρα που λαμβάνονται από ζωντανό ζώο τοποθετούνται σε διάλυμα θρεπτικών ουσιών και ζάχαρης και με τη χρήση οξυγόνου σε τέσσερις ως έξι εβδομάδες δημιουργείται ένα κομμάτι κρέας. Το τεχνητό αυτό κρέας η Memphis Meats το αποκαλεί «καθαρό», δεδομένου ότι παράγεται στο εργαστήριο, χωρίς αντιβιοτικά και συνθετικά πρόσθετα της μαζικής παραγωγής κρέατος. Η εταιρία έχει ήδη συγκεντρώσει 18.500.000 ευρώ για τη συνέχιση των πειραμάτων αλλά και για να εξασφαλιστεί πως το υποκατάστατο του κρέατος θα είναι φθηνότερο από το κανονικό.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, o ιδρυτής της εταιρίας Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε 30 χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να σκοτώσουν τα ζώα για να τραφούν με κρέας. Τέλος, όπως αναφέρουν η γαλλική «Le Figaro» και η γερμανική «Die Welt», θα είναι εμπορικά διαθέσιμο από το 2021.

Αλεξία Κοσίνα

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