Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026

Εύη Δρούτσα για Ακύλα: «Δεν τον μετράς φωνητικά – Με ποιον θα...

Δηλώσεις στο Πρωινό παραχώρησε η Εύη Δρούτσα. Η γνωστή...

«Τζένη, Τζένη»: Υπέρκομψη Μπαλατσινού στο Μέγαρο Μουσικής!

Κομψότατη, με το ανανεωμένο καρέ μαλλί της και τον...

Μπαρκάρει για… γάμο και η Δανάη Μπάρκα

Φήμες για πρόβα νυφικού της Μπάρκα με τον Φάνη...

Το Σόι σου: Ίωση «θερίζει» τους Χαμπέους – Το πατρικό γίνεται… κλινική!

Μια ίωση αρχίζει να «ρίχνει» τους Χαμπέους τον έναν...

Απειλές και πόλεμος

Η δημοσιογράφος κάνει λόγο για χυδαίες συκοφαντίες εις βάρος της

Στο φως το άγριο παρασκήνιο πίσω από την απουσία της Ράνιας Καρατζαφέρη από την κηδεία του πρώην συζύγου της, του δαιμόνιου ρεπόρτερ Σπύρου Καρατζαφέρη

Πριν από 22 ημέρες ο πόνος μούδιασε όλο της το σώμα, όταν ενημερώθηκε ότι ο πρώην άνδρας της, Σπύρος Καρατζαφέρης, δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή.

Του Γιάννη Αρμουτίδη

Οι ώρες δύσκολες, οι αναμνήσεις πολλές… Σήμερα η Ράνια Καρατζαφέρη ανοίγει την καρδιά της στην «Espresso» και μιλά πρώτη φορά για τους λόγους που την κράτησαν μακριά από το τελευταίο «αντίο», την τελετή αποτέφρωσης του ανθρώπου που αγάπησε και έζησε μαζί του μοναδικές στιγμές.

Μιλά για όλα όσα τη στιγμάτισαν βαθιά τα τελευταία χρόνια, για απειλές, συκοφαντίες και για μια σχέση που σφράγισε τη ζωή της.

Υστερα από επιθυμία της οικογένειας, η τελετή αποτέφρωσης του θρυλικού δημοσιογράφου και αιώνιου ρεπόρτερ Σπύρου Καρατζαφέρη πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Κυρία Καρατζαφέρη, ενημερωθήκαμε πως δεν ήσασταν παρούσα ούτε στο τρισάγιο ούτε στην τελετή της αποτέφρωσης…

Αλήθεια είναι…

Κυρία Καρατζαφέρη, δεν θέλατε ή δεν μπορέσατε να πάτε στην τελετή αποτέφρωσης του πρώην συζύγου σας;

Φυσικά και ήθελα και μπορούσα! Δεν είχα δικαίωμα να πω κι εγώ ένα τελευταίο «αντίο» σε αυτόν τον άνθρωπο;

Τότε, γιατί δεν πήγατε;

Γιατί μόλις λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Σπύρου δέχτηκα απειλές και μια χυδαία συκοφαντία, να μην τολμήσω να εμφανιστώ στην κηδεία, γιατί θα γίνουν επεισόδια και φασαρίες, ενώ ζήτησαν επίσης να μου μεταφερθεί ότι έχουν στείλει εξώδικο να μην τολμήσω να μιλήσω στα ΜΜΕ.

Δεν θα γινόμουν ποτέ πρωταγωνίστρια σε μια τέτοια ντροπιαστική σκηνή, σέβομαι τον Σπύρο και τον εαυτό μου. Επειδή προφανώς βασίστηκαν στη σιωπή, στη διακριτικότητα και την εχεμύθειά μου όλα αυτά τα χρόνια, πίστεψαν πως ούτε αυτή τη φορά θα αντιδράσω. Ε, όχι! Αυτό ξεπέρασε κάθε όριο και δεν μπορώ να σιωπήσω.

Πρέπει, επιτέλους, να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τη μνήμη ενός τόσο σπουδαίου ανθρώπου, που με έχει σημαδέψει για πάντα!

