Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Καθηλωτικό το αποψινό επεισόδιο του «Σασμού» – Συγκλονίζει ο θρήνος της Βασιλικής!

Ο Μαθιός κι η Βασιλική καταρρέουν, ενώ μία απρόσμενη παρουσία θα εκπλήξει την Καλλιόπη και το Μαθιό, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής

Στο συγκλονιστικό αποψινό επεισόδιο της σειράς «Σασμός» θα δείτε το θρήνο της Βασιλικής, το θρήνο της μητέρας, κάθε μητέρας, που χάνει το παιδί της.

Στη μισοσκότεινη εκκλησία οι φλόγες των κεριών που τρέμουν συμπλέουν με το μοιρολόι, το πνιχτό κλάμα και τα αναφιλητά. Σιγανές κουβέντες, ψίθυροι παρηγοριάς, δεν μπορούν να «γλυκάνουν» τη μεγάλη νύχτα, αυτή που κυριαρχεί στην ψυχή της Βασιλικής.

Σε μια εικόνα τραγικού πένθους, μέσα από  μια «πιετά», η Βασιλική, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, μεταμορφώνεται. Γίνεται η ηρωΐδα που έλκει την καταγωγή της από τον Όμηρο και το αρχαίο δράμα, από τα γυναικεία πρόσωπα των τραγικών, τη μάνα του «Επιταφίου» έως τις γυναίκες που χάνουν τα παιδιά τους σε κάθε μορφής πόλεμο.

Μα πάνω απ΄όλα γίνεται το σύμβολο της μητέρας που θρηνεί. Μέσα στο θρήνο της Βασιλικής,  σε αυτό το απόσταγμα βαθιών αισθημάτων, ενυπάρχει ο επιτάφιος θρήνος αλλά και ο θρήνος κάθε μάνας απανταχού της οικουμένης, η οποία σπαράζει για το παιδί της.

Η σορός του Νικηφόρου γίνεται η σορός κάθε νέου ανθρώπου που χάνεται αδόκητα, κάθε θύματος. Γίνεται ξύλινο καράβι που διασχίζει τους αιώνες, φορτωμένο με τις σορούς των θυμάτων της βίας. Στη σορό του Νικηφόρου ακουμπά, όχι μόνο ολόκληρη η Άνω Ποριά, αλλά ολόκληρος ο κόσμος.

Η μέρα της κηδείας του Νικηφόρου έφτασε. Όλο το χωριό τον αποχαιρετά σε πάνδημη συγκίνηση, ο Μαθιός κι η Βασιλική καταρρέουν, ενώ μία απρόσμενη παρουσία θα εκπλήξει την Καλλιόπη και το Μαθιό, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής.

Η Βασιλική μοιάζει να έχει μεταλλαχθεί, εμφανίζοντας ένα σκληρό πρόσωπο, που κανένας δεν περίμενε. Η Εύα έρχεται κοντά με τον Αντρέα. Την ίδια στιγμή, ένας μαύρος οιωνός επισκέπτεται στο νοσοκομείο τη γιαγιά Ειρήνη. Η δραματική της προειδοποίηση στην Αργυρώ, θα την αφήσει με το στόμα ανοιχτό…

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα