Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

«Akis’ Food Tour»: Στην κουζίνα της Καρπάθου και των Δωδεκανήσων

Στο τελευταίο επεισόδιο «Akis’ Food Tour» της σεζόν

Ξεκινάει από τον Άγιο Νικόλαο Σπόων. Οι ψαράδες αυτού του χωριού είναι ειδικοί στο ψάρεμα της μένουλας – είδος ψαριού που μοιάζει με σαρδέλα και ψαρεύεται από το βυθό της θάλασσας με ειδική τεχνική. Ο αγαπημένος σεφ δοκιμάζει για πρώτη φορά στη ζωή του παστή μένουλα αλλά και συμιακό γαριδάκι ωμό, δυο θρυλικούς θαλασσινούς μεζέδες των Δωδεκανήσων που τον ενθουσιάζουν.

Από τα χεράκια της κυρίας Ανθούλας γεύεται σκάρο πλακί, ένα ιδιαίτερο ψάρι που τρώγεται με τα λέπια. Στη συνέχεια ανηφορίζει για τη φιλόξενη Όλυμπο, το πιο φημισμένο χωριό της Καρπάθου. Οι ντόπιοι τον καλούν σε ένα από τα φημισμένα ολυμπίτικα γλέντια με τσαμπούνες και λύρες. Η γυναίκα του παπά ετοιμάζει φρέσκες μακαρούνες με τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι (τσίκνωση).

Και λίγο πριν δύσει ο ήλιος, σε έναν ξυλόφουρνο στην κορυφή του χωριού, οι μικρές μαθήτριες της Ολύμπου του μαθαίνουν τη συνταγή για γλυκιές τυρόπιτες με ανθότυρο (τούρτες).  Την επόμενη μέρα, στο χωριό Μενετές βρίσκει τον Στέλιο να τρυγάει τα αμπέλια και τον ακολουθεί στο σπίτι του για ένα λουκούλλειο γεύμα: τα αγριάδια με αμπελοφάσουλα  και οι κρεμμυδοκουλούρες πρωταγωνιστούν στο τραπέζι.

Το απόγευμα έχει ραντεβού για καφέ στο…Μέγαρο. Κάθε χωριό στην Κάρπαθο έχει ένα Μέγαρο, εκεί όπου μαγειρεύουν και συναντώνται όλοι οι ντόπιοι. Οι κυρίες από το χωριό Απέρι δείχνουν στον Άκη Πετρετζίκη πώς να φτιάχνει τα καρπαθικά γλυκά τρίγωνα.

Το γαστρονομικό οδοιπορικό συνεχίζεται με μια επίσκεψη σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα πανηγύρια του Αιγαίου. Ο Άκης επισκέπτεται το εκκλησάκι του Άη Γιάννη της Βρουκούντας, που βρίσκεται μέσα σε μια υπόγεια σπηλιά στη βόρεια πλευρά του νησιού. Οι ντόπιοι φτάνουν ως εκεί με καΐκια ή μουλάρια, φορώντας τις πολύχρωμες τοπικές φορεσιές. Χορεύουν όλο το βράδυ και μετά την πρωινή λειτουργία γεύονται λουκουμάδες, καρπούζι και τα πιο γλυκά ρεβίθια του κόσμου.

Κλείνοντας αυτό το επεισόδιο, ο αγαπημένος σεφ εύχεται «Καλό Καλοκαίρι» μαγειρεύοντας με καλύμνιους ψαράδες σε ένα απάνεμο λιμάνι της Καρπάθου και κάνοντας βουτιές σε θαλάσσιες σπηλιές.

Συντονιστείτε για μια γενναία δόση καλοκαιριού που θα σας ανοίξει την όρεξη. Κυριακή, στις 20.00 στον ALPHA. Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα