Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Δέος με τις προφητείες για Τουρκία και φονικό ιό!

Σοκ και δέος γεννά η επιβεβαίωση των προφητειών του αγίου Παϊσίου και του Κοσμά του Αιτωλού, που είχαν προβλέψει τα δεινά με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη η ανθρωπότητα αλλά και η χώρα μας, μιλώντας για θανατηφόρες επιδημίες αλλά και «πόλεμο» με τους Τούρκους!

Την ώρα που στις Καστανιές του Εβρου η κατάσταση θυμίζει καζάνι έτοιμο να εκραγεί με τις τουρκικές Αρχές να «σπρώχνουν» τα καραβάνια των μεταναστών στη νεκρή ζώνη ανάμεσα στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να τους υποδεικνύουν τα περάσματα για να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος, οι ζοφεροί οιωνοί του Αγιορείτη μοναχού του 20ού αιώνα αλλά και του Κοσμά του Αιτωλού μοιάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ!

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο αγιος Παΐσιος, «την Ελλάδα την περιμένουν πολλά», με την προφητεία του να επιβεβαιώνεται κάθε ημέρα και περισσότερο!

«Ο κόσμος θα υποφέρει πολλά, μετά θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία που θα γίνει παγκόσμιος» είχε πει χαρακτηριστικά αφήνοντας ωστόσο μια χαραμάδα φωτός για το μέλλον της πατρίδας μας! «Η Ελλάδα θα μεγαλουργήσει!» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο γέροντας επικαλούμενος μάλιστα προηγούμενες προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού.

Θα επέμβει ο Ρώσος

«Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν» έλεγε ο άγιος Παΐσιος επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Πατροκοσμά, ενώ θέλοντας να εμψυχώσει τους Ελληνες σε ενδεχόμενη όξυνση του κλίματος με την τουρκική πλευρά τόνιζε ότι ο Θεός θα είναι με το μέρος μας! Μάλιστα είχε προφητεύσει και τις τουρκικές προκλήσεις στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.

«Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα Εξαμίλια, διότι τα Εξαμίλια δεν είναι ούτε χωριά ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας» εξηγούσε ο γέροντας Παΐσιος.

«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά αυτό δεν θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού» έλεγε τονίζοντας ότι «το Εξαμίλι θα είναι η αρχή του τέλους…».

Πόλεμος

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προφητείες των δύο ορθόδοξων μοναχών που ανακηρύχθηκαν άγιοι της Εκκλησίας μας, θα ακολουθήσει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

«Στην αρχή οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους» αναφέρει ο Αγιορείτης μοναχός.

Εξίσου συγκλονιστικές όμως είναι και οι προφητείες τους για τις σύγχρονες ασθένειες που θερίζουν μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού! «Σήμερον, αύριον περιμένωμεν θανατικάς ασθενείας μεγάλας, οπού να μη προφθάσωμεν οι ζωντανοί να θάπτομεν τους αποθαμένους» έλεγε ο Κοσμάς ο Αιτωλός και η γρίπη αλλά και η έξαρση του κορονοϊού σε Κίνα αλλά και Ευρώπη επιβεβαιώνουν τις δυσοίωνες προβλέψεις του…

Οι επιδημίες που έπληξαν τον πλανήτη ως σήμερα!

Από την αρχαιότητα ως σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιδημίες, ιούς και θανατηφόρες ασθένειες.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που έχουν μείνει στην Ιστορία ήταν οι εξής:

 Πανούκλα (430- 427 π.Χ.)

Είχε επίκεντρο την Αθήνα. Μέσα σε περίοδο τριών ετών έχασε τη ζωή του το ένα τέταρτο με ένα τρίτο του πληθυσμού.

 Η πανούκλα του Ιουστινιανού (541-542)

Πιστεύεται ότι προήλθε από την Κίνα, εξαπλώθηκε στην Αφρική και κατέληξε στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να στοιχίσει τη ζωή σε 25.000.000 ανθρώπους.

 Μαύρη πανώλη (1346-1353)

Έχει μείνει στην Ιστορία και ως «Μαύρος Θάνατος» και έπληξε την Ευρώπη στα μέσα του 14ου αιώνα. Η πανδημία προκλήθηκε πιθανώς από ένα βακτήριο που ενδημούσε σε πληθυσμούς της κεντρικής Ασίας πριν από περίπου 2.600 χρόνια. Εκτιμάται ότι λόγω της μαύρης πανώλης περίπου 20.000.000 με 25.000.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

 Πρώτη πανδημία χολέρας (1817-1824)

Καθώς ο βρετανικός στρατός βρισκόταν στην Ινδία, η χολέρα που εξαπλωνόταν στην Ασία πέρασε και στη Μεσόγειο και την ανατολική Αφρική. Εκτιμάται ότι τα θύματα ανέρχονταν σε 125.000 μέσα σε έναν χρόνο.

 Τρίτη πανδημία χολέρας (1852-1860)

Θεωρείται μία από τις χειρότερες πανδημίες χολέρας (από τις συνολικά εφτά που έχει βιώσει ως τώρα η ανθρωπότητα), αλλά είχε και κάποια θετικά. Τα καλά νέα ήταν ότι ο Βρετανός γιατρός John Snow ανακάλυψε ότι το μολυσμένο νερό ήταν αυτό που εξάπλωνε τη χολέρα.

 Ρωσική γρίπη

Ήταν η πρώτη που επηρέασε τον μοντέρνο κόσμο και έκανε τον γύρο της υφηλίου μέσα σε μόνο τέσσερις μήνες. Μετά το πέρας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της κινητικότητας του στρατού, ακολούθησε η πανδημία της γρίπης που σκότωσε περίπου όσους ανθρώπους σκότωσε και ο ίδιος ο πόλεμος (30 με 50 εκατομμύρια).

 AIDS/HIV (1960 ως σήμερα)

Τα πρώτα περιστατικά υπήρχαν πριν από τη δεκαετία του ’60 και του ’70. Μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 36.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.



Μποζουκια Αθηνα