«Βόμβα» από την ερωμένη του δασκάλου

Απρόσμενες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Αγρινιώτη δασκάλου Νίκου Μέντζου το 2011, καθώς η ερωμένη του θύματος «έβγαλε λάδι» τη χήρα του, η οποία κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Από την Εύα Παπαδάτου

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου (ΜΟΔ), εκτός από τη γυναίκα με την οποία φέρεται ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση ο 46χρονος εκπαιδευτικός, που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του το 2011 στη Ρουπακιά Αγρινίου, εξετάστηκαν και τα αδέλφια της.

Η μάρτυρας «βομβαρδίστηκε» από ερωτήσεις της έδρας αλλά και των δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, αλλά δεν απάντησε σε όλες, ισχυριζόμενη είτε πως δεν θυμόταν είτε κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα. Όμως, δεν άργησε να ανάψει «φωτιές» στο δικαστήριο όταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπερασπίστηκε την κατηγορουμένη.

Η ερωμένη ισχυρίστηκε ότι δεν έπαιρνε λεφτά από τον Μέντζο, όπως έλεγαν οι φήμες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η χήρα όταν έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση του άντρα της δεν εξοργίστηκε σε τέτοιο βαθμό που να θέλει να τον δολοφονήσει. «Εγώ δεν τη θεωρώ κατηγορουμένη» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν γνώριζε πότε η σύζυγος του δασκάλου έμαθε για τη σχέση τους, εκείνη είπε ότι δεν ήξερε, καθώς όταν βρισκόταν με τον 46χρονο δεν συζητούσαν ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις οικογένειές τους. Ένα σημαντικό στοιχείο που ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα, σύμφωνα με την «Αιχμή», που βρέθηκε στο ΜΟΔ Μεσολογγίου, ήταν ότι η ερωμένη ανέφερε πως τη μέρα της δολοφονίας βρισκόταν στο πατρικό της για τις προετοιμασίες του Πάσχα όταν έλαβε ένα γραπτό μήνυμα από τον Μέντζο που έλεγε: «Σ’ αγαπώ, να φυλάγεσαι». Η ίδια όμως ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν έχει ιδέα γιατί της έστειλε κάτι τέτοιο ο 46χρονος.

Τυπική σχέση

Τη «σκυτάλη» πήραν τα αδέλφια της ερωμένης, τα οποία δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν πολλά για τον εξωσυζυγικό δεσμό της με τον άτυχο άντρα και πως η δική τους σχέση μαζί του ήταν τυπική, ως γονείς απέναντι σε δάσκαλο. Κατόπιν εξετάστηκαν δύο συγχωριανές της ερωμένης, η μία εκ των οποίων ανέφερε ότι περνώντας το πρωί της μοιραίας μέρας από έναν δρόμο είδε το αυτοκίνητο του θύματος σταθμευμένο στην άκρη και στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο ίδιος, ενώ έξω από αυτό ήταν κάποιοι άνδρες, τους οποίους δεν είδε, καθώς ήταν γυρισμένοι με την πλάτη προς τον δρόμο.

Η δεύτερη μάρτυρας, που ήταν γειτόνισσα της ερωμένης, είπε -μεταξύ άλλων- πως σε συζήτηση που είχε με κάποιον εκείνος της είπε: «Αν θέλεις να μάθεις ποιος “έφαγε” τον δάσκαλο, θα σου πω εγώ: Ο γαμπρός του τον “έφαγε”. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αδελφής του Μέντζου, η οποία είπε ότι γίνεται αυτή η αναφορά τώρα επειδή ο άντρας της έχει πεθάνει και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Σταρ Ελλάς και ο «πρίγκηψ» των Ρομά

Έξι χρόνια πριν, όταν το ζευγάρι κοσμούσε τις σελίδες lifestyle περιοδικών, η σχέση του αποτελούσε είδηση: μια πρώην Σταρ Ελλάς είχε ερωτευτεί τον «πρίγκιπα των Τσιγγάνων», όπως τον αποκαλούσαν, έναν άνδρα που συστηνόταν ως επιχειρηματίας.

Τέλος ο Κατερινόπουλος από τον Κουσουλό – Η ανατροπή που άλλαξε τα πάντα

Μια στιγμή που έμοιαζε καθοριστική εκτυλίχθηκε στον αέρα της...

Τρελά ερωτευμένος μετά από 15 χρόνια γάμου γνωστός τραγουδιστής – «Θα σε διάλεγα σε κάθε ζωή»

«Είσαι η αλήθεια μέσα σε όλο τον θόρυβο, η γαλήνη σε κάθε καταιγίδα και το φως που με οδηγεί πάντα πίσω στο σπίτι»

Μενεγάκη και Ματέο «θύματα» του «Erminio»

Ο αγριεμένος «Erminio» «χτύπησε» στο πέρασμά του και τον...

Ο «θησαυρός» της Μαρινέλλας – Η βίλα, οι επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα

Η Μαρινέλλα, στα 65 χρόνια καριέρας της στο τραγούδι,...

Αποκάλυψη για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Υπήρχε τρίτο άτομο στον γάμο και το ανακάλυψα από τη TV»

«Δε με απασχολεί τίποτα πια. Είχα πει ότι στη σχέση μας υπήρχε έλλειψη σεβασμού, εννοώντας την ύπαρξη τρίτου προσώπου»

Λαμπερό πάρτι γενεθλίων για γνωστή παρουσιάστρια μετά το διαζύγιο

Η παρουσιάστρια δείχνει έτοιμη να αφήσει το παρελθόν πίσω της και να επικεντρωθεί σε όσα έχουν πραγματική σημασία, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της νέας της καθημερινότητας με αισιοδοξία και δύναμη.