Θέλετε να μας πείτε τι έχει συμβεί;

Ακούστε. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκα επίσημα στο πλευρό του Σπύρου ξεκίνησε ένας υπόγειος, ανελέητος πόλεμος εναντίον μου.

Υπενθυμίζω ότι ο άνθρωπος αυτός με αγάπησε, με πίστεψε και μου έδωσε χώρο και την ευκαιρία να δείξω ποια είμαι και τι μπορώ να κάνω. Με διεκδίκησε, με παντρεύτηκε, μου πρόσφερε με δική του θέληση το επώνυμό του και δεν δίσταζε σε όλες τις δημόσιες συνεντεύξεις του (κάτι που έκανε πρώτη φορά στη ζωή του με μένα, καθώς μέχρι τότε ουδείς ή έστω ελάχιστοι άνθρωποι -κι αυτοί του στενού του περιβάλλοντος- γνώριζαν προηγούμενους γάμους ή σχέσεις του) να μιλάει για μένα με λόγια λατρείας, εκφράζοντας ακόμη και τον θαυμασμό του για τη δημοσιογραφική μου δεινότητα, παρά το τότε νεαρό της ηλικίας μου.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έλεγε πως είμαι η διάδοχός του, η συνέχειά του στη δημοσιογραφία (είναι καταγεγραμμένες αυτές οι συνεντεύξεις). Ηταν, όμως, δικές του αποφάσεις και ανάγκες. Εγώ δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από αυτά!

Σας κατηγορούσαν για όλα αυτά;

Ολα αυτά προφανώς και δεν άρεσαν σε κάποιους (δεν θα προσδιορίσω προσώρας αν προέρχονται από το επαγγελματικό, το φιλικό ή το συγγενικό περιβάλλον), οι οποίοι από την πρώτη στιγμή φρόντιζαν να με διαβάλλουν πως σκοπός μου ήταν «να του τα φάω» κι ότι τον παντρεύτηκα για να με αποκαταστήσει οικονομικά και επαγγελματικά.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, τους διέψευσα πανηγυρικά! Δημοσιογραφικά και προσωπικά στάθηκα δίπλα του με την αξία μου, με την αγάπη μου και με απόλυτη ανιδιοτέλεια, πράγματα τα οποία ως ευφυής άνθρωπος είχε δει σε εμένα από την αρχή.

Δηλαδή, δεν διήγατε πολυτελή βίο;

Η ζωή μου μαζί του δεν ήταν μια χλιδάτη ζωή. Τουναντίον…

Σχεδόν σε όλη μας τη συμβίωση ήμασταν 24 ώρες το 24ωρο μαζί. Δουλεύαμε όλη μέρα και το βράδυ επιστρέφαμε σπίτι μας. Δεν κάναμε χλιδάτα ταξίδια, δεν αγόραζα ακριβά ρούχα, δεν μου έκανε ακριβά δώρα.

Αλλωστε, τίποτα από όλα αυτά δεν με ενδιέφερε ποτέ και το απέδειξα και στην πορεία. Πώς; Φεύγοντας από αυτόν τον γάμο χωρίς να πάρω τίποτα. Τίποτα! Ούτε χρήματα, ούτε ακίνητα, ούτε τίποτα.

Αντιθέτως, φεύγοντας δεν κατάφερα να πάρω και προσωπικά μου πράγματα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, βαλίτσες με χρυσά και ασημένια μαχαιροπίρουνα, σερβίτσια με φλοίδες χρυσού και ασημιού, ασημικά, χαλιά, κουβέρτες, τα πολύτιμα βιβλία μου…

Α! Ξέχασα! Και, λυπάμαι, αλλά οφείλω πια να το πω. Εφυγα με κάτι από αυτόν τον γάμο: με δυο δάνεια που είχα πάρει στο όνομά μου για να φτιάξουμε ένα σπίτι στον Θεολόγο, που το ονειρευόμασταν για μόνιμη κατοικία, και ένα αυτοκίνητο μάρκας Peugeot, που επίσης πήρα με δάνειο και έπρεπε να πληρώνω 600 ευρώ τον μήνα.

