Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Ο Θεός του χάους σπέρνει τον τρόμο!

❱❱ SOS για τη σημαδιακή Παρασκευή και 13, που απειλεί την ανθρωπότηταΟ «θεός του χάους» απειλεί να σπείρει τον τρόμο στην ανθρωπότητα! Και όλα αυτά δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή η πλοκή χολιγουντιανής ταινίας καταστροφής! 

Σύμφωνα με τη NASA, την ημέρα που θεωρείται πιο γρουσούζικη από οποιαδήποτε άλλη ένας γιγάντιος αστεροειδής, γνωστός ως «θεός του χάους», θα περάσει τόσο κοντά στη Γη, που θα κινηθεί σε μικρότερη απόσταση από τον πλανήτη μας απ’ ό,τι οι δορυφόροι επικοινωνιών!

Οπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της, ο 99942 Apophis, που ανήκει στην κατηγορία των Δυνητικά Επικίνδυνων Αστεροειδών, θα περάσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε απόσταση αναπνοής από τη Γη, θέτοντας σε συναγερμό τους επιστήμονες, οι οποίοι τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί «κάτι να πάει στραβά».

Την αποκάλυψη κάνουν οι βρετανικές εφημερίδες «Express» και «Daily Star», σημειώνοντας ότι ο αστεροειδής πήρε το όνομά του από τον θεό του χάους της Αρχαίας Αιγύπτου Αποφις, ο οποίος προσπαθούσε να βυθίσει τον κόσμο στο σκοτάδι καταστρέφοντας τον Ηλιο.

Εχει μήκος 340 μέτρων και κινείται με ταχύτητα 40.233,6 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ την Παρασκευή 13 Απριλίου 2029 θα περάσει σε απόσταση 31.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Η NASA

«Αυτό το μέγεθος είναι μικρότερο από την απόσταση στην οποία κινούνται σε τροχιά γύρω από τη Γη κάποια από τα διαστημικά σκάφη μας» αναφέρει η NASA, με τις βρετανικές εφημερίδες να εξηγούν ότι οι δορυφόροι επικοινωνιών και οι μετεωρολογικοί δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά 36.000 χλμ. από τη Γη. Αυτό σημαίνει ότι ο «θεός του χάους» θα περάσει κυριολεκτικά από κάτω τους.

Ο 99942 Apophis είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς που θα περάσουν σε τόσο κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας, αναφέρει η «Express», σημειώνοντας ότι «πιθανή σύγκρουση θα είναι δυνητικά καταστροφική για όλες τις μορφές ζωής στη Γη».

Οι πιθανότητες σύγκρουσης το 2029 υπολογίζονται σε 1 στις 100.000, και είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με τις πιθανότητες που είχε ο αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη το 2009, όταν ήταν μόλις 4 στο 1.000.000.

Αυτό όμως που τρέμουν περισσότερο οι αστρονόμοι είναι ότι οποιαδήποτε μεταβολή στην ελλειπτική τροχιά του αστεροειδούς θα έχει καταστροφικές συνέπειες λόγω της μεγάλης ταχύτητάς του.

Μάλιστα η NASA υπολόγισε ότι αρκεί μια απόκλιση μόλις 600 μέτρων, εξαιτίας της γήινης βαρύτητας, για να πέσει στη Γη. Ο «θεός του χάους» θα κινείται τόσο γρήγορα, που θα χρειαστεί μόλις ένα λεπτό για να φτάσει από τη Σελήνη στην τροχιά δίπλα στη Γη.

Αρχικά θα εμφανιστεί στον ουρανό της Αυστραλίας στο Νότιο Ημισφαίριο, θα κινηθεί δυτικά και, αφού περάσει πάνω από τον Ινδικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό, θα βρεθεί πάνω από τις ΗΠΑ.

Η NASA εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανό ο αστεροειδής να υποστεί μεταβολές στην επιφάνειά του και την τροχιά του, περνώντας μέσα από το πεδίο βαρύτητας και την ατμόσφαιρα της Γης.

Οι επιστήμονες φοβούνται επίσης για πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει στη λειτουργία των δορυφόρων επικοινωνίας το πέρασμα του αστεροειδούς, αλλά και η πιθανή επίδραση που θα έχει η δική του βαρύτητα στο νερό των θαλασσών.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...




Μποζουκια Αθηνα