Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

«Kitchen Lab»: Νηστίσιμες προτάσεις ενόψει Σαρακοστής!

Σάββατο 22 & Κυριακή στις 16:40

«Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης συνδυάζει απλότητα και δημιουργικότητα σε συνταγές που είναι και απλές και ευφάνταστες, όμως απογειώνονται με λίγα αλλά σημαντικά βήματα.

Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με μια τηγανιά λαχανικών, ένα πεντανόστιμο και θρεπτικότατο ορεκτικό που θέλει τα κόλπα του για να γίνει κάτι μοναδικό και εκείνος σας τα προσφέρει απλόχερα. Αρχικά, κόβει σε κομμάτια, κρεμμύδι, καρότο, πράσινη πιπεριά και πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρει. Στο ίδιο τηγάνι, αφού αφαιρέσει τα λαχανικά, ρίχνει μανιτάρια champignon και τα σοτάρει μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι. Ξαναβάζει μέσα στο τηγάνι τα λαχανικά, προσθέτει ρίγανη, κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, σβήνει με λευκό κρασί, ρίχνει χυμό λεμονιού, μουστάρδα, μέλι, νερό, κρέμα βαλσάμικο, μαγειρεύει για 5-6 λεπτά και σερβίρει με ψωμί, φέτα με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμένο πιπέρι.

Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει χοιρινά σουβλάκια με πατάτες στο air fryer που είναι το απόλυτο φαγητό του Σαββατοκύριακου και γίνεται πανεύκολα, με απλά υλικά που, όταν συνδυαστούν, εκτοξεύουν την απόλαυση και τη γεύση. Για να τα ετοιμάσει, μαρινάρει κομμάτια από χοιρινό λαιμό μαζί με ξίδι από λευκό κρασί, αλάτι, σκόνη σκόρδου, πάπρικα, θυμάρι, αποξηραμένη ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ετοιμάζει τις πατάτες, κόβοντάς τις σε λωρίδες και ανακατεύοντάς τις με ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Περνάει τα κομμάτια του κρέατος σε 6 ξυλάκια και τα μεταφέρει στον έναν κάδο του air fryer, ενώ στον διπλανό κάδο βάζει τις πατάτες, και ψήνει τα καλαμάκια για 25 λεπτά, τις πατάτες για 35 και στην μέση του χρόνου τα ανακατεύει. Στα δέκα τελευταία λεπτά του χρόνου ψησίματος των πατατών, βάζει στον κάδο πίτες για σουβλάκι, μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη και τα σερβίρει όλα μαζί, με τζατζίκι.

Για επιδόρπιο ο Άκης ετοιμάζει σοκολατένιες ταχινόπιτες, μια συνταγή που είναι πολύ δημιουργική, αποτελεί μια νέα πρόταση, πολύ θρεπτική αλλά λαχταριστή την ίδια στιγμή. Ετοιμάζεται γρήγορα, χωρίς πολλά υλικά, μόνο πολύ χρήσιμα μυστικά. Πρώτα ετοιμάζει τη ζύμη ανακατεύοντας στον κάδο του μίξερ γάλα, καστανή ζάχαρη, ξηρή μαγιά, ένα αυγό, αλεύρι, βούτυρο, βανιλίνη και αλάτι, και χτυπάει για 8-10 λεπτά. Πλάθει τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα, τη μεταφέρει σε λαδωμένο μπολ και αφήνει να φουσκώσει. Κόβει το ζυμάρι στα 8 και ανοίγει με πλάστη. Σε ένα μπολ ανακατεύει ταχίνι, καστανή ζάχαρη, κανέλα και κακάο. Πλάθει το κάθε ζυμάρι, τις ανοίγει, βάζει γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης, ρολάρει, τυλίγει σαν σαλιγκάρι και πατάει το κομμάτι με την παλάμη. Τέλος, σε ένα μπολ ανακατεύει καστανή ζάχαρη με σουσάμι, βουτάει το κάθε ζυμαράκι στο μπολ, μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, ψήνει και σερβίρει.

Την Κυριακή, ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» στις 16:40, ενόψει Σαρακοστής, ετοιμάζει νηστίσιμες προτάσεις για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα της νηστείας που κάποιοι θέλουν να ακολουθήσουν και ίσως δε μπορούν να φανταστούν πολλές επιλογές για τα γεύματά τους. Για αυτό προτείνει συνταγές που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους και θα σας λύσουν τα χέρια.

Για πρώτο πιάτο σερβίρει μια ζεστή σαλάτα με φασολάκια και καλαμαράκια, ένα ορεκτικό πολύ χορταστικό, γεμάτο με βιταμίνες, πολύ θρεπτικό για όλη την οικογένεια και γίνεται πολύ απλά. Βράζει κατεψυγμένα φασολάκια, τα αφαιρεί σε μπολ με πάγο και από εκεί σε πιατέλα και προσθέτει φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό και άνηθο. Στη συνέχεια, ετοιμάζει ένα dressing με ξύσμα και χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι, μουστάρδα, μέλι, αλάτι, πιπέρι και ηλιέλαιο. Βάζει στην πιατέλα πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες, προσθέτει στραγγισμένα καλαμαράκια από κονσέρβα, ρίχνει και το dressing και σερβίρει.

Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει μια νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα, το φαγητό της Σαρακοστής που ακριβώς για αυτόν τον λόγο πρέπει να είναι άψογο και απόλυτα ισορροπημένο. Αρχικά, καθαρίζει κατεψυγμένες γαρίδες Νο 1, βράζει τα κεφάλια και τα κελύφη μαζί με έναν κύβο λαχανικών και σουρώνει σε ένα μπολ τον ζωμό. Κόβει στη μέση τις γαρίδες , τις μεταφέρει σε μπολ και προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις σοτάρει σε ένα βαθύ τηγάνι, σβήνει με ούζο και αφαιρεί. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνει ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα, ζάχαρη, ντομάτα και πελτέ ντομάτας, μπούκοβο, τον ζωμό από τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, σπαγγέτι και τα βράζει όλα μαζί. Ρίχνει τη σάρκα από τις γαρίδες στο τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτει ψιλοκομμένο βασιλικό, το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και σερβίρει με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.

Για γλυκό ο Άκης φτιάχνει χαλβαδοπιτάκια, ένα νηστίσιμο γλυκό που είναι άψογο από θρεπτικότητα και ισορροπία γεύσεων και πρέπει να το βάλετε στην λίστα με τις συνταγές της Σαρακοστής -και όχι μόνο. Σε ένα μπολ ρίχνει σταφίδες, καρύδια, γαρίφαλο, κανέλα και ανακατεύει. Κόβει σε κυβάκια 1 κόκκινο μήλο και λίγο χαλβά με ταχίνι και ανακατεύει με τα χέρια. Απλώνει ένα φύλλο κρούστας, πασπαλίζει με λιωμένη μαργαρίνη, τσακίζει το φύλλο σε κάθε πλευρά, παίρνει το 1 από τα 4 κομμάτια φύλλου που προεξέχει, το βάζει από πάνω, βάζει γέμιση στη μέση, τυλίγει και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο για άλλα 13 φύλλα. Μεταφέρει σε ταψί, αλείφει με μαργαρίνη, ψήνει, πασπαλίζει με μέλι και σουσάμι καβουρδισμένο και σερβίρει.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Βρέθηκε η Ναταλία Λιονάκη – Δείτε πού βρίσκεται και τι κάνει;

Πολύς λόγος και ανησυχία υπήρξε το τελευταίο διάστημα για...




Μποζουκια Αθηνα