Τα ξέρουν όλοι αυτά…

Μετά τον χωρισμό σας τι έγινε;

Πράγματι, λοιπόν, οι προσπάθειες των συκοφαντών, που έκρυβαν μέσα τους φθόνο, ζήλια και μίσος για μένα, ευοδώθηκαν. Χωρίσαμε και έμεινα με όλα αυτά τα δάνεια στην πλάτη.

Το… περίφημο σπίτι, λοιπόν, στον Θεολόγο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και πλειστηριάστηκε, ενώ για το αυτοκίνητο μπήκα στον νόμο Κατσέλη. Μάλιστα, ακόμα το πληρώνω και θα το πληρώνω για χρόνια χωρίς να το έχω (!), καθώς λίγους μετά τον χωρισμό είχα ένα τροχαίο και τότε δεν μπόρεσα να σηκώσω το κόστος της επισκευής του.

Εφυγα, λοιπόν, αγκαλιά μόνο με τα χρέη μου. Εφυγα αθόρυβα, κόβοντας μαχαίρι κάθε επαφή. Δεν δημιούργησα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα και δεν ενόχλησα, δεν μίλησα, δεν προκάλεσα και δεν εξέθεσα κανέναν.

Και παρ’ όλα όσα είχα υποστεί, δεν το έβαλα κάτω, προχώρησα. Απέκτησα τον μονάκριβο γιο μου, ο οποίος θα γίνει δημοσιογράφος. Αρχισα και πάλι να εργάζομαι και να ζω με αξιοπρέπεια.

Υστερα από τόσα χρόνια, τι ήταν τελικά αυτό που πυροδότησε τις απειλές και τις συκοφαντίες, όπως λέτε, εναντίον σας;

Πείτε μου εσείς… Τους προειδοποιώ, όμως, να μη με προκαλέσουν ξανά, γιατί η Ράνια της σιωπής, της υπομονής και της ανοχής που ήξεραν δεν υπάρχει πια.

Ειδικά μετά την τραγική, την απαράδεκτη ασέβειά τους να με απειλήσουν μέσω κοινού φίλου «να μην τολμήσω να πατήσω στην κηδεία, γιατί θα δω τι θα πάθω, θα γίνουν επεισόδια και φασαρίες».

Δηλαδή, ενώ το άψυχο σώμα του ήταν ακόμα ζεστό, η πρώτη σκέψη τους ήταν να απειλήσουν και να συκοφαντήσουν εμένα; Και μάλιστα ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια που δεν ενόχλησα, επαναλαμβάνω, ποτέ κανέναν!

Γιατί δεν το τόλμησαν όσο ζούσε, άραγε, αλλά το τόλμησαν αμέσως μόλις πέθανε;

Δεχτήκατε και άλλη απειλή;

Ναι, δεν σταμάτησαν εκεί. Με απείλησαν και με εξώδικο προκειμένου να με φιμώσουν, απαγορεύοντάς μου να μιλάω για εκείνον στα ΜΜΕ, το οποίο ακόμη περιμένω.

Δεν το ήξερα ότι έπρεπε να παίρνω την άδειά τους για να τιμήσω και να πω δυο όμορφα λόγια για να έναν άνθρωπο που με στιγμάτισε και, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, είμαι και θα είμαι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί του!

Τι απαντάτε σε αυτό;

Απαντώ πως ξεχνούν πως ο ίδιος δεν αρνιόταν ποτέ να δώσει συνεντεύξεις σε συναδέλφους του και ειδικά στους νεότερους, τους οποίους αγαπούσε και πάντα βοηθούσε.

Το ίδιο κάνω κι εγώ, και θα συνεχίσω να το κάνω, γιατί, ως μάχιμη ρεπόρτερ 35 χρόνια, ξέρω τον κόπο τους και σέβομαι το ψωμί τους.

Τα χρόνια που γράψαμε τηλεοπτική ιστορία με τον Σπύρο τα βάλαμε με πρωθυπουργούς, υπουργούς, εισαγγελείς, μητροπολίτες, επιχειρηματίες, κάτσαμε στο εδώλιο πόσες φορές και στάθηκα παλικάρι. Και θα κολλήσω στο… εξωδικάκι τους;

Θα προχωρήσετε σε νομικές ενέργειες;

Σεβόμενη τη μνήμη αυτού του ανθρώπου, δεν θα προχωρήσω προς στιγμήν σε μηνύσεις και αγωγές για τις απειλές και τις απαράδεκτες συκοφαντίες.

Τελευταία φορά θα τους προστατεύσω, αλλά, αν προκληθώ ξανά, θα είμαι αμείλικτη και όλοι αυτοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν και να αποδείξουν τους ψευδέστατους ισχυρισμούς τους προς τρίτους (τους οποίους ισχυρισμούς και τις απειλές ζήτησαν μάλιστα επιτακτικά να μου τους μεταφέρουν και, αν χρειαστεί, θα το επιβεβαιώσουν), ότι εγώ «εκμεταλλεύτηκα, ξεζούμισα και ρούφηξα το μεδούλι του Σπύρου».

Εγώ για όσα υποστηρίζω έχω αποδείξεις. Και τότε θα βγει στο φως ποιοι πραγματικά εκμεταλλεύτηκαν και ξεζούμισαν τον άνθρωπο αυτόν.

Για να τελειώνουμε μια για πάντα. Με την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και την υπόληψή μου δεν θα παίξει κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαζύγιο για ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών – «Δεν είμαστε πια μαζί, περάσαμε 40 κύματα μέχρι να το αποφασίσουμε»

Δεν ήταν εύκολο, ποτέ δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχει ένας δεσμός. Αλλά όταν υπάρξει μια πιο βαθιά συνειδητοποίηση και αποδοχή για την απόφαση και σεβασμός γι’ αυτό το δημιούργημα που έχουμε φτιάξει, τότε μπορείς να

Ξανά στο νοσοκομείο η Σία Κοσιώνη – Τι συνέβη;

Δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει από το νοσοκομείο η Σία Κοσιώνη και το πρωί της Τετάρτης ήταν πάλι εκεί. Τι συνέβη;

«Πήγαινα στον γιατρό με την ελπίδα ότι θα έχω κάτι και θα τελειώνω με αυτή τη ζωή»

Ο γνωστός ηθοποιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Νωρίς Νωρίς» της Τετάρτης και αναφέρθηκε στη μάχη που έδινε με την κατάθλιψη.

Πλαστή η διαθήκη του ετεροθαλούς αδελφού του Σεργιαννόπουλου – Τι είχε κληρονομήσει από τον ηθοποιό;

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαθήκη του ετεροθαλή αδελφού του Νίκου Σεργιανόπουλου καθώς το δικαστήριο έκρινε πως η υπογραφή του στη διαθήκη του ήταν πλαστή.

Γνωστός πολιτικός μας «συστήνει» την κούκλα κόρη του

Η όμορφη κοπέλα είναι κόρη γνωστού πολιτικού!

Διαζύγιο για την Ειρήνη Μερκούρη; «Πόσο λίγος είσαι; Θα πάρεις σύντομα αυτό που αξίζεις δειλέ»

Η Ειρήνη Μερκούρη είναι παντρεμένη με τον γιατρό Γιάννη Κουτσόπουλο εδώ και δέκα χρόνια ενώ το 2024 απέκτησαν την κόρη τους.

Καλομοίρα: «Τον ζηλεύω τον Γιώργο! Μου έδωσε δικαίωμα, πληγώθηκα και δεν θέλω να το θυμάμαι»

Η Καλομοίρα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» της Τρίτης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον σύζυγό της, Γιώργο. Εξομολογήθηκε αν έχουν φτάσει ποτέ στα όρια του χωρισμού και αν τον ζηλεύει.